Τον κερδίζει με όλους τους τρόπους!

Είτε με 101 πόντους, είτε με 68, είτε... ενδιάμεσα, ο φετινός Ολυμπιακός βρίσκει όλους τους τρόπους για να κερδίζει τον Παναθηναϊκό. Και το κάνει ακόμα και όταν παίζει το παιχνίδι των «πρασίνων», όπως συνέβη το βράδυ της Δευτέρας (11/4) στο ΟΑΚΑ.

Τον κερδίζει με όλους τους τρόπους!

Πριν από τον αγώνα των δύο «αιωνίων» στο κλειστό του ΟΑΚΑ η λογική έλεγε πως η τέταρτη φετινή νίκη του Ολυμπιακού έμοιαζε περισσότερο πιθανή από τη δεύτερη του Παναθηναϊκού. Όπερ και εγένετο, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά οι Πειραιώτες επικράτησαν του μεγάλου αντιπάλου τους σε ένα ματς που δεν έμοιαζε με τα προηγούμενα.

Σε αντίθεση με τον θρίαμβο του +28 στην Ευρωλίγκα, το ξέσπασμα στο φινάλε και την άνεση του +19 στο πρώτο ματς των δύο ομάδων στο Μαρούσι (ξανά για την Ευρωλίγκα), αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου με εκείνη τη μυθική τέταρτη περίοδο, αυτή τη φορά οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν παίζοντας το παιχνίδι του ΠΑΟ.

Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να αντισταθμίσουν το δεδομένο έλλειμμα ποιότητας και εναλλακτικών λύσεων με τη δύναμη και το... ξύλο. Ο Ολυμπιακός στον αντίποδα δεν ήταν ούτε ιδιαίτερα εύστοχος, ούτε πολύ δημιουργικός, έτσι υποχρεώθηκε να αγωνιστεί υπό τον ρυθμό που έδιναν στο ματς οι γηπεδούχοι.

Κι όμως, έστω κι έτσι, νικητής ήταν ξανά ο Ολυμπιακός. Για τέταρτη φορά σε πέντε παιχνίδια που έχει δώσει τη σεζόν 2021-2022 σε όλες τις διοργανώσεις απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Όπως πολύ σωστά είπαν μετά το ματς οι Μπαρτζώκας, Πρίφτης και Ουόκαπ, τα πάντα σε σχέση με τον τίτλο στη φετινή Basket League θα κριθούν στα πλέι οφ του καλοκαιριού. Όμως το μεγάλο κέρδος για τους Πειραιώτες από το συγκεκριμένο ματς -πέρα από το αυτονόητο του πλεονεκτήματος έδρας- έγκειται στο ψυχολογικό σκέλος.

Διότι ο Ολυμπιακός πλέον έχει κερδίσει τον ΠΑΟ με όλους τους πιθανούς τρόπους. Είτε παίζοντας τρομερό επιθετικό μπάσκετ, είτε με εκλάμψεις, είτε με ατσάλινη άμυνα για ένα 10λεπτο, είτε με τεράστια αμυντική ενέργεια σε ένα ημίχρονο. Όπως ακριβώς συνέβη το βράδυ της Δευτέρας (11/4) στο ΟΑΚΑ.

Το χειρότερο για τον Παναθηναϊκό δεν ήταν όχι έχασε το πλεονέκτημα έδρας ενόψει των τελικών της Basket League. Το χειρότερο είναι ότι οι «ερυθρόλευκοι» υποχρεώνουν τους «πράσινους» να συνειδητοποιήσουν πως ό,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να τους κερδίσουν.

Με άλλα λόγια, με τη νίκη του στο Μαρούσι ο Ολυμπιακός έβαλε ήδη το ένα του... χέρι πάνω στην κούπα της Basket League. Μένει να βάλει και το δεύτερο τον προσεχή Ιούνιο, ώστε να ολοκληρώσει τη δουλειά...