Πού πας ρε Τρύφωνα!

Ο Παναθηναϊκός για ένα ακόμα παιχνίδι αδυνατούσε να βρει αξιόπιστες λύσεις απέναντι στον Ολυμπιακό και τα λάθη του μεταγραφικού του σχεδιασμού είναι πλέον αδύνατον να καλυφθούν

Πού πας ρε Τρύφωνα!

Ο Παναθηναϊκός έμοιαζε με τον… Τρύφωνα στην περιβόητη σκηνή, όπου ο Θανάσης Βέγγος ήταν διαιτητής στον αγώνα πυγμαχίας και κατέληξε να φάει το ξύλο της χρονιάς του.

Ένας αναιμικός, κοκαλιάρης τύπος που έλεγε στον… διαιτητή «Θα τον σκίσω τον χοντρό», αλλά απέναντί του είχε ένα… θηρίο και προσπαθούσε να γλιτώσει από τις γροθιές του!

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί. Δεν έχει πλέι μέικερ, δεν έχει σοβαρό τεσσάρι, δεν έχει δεύτερο σέντερ, δεν έχει χαρακτήρα για να κερδίσει ένα μεγάλο ματς.

Στο πρώτο μέρος ο Παναθηναϊκός άρχισε ποντάροντας στα τρίποντα, εκεί όπου έβγαλε αρκετές φορές τον Νέντοβιτς ελεύθερο, αλλά δεν είχε αποτέλεσμα μια και ο Σέρβος ήταν άστοχος.

Ο Μαντζούκας έκανε καλή δουλειά κυρίως στην άμυνα, αλλά ο Παπαγιάννης ήταν ουσιαστικά εκτός ματς.

Ο Ολυμπιακός είχε… θωρακίσει τη ρακέτα του και ρίσκαρε τα σουτ, μια επιλογή που τον δικαίωσε. Από εκεί και πέρα ο Βεζένκοβ είχε πάντα λύσεις, όπως και ο ΜακΚίσικ.

Παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν περισσότερες προσπάθειες και μόλις ένα λάθος οι «ερυθρόλευκοι» με την ποιότητα που διαθέτουν, έβρισκαν πάντα τον τρόπο να απαντήσουν και να τελειώσουν το δεύτερο δεκάλεπτο με 34-34.

Συνεπώς οι «πράσινοι» είχαν πάει το ματς εκεί που ήθελαν, αλλά ο Ολυμπιακός με τις αξιόπιστες λύσεις που διέθετε είχε τον έλεγχο χωρίς βέβαια να έχει ανεβάσει στροφές.

Η έλλειψη ενός «καθαρόαιμου» πλέι μέικερ φάνηκε στη συνέχεια για τον Παναθηναϊκό, αφού οι επιθέσεις του γίνονταν με κακές προϋποθέσεις, μια και ο Ολυμπιακός πίεζε με τον Ουόκαπ και τον ΜακΚίσικ τον χειριστή της μπάλας.

Όσο περνούσε η ώρα φαινόταν ότι ο Παναθηναϊκός παρά την… μέτρια εικόνα του αντιπάλου του, δεν είχε το κάτι παραπάνω για να πάρει το ματς.

Ο Νέντοβιτς ήταν «εγκλωβισμένος» στα χέρια του Ουόκαπ και ο Πρίφτης έδωσε τις επιθέσεις στον Ουάιτ ο οποίος ήταν εκτός ματς. Όχι μόνο επειδή αστοχούσε μόνος του, αλλά επειδή έκανε αβίαστα φάουλ με τον Ολυμπιακό στο μπόνους κι έστελνε τον Σλούκα στις βολές!

Τα τραγικά λάθη του καλοκαιρινού σχεδιασμού, αλλά και στη συνέχεια ακολουθούν τον Παναθηναϊκό όλη τη χρονιά. Έφτασε Απρίλιος και βρίσκεται ξανά με τον Μέικον να παλεύει να υποδυθεί τον πλέι μέικερ…

Η εικόνα των ομάδων είναι ξεκάθαρη. Ο Ολυμπιακός σε ένα μέτριο βράδυ κατάφερε με το ματς στους 68 πόντους να κερδίσει με σκληράδα και εξυπνάδα φέρνοντας τον αντίπαλό του στο 4-1 ρεκόρ έως τώρα και τουλάχιστον ένα επιπλέον ματς στο ΣΕΦ ενόψει των τελικών…