Ολυμπιακός: 8 χρόνια αναμονής για τους νέους Λο και Ντόρσεϊ

Από την εποχή του Έισι Λο και Τζόι Ντόρσεϊ είχε ο Ολυμπιακός να προσθέσει παίκτη μεσούσης της σεζόν που δεν θα ήταν απλά μία προσθήκη, αλλά περίπτωση που θα τον αλλάξει! Μέχρι φέτος με τους ΜακΚίσικ και Έλις. Μεσολάβησαν 14 παίκτες.  

Ολυμπιακός: 8 χρόνια αναμονής για τους νέους Λο και Ντόρσεϊ

Οκτώ χρόνια! Οκτώ χρόνια ο Ολυμπιακός είχε να κάνει προσθήκη μεσούσης της σεζόν, όχι απλά παίκτη για να «πιάσει», αλλά για να τον αλλάξει. Δεν είναι διόλου εύκολο, μην ονειροβατούμε. Το να βρεις παίκτη Γενάρη και Φεβρουάριο μήνα, ή και Δεκέμβριο που θα σου δώσει πράγματα και δεν θα είναι απλά ένα «μπάλωμα» είναι σαν να ψάχνεις διαμάντια στην έρημο. Ο Ολυμπιακός το κατάφερε μετά από 8 χρόνια. Βοήθησε λίγο και το «μάτι» του Γιώργου Μπαρτζώκα και μετά από το 2012 μπορεί να λέει πως βρήκε δύο παίκτες που τον αλλάζουν.

ΜακΚίσικ: Ποιος είναι ο «δυναμίτης» που τίναξε τον Παναθηναϊκό (vid)

Ναι, καλά καταλάβατε… Μιλάμε για τους Έλις και ΜακΚίσικ και την εποχή του Λο και του Ντόρσεϊ! Από κει και έπειτα, έκανε μπαλώματα που άλλοι κάτι έδιναν άλλοι δεν έπιαναν καθόλου. Σύμφωνοι, παίζει και το μπάτζετ ρόλο. Ο Ολυμπιακός είχε να κινηθεί σε συγκεκριμένα οικονομικά πλαίσια αναζητώντας παίκτη/ες σε περιορισμένη αγορά. Θυμηθείτε δε πως ότι… περισσεύει, έχει και τα κουσούρια του. Έχουμε πρόσφατο παράδειγμα τον Γουίλι Ριντ. Αναμφισβήτητες οι ικανότητές του αλλά έχει «θεματάκια» που του στοιχίζουν στην καριέρα του. Πολύ περισσότερο στο ΝΒΑ, ενώ κάποια φάνηκαν και στο σύντομο πέρασμά του από το μεγάλο Λιμάνι.

ΜακΚίσικ και Έλις δεν είναι απλά προσθήκες

Οι δυσκολίες λοιπόν αρκετές. Ο Ολυμπιακός μετά από 8 χρόνια μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένος για τις επιλογές του Σακίλ ΜακΚίσικ και του Οκτάβιους Έλις. Δύο παίκτες που δεν είναι απλά προσθήκες, δεν είναι «μπαλώματα», αλλά μπορούν να τον αλλάξουν. Αυτά τα δείγματα παίρνουμε τουλάχιστον. Για τον Μπάικς, θα δούμε στη συνέχεια. Θέλει χρόνο αυτός. Τον ευνόησαν και οι συγκυρίες, όπως και τότε, με τους Λο και Ντόρσεϊ.

«Ευχαριστώ» σε Μπεσίκτας και Παρτιζάν

Ο ΜακΚίσικ δεν πληρώνονταν στην Μπεσίκτας, η τούρκικη ομάδα έχει αρκετά θέματα και γι αυτό έφυγε βάση συμβολαίου, με τον Ολυμπιακό και δη τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δράττει αμέσως την ευκαιρία. Τον Δεκέμβρη του ΄11 ο Λο στην Παρτιζάν είχε κάποια παρόμοια θέματα, δεν πέρναγε καλά και στη διακοπή των Χριστουγέννων πήγε στις ΗΠΑ και διαμήνυσε πως δεν ξαναγυρίζει. Συν τοις άλλοις, υπήρχε και μουρμούρα στην Παρτιζάν γιατί περίμεναν να βάζει 25 πόντους σε κάθε ματς και αυτός κοίταγε να μοιράσει κιόλας. Ο Ράκιτς ήταν κλεισμένος, ο «αλήτης» ήρθε όπως τον είχε πει χαριτολογώντας και ενθουσιασμένος για το deal ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος.

Ο «τρελός» και ο Πατρινός

Οι περιπτώσεις του Οκτάβιους Έλις με αυτή του Τζόι Ντόρσεϊ δεν μοιάζουν τόσο πολύ. Ο Έλις ήταν μέσα στα πόδια των Πειραιωτών, υπό την έννοια πως τα τελευταία χρόνια έπαιζε στη Πάτρα με τη φανέλα του Προμηθέα και τον γνώριζαν. Ο Ολυμπιακός κατέβαλε τα 110.000 ευρώ που ήταν το buy out και τον απέκτησε, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να λέει πως «όποιος γνωρίζει έστω και τα στοιχειώδη του μπάσκετ, βλέπει πως ο Έλις μας έχει αλλάξει την άμυνά μας». Και δεν είναι μόνο αυτή, καθώς κάνει μπόλικη και καλή δουλειά και στην επίθεση. Είπαμε, ο ΜακΚίσικ ήταν αναμφισβήτητα MVP στο ματς με τον Παναθηναϊκό και ο Έλις ο «αφανής ήρωας».

EuroLeague: Κυρίαρχος ΜακΚίσικ στο Top-10 της αγωνιστικής (vid)

Ο Ντόρσεϊ, για να θυμηθούμε και την περίπτωσή του, είχε τα θέματά του στην Μπασκόνια με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς που τον είχε στείλει στην εξέδρα. Ο Ίβκοβιτς επικοινώνησε τότε με τον προπονητή της Μπασκόνια που έμαθε τα «τρελά» του Αμερικανού σέντερ, αλλά ο Ντούντα πίστεψε πως δεν είναι κάτι το σοβαρό και μη διαχειρίσιμο. Πίστευε πως θα πάρει πράγματα και… τα πήρε.

Δεκατέσσερις παίκτες από τότε…

Έχουμε κολλήσει σε αυτές τις δύο περιπτώσεις και τις διαβάζετε/ ακούτε ξανά και ξανά, γιατί από τότε δεν πέρασαν και λίγοι από τον Πειραιά. Προστέθηκαν αρκετοί στην ομάδα. Κάθε χρόνο ο Ολυμπιακός έψαχνε παίκτη/ες μεσούσης της σεζόν.

Την επόμενη πήρε τον Τζος Πάουελ και τον Ντορόν Πέρκινς (στον τραυματισμό του Μάντζαρη). Την μεθεπόμενη σεζόν, είχε προσθέσει τον Μάρντι Κόλινς, τον Τζαμάριο Μουν, ενώ είχε φέρει τα Χριστούγεννα και τον Σερμαντίνι ξανά καθώς δεν ήταν ικανοποιημένος από τον Μπέγκιτς. Το 2014-15 πρόσθεσε τον Μιχάλη Τσαϊρέλη, ενώ το 15-16 πρόσθεσε τον Τζόνσον-Όντομ που κανείς δεν κατάλαβε γιατί τον απέκτησε, τον Σον Τζέιμς και μετά τον Χακίμ Ουόρικ. Το 16-17 πήρε τον Ντομινίκ Ουότερς στη θέση του τραυματίας Ντάνιελ Χάκετ, ενώ την επόμενη σεζόν τους Μπόμπι Μπράουν και Κάιλ Γουίλτζερ. Πέρσι ο Μπλατ έφερε τον Ουέμπερ που δεν έβγαλε καν τη σεζόν και τον Γουίλ Τσέρι. Δεκατέσσερις παίκτες τα προηγούμενα 7 χρόνια προστέθηκαν μεσούσης της σεζόν, με τον Ολυμπιακό να μην καταφέρνει όμως να βρίσκει το «δίδυμο» Λο-Ντόρσεϊ που τον άλλαξε… Μέχρι φέτος!