ΜακΚίσικ: Ποιος είναι ο «δυναμίτης» που τίναξε τον Παναθηναϊκό (vid)

Ποιος είναι ο Σακίλ ΜακΚίσικ, που εντυπωσίασε στη νίκη επί του Παναθηναϊκού με τους 22 πόντους του αλλά και τα καρφώματά του. 

ΜακΚίσικ: Ποιος είναι ο «δυναμίτης» που τίναξε τον Παναθηναϊκό (vid)

«Shaqattack» τον φωνάζουν και όχι άδικα. Ο Σακίλ ΜακΚίσικ, ως συνέχεια του ντεμπούτου του με τα «ερυθρόλευκα» στο Ισραήλ κόντρα στην Μακάμπι, κατάφερε να αφήσει με ανοικτό το... στόμα όλους όσους παρακολούθησαν το χθεσινό (3/3) «αιώνιο» ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ για την 27η «στροφή» της EuroLeague.

Ο 30χρονος Αμερικανός -πολιτογραφημένος Αζέρος- στη νίκη επί του «τριφυλλιού» με 81-78, σταμάτησε στους 22 πόντους, τα 3 ριμπάουντ και την 1 ασίστ, έχοντας 8/11 δίποντα και 2/7 τρίποντα! Το αξιοσημείωτο είναι πως από αυτά τα δίποντα η πλειοψηφία ήταν «tomahawk» καρφώματα, που οι παίκτες του Ρικ Πιτίνο δεν βρήκαν τρόπο να ανακόψουν.

Ο ΜακΚίσικ έδειξε την έφεση του στο δίποντο αλλά και στην άμυνα στην ήττα στις λεπτομέρειες με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (71-70). Στον συγκεκριμένα αγώνα, που όπως προαναφέραμε ήταν και το ντεμπούτο του, πέτυχε 14 πόντους με 6/7 δίποντα και πήρε 3 ριμπάουντ.

Ο υψηλόσωμος γκαρντ (1.96μ.) με το νούμερο «77», που επέλεξε ο Γιώργος Μπαρτζώκας για να καλύψει τα κενά στην θέση «2», είχε δείξει και νωρίτερα μέσα στην σεζόν τις διαθέσεις του, αφού με την Μπεσίκτας (ομάδα για την οποία αγωνιζόταν πριν παραχωρηθεί στον Ολυμπιακό), σε 17 παιχνίδια μετρούσε 17.6 πόντους μέσο όρο ανά αγώνα, με το εκπληκτικό ποσοστό του 64.7%! Υψηλό ποσοστό είχε και από την γραμμή των 6.75μ. αφού είχε το ποσοστό του 31.6%.

Ο «δυναμίτης» των «ερυθρόλευκων», όπως άρχισαν να τον αποκαλούν οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά, στα δύο παιχνίδια του με την φανέλα των Πειραιωτών απέναντι στους Ισραηλινούς και στο «τριφύλλι», έχει μέσο όρο 18 πόντους (77.8% δίποντα, 22.2% τρίποντα), 3 ριμπάουντ και 1.5 ασίστ.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν πως εάν ο Αμερικανός, συνεχίσει να εμβαθύνει περισσότερο στην φιλοσοφία του συλλόγου και του προπονητή του, θα αποτελέσει ισχυρό «εργαλείο» στα χέρια του Μπαρτζώκα, το οποίο θα ωθήσει την ομάδα του σε κάποιες «απαραίτητες» νίκες. Αρχής γενομένης με νίκη επί της Εφές στην Τουρκία την ερχόμενη Παρασκευή (6/3), και εν τέλει την πρόκριση στα play off της Ευρωλίγκας, σε μια σεζόν που θεωρητικά είχε τελειώσει πριν καν αρχίσει για τους «ερυθρόλευκους»...

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Εντυπωσιακά καρφώματα ΜακΚίσικ στον Παναθηναϊκό (vids)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 81-78: Ο Πιτίνο αποθέωσε τον ΜακΚίσικ

Ο Μπαρτζώκας με τον ΜακΚίσικ βρήκε «χρυσάφι»

Ολυμπιακός: Αυτό και αν ήταν... Shaq-Attack! ΜακΚίσικ ψήφισε η Euroleague (vid)

ΜακΚίσικ: «Η πρόκριση στα πλέι οφ είναι ακόμα πιθανή για εμάς»