Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Χάνει τη συνεργασία Σπανούλη - Μιλουτίνοφ, αλλά… γίνεται απρόβλεπτος!

Ο Ολυμπιακός θα στερηθεί στο ματς με τον Παναθηναϊκό το κορυφαίο «δίδυμο» σε «πικ εν ρολ», καθώς Σπανούλης και Μιλουτίνοφ θα είναι με φόρμα στον πάγκο, αλλά πλέον έχει αρχές και τρόπους που τον κάνουν απρόβλεπτο συν τα νέα πρόσωπα στο ρόστερ.  

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Χάνει τη συνεργασία Σπανούλη - Μιλουτίνοφ, αλλά… γίνεται απρόβλεπτος!

Ιδιαίτερο παιχνίδι, ιδιαίτερος Ολυμπιακός! Πως το είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας; «Αν κερδίσουμε θα χαρούμε λίγο περισσότερο, αν χάσουμε θα στενοχωρηθούμε λίγο παραπάνω». Το «Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός» ακόμα και φιλικό να είναι πάντα θα συνοδεύεται από ιδιαιτερότητες.

Όχι ότι του λείπουν και του Ολυμπιακού… Έτσι δεν είναι; Από ιδιαιτερότητες φέτος, άλλο πράμα. Ετοιμάζεται για τον Παναθηναϊκό έχοντας απουσίες, νέα πρόσωπα, μία ομάδα γενικότερα που προσπαθεί να μπει στις ράγες και να μπολιαστεί σε μία φιλοσοφία, να ξαναβρεί – αν θέλετε- το χαμένο της dna.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: ΚΑΕ Ολυμπιακός «Όλοι μαζί, με τη δύναμη της φωνής»

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, για να μην μακρηγορούμε, ετοιμάζεται να υποδεχθεί τους «πράσινους» στο «Ειρήνης και Φιλίας» για την 27η αγωνιστική της Euroleague μην έχοντας το βασικό του «δίδυμο» στο οποίο στηρίζεται το οικοδόμημα. Το «δίδυμο» αυτό που οι συνεργασίες του απαρτίζουν ένα μεγάλο ποσοστό της δύναμής του.

Χάνει τη συνεργασία των Σπανούλη-Μιλουτίνοφ

Σπανούλης και Μιλουτίνοφ θα απουσιάζουν και το βράδυ της Τρίτης (3/3), θα κάθονται με φόρμα στο πλάι του πάγκου του Ολυμπιακού και μαζί με αυτούς το «πικ εν ρολ» των «ερυθρόλευκων» που εφαρμόζουν άριστα.

Ο Σπανούλης φέτος έχει μοιράσει συνολικά 102 ασίστ και οι 28 εξ αυτών έχουν πάει στα χέρια του Σέρβου σέντερ (το 29% δηλαδή) ενώ ο «Νίκο» έχει λάβει 81 ασίστ από τους συμπαίκτες του και οι 28 όπως είπαμε είναι από τα χέρια του αρχηγού (ήτοι το 23%). Ο Ολυμπιακός λοιπόν χάνει αναμφισβήτητα από τη συνεργασία των Σπανούλη-Μιλουτίνοφ αλλά φυσικά και ατομικά από τον καθένα.

Έλις: «Δεν με νοιάζει το όνομα του Παναθηναϊκού...»

Ο Σέρβος σέντερ έχει 10.3 πόντους φέτος στην Euroleague με 65.5% στα δίποντα και 8.2 ριμπάουντ, όντας εκ των κορυφαίων στη διοργάνωση σε αυτά. Ο Βασίλης Σπανούλης, από την πλευρά του, έχει 11.3 πόντους μ.ο. και 4.6 ασίστ ανά ματς.

Πιο απρόβλεπτος…

Από την άλλη βέβαια, έχουμε έναν Ολυμπιακό πολύ πιο απρόβλεπτο. Εν πρώτοις, δεν μπορεί να «διαβαστεί» στο απόλυτο, από τη στιγμή που έχει δύο νέους παίκτες και δεν μπορεί να κατανοήσει και πολλά το αντίπαλο σκάουτινγκ. Έχουν μία γενική εικόνα από τους Μπάικς και Μακίσικ- βρισκόμαστε άλλωστε σε εποχές που γνωρίζουν τα πάντα για τους παίκτες οι ομάδες- αλλά όχι τη… λεπτομέρεια που θα ήθελαν.

Μπαρτζώκας: «Δεν παίζει με Παναθηναϊκό ο Μιλουτίνοφ»

… πιο πλουραλιστικός!

Την ίδια ώρα, σε μία γενική εικόνα – και σε αντιπαραβολή με το παραπάνω- ο Ολυμπιακός δείχνει ηθελημένα ή μη, να έχει ανεξαρτητοποιηθεί σε ένα βαθμό από τη συνεργασία Σπανούλη-Μιλουτίνοφ και το «πικ εν ρολ». Έχουν μπει οι αρχές του Γιώργου Μπαρτζώκα στην επίθεση της ομάδας, ο Ολυμπιακός κυκλοφορεί καλύτερα και με μεγαλύτερη ταχύτητα τη μπάλα, δημιουργεί ακόμα και μεταξύ δύο ψηλών και έχει ποικίλους τρόπους να σκοράρει πλέον, όντας και αρκετά πιο πλουραλιστικός, καθώς παίρνει σκορ από περισσότερους.

Το «1 on 1» του Μακίσικ

Ένα έξτρα στοιχείο που έχει προσθέσει είναι το κάθετο παιχνίδι. Στο Τελ Αβίβ είδαμε πως διαθέτει πλέον παίκτη που πάει στο «1 on 1» και φυσικά αναφερόμαστε στον Σακίλ Μακίσικ, που έδειξε –και λογικό ήταν- πολύ πιο έτοιμος για άμεση προσφορά από τον Μπάικς. Ο συμπατριώτης του, θέλει λίγο χρόνο προσαρμογής, δεν ήταν καλός στο Τελ Αβίβ αλλά είχε δυο-τρεις φάσεις που έδειξε πως έχει μπάσκετ μέσα του να βγάλει.