Μπαρτζώκας: «Δεν παίζει με Παναθηναϊκό ο Μιλουτίνοφ»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Μπαρτζώκας, στις δηλώσεις του κατά την media day του Ολυμπιακού, διευκρίνισε πως ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δεν θα αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό.

Μπαρτζώκας: «Δεν παίζει με Παναθηναϊκό ο Μιλουτίνοφ»

Στην media day του Ολυμπιακού ενόψει του «αιώνιου» ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (3/3, 21:00) στο πλαίσιο της EuroLeague, μίλησε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Ο Έλληνας τεχνικός διευκρίνισε στις δηλώσεις του πως ο τραυματισμός του Νίκολα Μιλουτίνοφ από το παιχνίδι με την Βιλερμπάν θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης στην αναμέτρηση με τους «πράσινους».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα παίξει Στο παιχνίδι. Δεν έχει κάνει προπόνηση, δεν είναι έτοιμος και δεν θα παίξει. Έτσι μοιραία, ένας σημαντικός παίκτης για εμάς θα είναι έξω».

Ο Μπαρτζώκας σε ερώτηση για το που θα κριθεί η αναμέτρηση τόνισε: «Σε αυτή την ερώτηση ποτέ δεν έχω απάντηση. Επειδή είναι ένα άθλημα 140 κατοχών δεν ξέρεις πού θα κριθεί. Αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε είναι αν επιβάλουμε το παιχνίδι μας, να είμαστε συνεπείς στην άμυνα και ομαδικοί στην επίθεση. Αυτό θα κάνει πολλούς παίκτες να έχουν συμμετοχή στο παιχνίδι, να είναι συμμέτοχοι σε όλες τις φάσεις του ματς και να έχουμε περισσότερες κατοχές, περισσότερα ριμπάουντ και καλή άμυνα».

Αναφορικά με την σοβαρότητα του συγκεκριμένου αγώνα: «Ένα παιχνίδι σημαντικό και για τις δύο ομάδες καθώς βρισκόμαστε προς την τελική ευθεία. Όλες έχουν στόχους κι αν δεν έχουν η διοργάνωση είναι τόσο λαμπερή που κανείς δεν επιτρέπεται να είναι χαλαρός. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και πρέπει να επικεντρωθούμε στο μπάσκετ και όχι τόσο ποιες είναι οι φανέλες και τα κλαμπ».

Ενώ για την αμυντική βελτίωση των «ερυθρόλευκων» συμπλήρωσε: «Υπογράψαμε κάποιους που έχουν μία τέτοια έφεση. Έπειτα, βελτιώνεσαι με την προπόνηση. Κάνουμε αμυντικές ασκήσεις, δίνουμε έμφαση σε αυτό το κομμάτι. Μια ομάδα που δεν αμύνεται καλά δεν μπορεί να έχει στόχους. Προσπαθούμε να είμαστε αποτελεσματικοί και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Στα τρία τελευταία παιχνίδια που έχουμε παίξει καλή άμυνα δεν είναι απόλυτος δείκτης. Χρειαζόμαστε περισσότερα παιχνίδια για να ξέρουμε».

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός - Βιλερμπάν: Ανακούφιση για Μιλουτίνοφ - Γλίτωσε τα χειρότερα

Ολυμπιακός: «Τρέχει» για Παναθηναϊκό ο Μιλουτίνοφ, αισιοδοξία για ΜακΚίσικ και Μπάικς

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Εκτός προπόνησης ο Μιλουτίνοφ - Κρίσιμη η προπόνηση της Καθαράς Δευτέρας

Oλυμπιακός: Την Κυριακή θα δοκιμάσει ο Μιλουτίνοφ