Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας τον έκανε να παίζει (και) άμυνα! (photo)

Αισθητή βελτίωση του Ολυμπιακού στα κλεψίματα στην Euroleague. Στα τρία τελευταία παιχνίδια τα έχει… διπλασιάσει, ενώ είναι ευδιάκριτη και η βελτίωση συνολικά στην άμυνα του.

Ολυμπιακός: Ο Μπαρτζώκας τον έκανε να παίζει (και) άμυνα! (photo)

Από το πρώτο παιχνίδι κιόλας, με την επιστροφή του στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρόλευκων», ο Γιώργος Μπαρτζώκας είχε υπερθεματίσει την ανάγκη, ο Ολυμπιακός, 1ον να ανεβάσει την δημιουργία του, η οποία ήταν από τις πιο χαμηλές στην Euroleague και 2ον να βάλει αρχές στην άμυνα της ομάδας, που ήταν από τις χειρότερες στην διοργάνωση δεχόμενη 90+ πόντους.

Ο κόουτς των Πειραιωτών μπορεί να βάλει ένα «τικ» με σιγουριά στο πρώτο σκέλος και όπως φαίνεται είναι σε πολύ καλό δρόμο και για το δεύτερο.

Η άμυνα του Ολυμπιακού παρουσιάζει παιχνίδι το παιχνίδι σημαντική βελτίωση, ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει βάλει αρχές στο παιχνίδι της ομάδας και φρόντισε να περάσει στην πράξη και το (σε ελεύθερη μετάφραση) «δεν έχουμε αμυντικούς παίκτες, προσπαθούμε να φτιάξουμε αυτούς που έχουμε ώστε να παίζουν άμυνα».

Με οδηγό τον άθλο του Emirates η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού

Ο Οκτάβιους Έλις έχει σημαντική συνεισφορά (και) στο αμυντικό κομμάτι ενώ εν γένει η συνολική άμυνα του Ολυμπιακού στέκεται πολύ καλύτερα. Σε τι βαθμό; Σε σημείο να κλέβει περισσότερες μπάλες και ρίχνοντας τον μέσο όρο στο παθητικό του, τόσο ώστε στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές να διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην Euroleague. Αν το λέγαμε αυτό πριν από λίγο καιρό σίγουρα θα μας περνούσαν για τρελούς.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, στα τελευταία τρία παιχνίδια δέχεται 65.6 πόντους κατά μ.ο. γεγονός που τον φέρνει στην 2η θέση στην συγκεκριμένη κατηγορία και στοιχείο αυτής της βελτίωσης είναι και τα κλεψίματα που έχουν… διπλασιαστεί.

Τρία λάθη έφεραν χαρακίρι στο Τελ Αβίβ

Στις τελευταίες τρεις αγωνιστικές ο Ολυμπιακός φιγουράρει ως ο πρώτος “κλέφτης” της Euroleague με 10.7 κλεψίματα ενώ επί ημερών Γιώργου Μπαρτζώκα στην ομάδα ο μέσος όρος του είναι 7.3 κλεψίματα, παρουσιάζοντας συνεχόμενη βελτίωση. Από τα 3 κλεψίματα κόντρα στην Άλμπα και την Μπασκόνια στα 14 με την ΤΣΣΚΑ και τα 10 με τη Μακάμπι.

Πριν τον Γιώργο Μπαρτζώκα ο μέσος όρος του Ολυμπιακού στα κλεψίματα ήταν 5.7. Είχε 13 με τη Βαλένθια τη 2η αγωνιστική, μετά την απόλυση του Ντέιβιντ Μπλατ δηλαδή και από κει και πέρα τα 7 ήταν τα περισσότερα που είχε καταφέρει (Ρεάλ).