Με οδηγό τον άθλο του Emirates η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού

Πηγή έμπνευσης για τον μπασκετικό Ολυμπιακό η επική πρόκριση επί της Άρσεναλ, ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Euroleague.

Με οδηγό τον άθλο του Emirates η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού

Η χθεσινή βραδιά ανήκε φυσικά στην ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού, η οποία συγκλόνισε με την επική της πρόκριση στο Λονδίνο. Σε ένα ματς που με τις συγκινήσεις που χάρισε στον κόσμο, έδειξε γιατί το ποδόσφαιρο είναι ο βασιλιάς των σπορ. Μπράβο στα λιοντάρια του Θρύλου και ευχή μας να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται στο Europa League η ομάδα του Μάρτινς.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και την ομάδα μπάσκετ. Η μεγάλη της εμφάνιση στο Τελ Αβίβ πέρασε στα ψιλά ελέω του έπους του Έμιρεϊτς.

Κόντρα στην πανίσχυρη φέτος Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν κατάθεση ψυχής και άγγιξαν ένα τεράστιο «διπλό». Άριστα στημένη από τον Γιώργο Μπαρτζώκα η ομάδα του Ολυμπιακού, υποχρέωσε τους Ισραηλινούς σε πολύ χαμηλά ποσοστά στην επίθεση (46,9% στα δίποντα και 33,3% στα τρίποντα).

Οι Πειραιώτες είχαν στριμώξει στα σχοινιά τη Μακάμπι, όμως στο τέλος, κάτι τα φαλτσοσφυρίγματα των διαιτητών και κάτι η έλλειψη καθαρού μυαλού, κόστισαν στον Ολυμπιακό, με τον Ουϊλμπεκιν να δείχνει τη μεγάλη του κλάση και το winning mentality του.

Ο Σακίλ Μακ Κίσικ στο ντεμπούτο του, ήταν πολύ καλός (14π. με 6/7 δίποντα) και άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Μπορεί να έκανε το καθοριστικό λάθος στο φινάλε, αλλά ας μην τον σταυρώσουμε. Ο έτερος νεοαποκτηθέντας, Ντουάιτ Μπάικς δεν φάνηκε ιδιαίτερα, όμως μιλάμε για έναν παίκτη εγνωσμένης αξίας και σίγουρα θα είναι διαφορετικός στην πορεία.

Εμείς πάντως, ποντάρουμε περισσότερο στον Μακ Κίσικ, λόγω της μεγαλύτερης «δίψας» του να δείξει ότι μπορεί να σταθεί στην Ευρωλίγκα. Ο Μπάικς αντιθέτως έχει κάνει περισσότερα στην καριέρα του, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ήρθε για τα …ένσημα στον Πειραιά. 31 άλλωστε είναι ακόμη.

Και μπορεί χθες, το μπάσκετ να έμεινε στη σκιά του ποδοσφαίρου, όμως η πορτοκαλί θα έχει την τιμητική της τις επόμενες μέρες. Την Τρίτη έχουμε το μεγάλο ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, ένα παιχνίδι που το περιμένουν όλοι πως και πως στο λιμάνι. Ο κόσμος του Θρύλου, ενθουσιασμένος και από την επική πρόκριση επί της Άρσεναλ, πρόκειται να γεμίσει το ΣΕΦ και το sold out είναι θέμα ωρών.

Αναλύσεις θα γίνουν αρκετές, με πίστη και καρδιά ο Ολυμπιακός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Και με οδηγό τον άθλο του Έμιρεϊτς, θα έχουμε άλλη μια νύχτα μαγική για τον κόσμο του Θρύλου!