Mundo Deportivo: Χωρίς ACB δεν υπάρχει Ευρωλίγκα για την Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ Μαδρίτης απείλησε να εγκαταλείψει την ACB ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την αντιμετώπισή της από τους διαιτητές του τελικού κυπέλλου κόντρα στην Μπαρτσελόνα και η Mundo Deportivo φιλοξενεί θέμα με τους κανονισμούς της Euroleague.

Mundo Deportivo: Χωρίς ACB δεν υπάρχει Ευρωλίγκα για την Ρεάλ Μαδρίτης

Σε αυτό αναφέρεται ότι η Euroleague στο καταστατικό της αναφέρει ότι οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημά της θα πρέπει να συμμετέχουν και στα εθνικά τους πρωταθλήματα. Αυτό αναφέρεται στους όρους συμμετοχής και η Mundo Deportivo θέλοντας να εξηγήσει την απόφαση της Ρεάλ να πιέσει μέσω της φυγής της από την ACB τονίζει ότι οι Μαδριλένοι είτε μπλοφάρουν, είτε δεν έχουν κατανοήσει το καταστατικό της Euroleague.

Ωστόσο, στη συνέχεια αναφέρεται και το άρθρο 5, παράγραφος 3, το οποίοι τονίζει ότι «η παρουσία σε εγχώρια διοργάνωση είναι υποχρεωτική, εκτός αν υπάρξει εξαίρεση από το Διοικητικό Συμβούλιο των Μετόχων σε περίπτωση που η ομάδα δεν αγωνιστεί σε αυτή παρά τη θέλησή της».

Η Mundo Deportivo φαίνεται να αντιφάσκει με τους κανονισμούς της Euroleague, αφού εκεί αναφέρεται ξεκάθαρα ότι οι Μέτοχοι της Euroleague έχουν τον τελευταίο λόγο προκειμένου να αποφασίσουν για το αν μπορεί να παραχωρηθεί ειδική άδεια σε μια ομάδα που δεν αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της χώρας της.

Θα πρέπει να γίνει συμβούλιο ανάμεσα στο Διοικητικό Συμβούλιο των Μετόχων που αποτελείται από τους Φενέρμπαχτσε, Αναντολού Εφές, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζαλγκίρις, Αρμάνι και Μακάμπι Τελ Αβίβ και να βγει απόφαση.

Έτσι λοιπόν, σε περίπτωση που η Ρεάλ Μαδρίτης αποφασίσει να μη συνεχίσει στην ACB και να αγωνίζεται μόνο στην Euroleague, η τελική απόφαση θα παρθεί από τους μετόχους της διοργάνωσης.