Το πεπρωμένο της Τζάκι Γέμελος!

Η Τζάκι Γέμελος πρόλαβε και δέθηκε με τον Ολυμπιακό, λατρεύει την Ελλάδα, αλλά το Κονέκτικατ την έχει στιγματίσει και είναι έτοιμη να αρπάξει την τρίτη ευκαιρία που απλώνεται μπροστά της. 

Το πεπρωμένο της Τζάκι Γέμελος!

Μην φοβάσαι να δοκιμάσεις κάτι, αν αποτύχει, μπορείς να δοκιμάσεις ξανά και ξανά μέχρι να πετύχεις”! Η Τζάκι Γέμελος δεν φοβάται, το έχει αποδείξει άλλωστε. Δεν είναι μόνο λόγια «άδεια» και κενά που έγραψε στο twitter, αλλά τα υποστηρίζει στο ακέραιο- τα έχει υποστηρίξει όσο λίγοι για την ακρίβεια- κυνηγώντας το «πεπρωμένο» της. Ποιό είναι αυτό; Μάλλον το Κονέκτικατ που της έδωσε μία ακόμα ευκαιρία στο WNBA. Και η ΕλληνοΑμερικανίδα την ήθελε πολύ και προσδοκά να την αρπάξει. Το έγραψε άλλωστε: «Μην φοβάσαι να δοκιμάσεις κάτι, αν αποτύχει, μπορείς να δοκιμάσεις ξανά και ξανά μέχρι να πετύχεις».

Κόντρα στους «δαίμονές» της

Η Τζάκι το κάνει αυτό από το λύκειο ακόμα και το κολέγιο. Πάλευε να παίξει μπάσκετ κόντρα σε κάθε δαίμονα: Οκτώ σοβαροί τραυματισμοί και πέντε χειρουργεία. Ελάτε, πείτε την αλήθεια, με το χέρι στη καρδιά: Άλλος/άλλη στη θέση της ίσως και να τα είχε παρατήσει. Η Τζάκι δεν το έκανε ακόμα κι όταν άκουσε τον γιατρό της, να της λέει πως τα γόνατά της, δεν ήταν φτιαγμένα για μπάσκετ… «Όμως η καρδιά μου και το μυαλό μου ήταν φτιαγμένα για το μπάσκετ» είχε πει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της, εδώ, στο «ΦΩΣ». Κατάλαβε γρήγορα πως η ιστορία της μόνο να εμπνεύσει μπορούσε και να ενθαρρύνει ανθρώπους/αθλητές-ιες που περνούσαν ανάλογες καταστάσεις. Το παράδειγμά της ή καλύτερα το «μήνυμά» της ήταν σαφές: «Μην τα παρατάς». Ένα από τα «μότο» της που τυπώνει και στα μπλουζάκια που βγάζει.

«Εξαργύρωσε» τη χρονιά στον Ολυμπιακό

Η Τζάκι όχι μόνο κατάφερε με ατελείωτες πραγματικά ώρες δουλειάς, αποθεραπείας, προπόνησης να παίξει μπάσκετ και να μην τα παρατήσει, αλλά «χτίζει» χρόνο με το χρόνο την καριέρα της και κυνηγάει το όνειρό της: To WNBA! Δεν το αφήνει και σε πρώτη φάση φαίνεται πως εξαργύρωσε την καταπληκτική χρονιά που έκανε με τον Ολυμπιακό. Το Κονέκτικατ την κάλεσε στο training camp και αν ικανοποιήσει θα υπογράψει εγγυημένο συμβόλαιο για δεύτερη φορά και θα επιστρέψει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου μετά το 2015, όπου είχε βρεθεί στους Σικάγο Σκάι και στο πλευρό της νυν πρωταθλήτριας και MVP στο WNBA, Ελένα Ντέλε Ντον.

Στους φιναλίστ του WNBA, Κονέκτικατ Σαν η Τζάκι Γέμελος (pics)

Η 3η της ευκαιρία…

Τι σου είναι το πεπρωμένο όμως… Στα 15 της είχε πάρει υποτροφία από το Κονέκτικατ και τώρα, η «Σαν» από την ίδια Πολιτεία, της προσφέρει την 3η ευκαιρία της για το WNBA. Η 2η ήταν πέρσι με τους Λας Βέγκας Έισις (ομάδα που χτίστηκε για τον τίτλο, αλλά αποκλείστηκε από το ακλόνητο φαβορί, τις Ουάσινγκτον Μίστικς). Είχε συμμετάσχει στο training camp, αλλά κόπηκε μετά το εναρκτήριο παιχνίδι της preseason, δίχως να πάρει συμμετοχή. Στο Σικάγο, που την επέλεξαν οι Σκάι μετά τα δύο πρώτα της επαγγελματικά χρόνια σε Ελλάδα (Παναθηναϊκό) και Ιταλία (Ουμπερντίν), έπαιξε σε 17 αγώνες, αλλά δεν είχε επαρκή χρόνο. Έπαιζε μόλις 5 λεπτά κατά μέσο όρο, σκοράροντας 19 πόντους συνολικά, είχε 6 ασίστ σύνολο και 5 κλεψίματα. Τους πρώτους της πόντους στο WNBA τους πέτυχε απέναντι στους… Κονέκτικατ Σαν. Ναι, την ομάδα με την οποία υπέγραψε πριν λίγες μέρες για το training camp. To… πεπρωμένο που λέγαμε.

Στην Ευρώπη απέδειξε ποια είναι!

Η 31χρονη Γέμελος- αν και μέχρι πριν δύο χρόνια δεν την άφησε ήσυχη η κακοδαιμονία, καθώς έσπασε το χέρι της- έχει αποδείξει τι μπορεί να κάνει στην Ευρώπη: Στην Ισπανία με την Αβενίδα είχε 10.2 πόντους μ.ο. και 4.8 ριμπάουντ κερδίζοντας μάλιστα το πρωτάθλημα. Στην Ιταλία με τη Νάπολι είχε 14.3 πόντους και 4.9 ριμπάουντ κατά μ.ο. Με τον Ολυμπιακό στο Eurocup- στα πιο δύσκολα από τα του ελληνικού πρωταθλήματος- είχε 16.3 πόντους, 3.7 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ κατά μ.ο. ούσα η πρώτη σκόρερ των «ερυθρόλευκων» στο παρκέ και πραγματική ηγέτιδα, όπως (απ)έδειξε με τις παρουσίες της στα παρκέ.

«Πάμε Ολυμπιακέ»

Η Τζάκι Γέμελος απέδειξε στην Ευρώπη ποια είναι και τι μπορεί να κάνει. Βρέθηκε στην αφρόκρεμα και μπήκε το όνομά της δίπλα στη λίστα με κορυφαία ονόματα και All Stars που έρχονται από την άλλη άκρη του Ατλαντικού για την ευρωπαϊκή Euroleague, καθώς τα λεφτά, σε πλήρη αντιδιαστολή με το τι συμβαίνει στους άντρες, είναι πολλά περισσότερα στην Ευρώπη απ΄ ότι στην Αμερική για το WNBA. Η Τζάκι απόλαυσε το «ταξίδι» της με τον Ολυμπιακό, αν και αρχικά ήταν… μουδιασμένη: «Σαν χτες θυμάμαι την άφιξη μου στο αεροδρόμιο της Αθήνας. Ήμουν αβέβαιη και ανήσυχη για πολλά πράγματα, όμως εξελίχθηκε σε μία από τις καλύτερες σεζόν της καριέρας μου. Γι αυτό θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στις συμπαίκτριες μου, το προπονητικό και ιατρικό τιμ, τον GM, τους φίλους μου και γενικά όλη την Ελλάδα. Ήταν ένα εξαιρετικό ταξίδι που νιώθω ευγνώμων που το έκανα. Με τα πάνω και τα κάτω του. Ευχαριστώ όλους που βρέθηκαν δίπλα μου σε αυτή την εμπειρία και ελπίζω να σας δω όλους σύντομα. Πάμε Ολυμπιακέ!».

Ολυμπιακός: Αποχαιρέτησε η Τζάκι Γέμελος και πήγε ΗΠΑ (pic)

Με αυτό το μήνυμα «αποχαιρέτησε» τον Ολυμπιακό για τις ΗΠΑ ελέω του κορονοϊού, ωστόσο αυτά τα λόγια δεν ήταν τα τυπικά. Αυτά που «έπρεπε» να γράφει την ώρα της αναμονής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η Γέμελος πρόλαβε και δέθηκε με τον Ολυμπιακό, λατρεύει την Ελλάδα και υπήρξε μέσα στην ομάδα μια πραγματική έμπνευση και ηγέτιδα. Πλέον; Θα κυνηγήσει το πεπρωμένο της για να πάρει πίσω όλα όσα αξίζει!