Ράσελ Μπραντ: Ενδέχεται να έχει επιτεθεί σε τουλάχιστον 10 ακόμα γυναίκες

Η βρετανική αστυνομία εξετάζει πληροφορίες για νέα πιθανά θύματα του Ράσελ Μπραντ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις και αναμένει την ανακοίνωση της ποινής του.

 Ράσελ Μπραντ: Ενδέχεται να έχει επιτεθεί σε τουλάχιστον 10 ακόμα γυναίκες

Η αστυνομία προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να εμφανιστούν περισσότερα θύματα του Ράσελ Μπραντ, καθώς υπάρχουν υποψίες ότι τουλάχιστον δέκα ακόμη γυναίκες έχουν δεχθεί επίθεση από τον ηθοποιό και παρουσιαστή, ο οποίος έχει πλέον καταδικαστεί για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις.

Ο 51χρονος αναμένεται να ακούσει την ποινή του τη Δευτέρα, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για πολυετή κάθειρξη. Όπως προέκυψε από τη δίκη, εκμεταλλεύτηκε τη φήμη και την αναγνωρισιμότητά του για να μετατραπεί σε «σεξουαλικό θηρευτή», στοχοποιώντας γυναίκες και καταφέρνοντας να αποφεύγει τις συνέπειες των πράξεών του επί χρόνια.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία, με την κυβέρνηση να δεσμεύεται ότι θα εξετάσει προτάσεις για την αντιμετώπιση των στερεοτύπων και των λανθασμένων αντιλήψεων γύρω από τον βιασμό κατά τη διάρκεια των δικαστικών διαδικασιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, την επόμενη εβδομάδα η ομάδα της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου που συγκέντρωσε τα στοιχεία εναντίον του Μπραντ θα αρχίσει να εξετάζει αναφορές και πληροφορίες για ενδεχόμενα επιπλέον θύματα.

Ο επικεφαλής της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, σερ Μαρκ Ρόουλι, δήλωσε ότι ενδέχεται να υπάρχουν «πολλά περισσότερα» θύματα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει τον αριθμό τους. Όπως εξήγησε, ορισμένες πληροφορίες προέρχονται από τρίτα πρόσωπα, ενώ κάποιες γυναίκες που φέρονται να έχουν πέσει θύματα επιθέσεων διστάζουν να εμπλακούν στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης.

Αστυνομικές πηγές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των επιπλέον θυμάτων μπορεί να είναι διψήφιος, με τις δέκα γυναίκες να θεωρούνται αυτή τη στιγμή το ελάχιστο πιθανό όριο.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ο Μπραντ ερευνάται ήδη για δύο ακόμη καταγγελίες βιασμού. Οι αστυνομικοί έχουν διαβιβάσει τους σχετικούς φακέλους σε εξειδικευμένους εισαγγελείς που χειρίζονται υποθέσεις σεξουαλικών εγκλημάτων και βρίσκονται σε επικοινωνία μαζί τους για την αξιολόγηση του υλικού.

«Έχουμε δύο ακόμη θύματα που εμφανίστηκαν και θέλουν να μιλήσουν για όσα έζησαν. Επομένως, διερευνούμε δύο νέες υποθέσεις βιασμού», δήλωσε ο Ρόουλι.

«Δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν εμφανίζονταν πάρα πολλά ακόμη θύματα. Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τις καταγγελίες τους», πρόσθεσε.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC, ο επικεφαλής της αστυνομίας απέφυγε να επιβεβαιώσει αν οι νέες καταγγελίες θα φτάσουν σε διψήφιο αριθμό.

«Δεν πρόκειται να κάνω εικασίες. Ωστόσο, στο παρελθόν έχουμε δει ότι όταν πρόσωπα μεγάλης δημοσιότητας οδηγούνται ενώπιον της Δικαιοσύνης, συχνά ακολουθεί ένα κύμα νέων καταγγελιών. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση», ανέφερε.

πηγή: news247.gr



Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ. 232110