Grand Prix Αυστραλίας: Αποχωρεί η McLaren λόγω κορονοϊού

Εργαζόμενος της McLaren βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό με αποτέλεσμα η βρετανική ομάδα να αποχωρήσει από το Grand Prix της Αυστραλίας το οποίο βρίσκεται στον «αέρα». 

Grand Prix Αυστραλίας: Αποχωρεί η McLaren λόγω κορονοϊού

Αβέβαιο παραμένει εάν θα γίνει ή όχι το πρώτο Grand Prix της φετινής σεζόν στη Formula 1. Λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή των ελεύθερων δοκιμαστικών στην πίστα της Μελβούρνης, εργαζόμενοι της McLaren εμφάνισαν συμπτώματα κορονοϊού.

Formula 1: Η κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ επιστρέφει

Ύστερα από τις εξετάσεις που υποβλήθηκαν μόνο ένας από αυτούς ήταν θετικός στον ιό κάτι που σήμανε συναγερμό στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ.

Αμέσως η βρετανική ομάδα τέθηκε σε καραντίνα ενώ ο CEO της ομάδας, Ζακ Μπράουν ανακοίνωσε πως η McLaren δεν θα συμμετάσχει στο Grand Prix θέλοντας να διασφαλίσει την υγεία των υπολοίπων συμμετεχόντων. Αυτό σημαίνει πως ο αγώνας βρίσκεται στον «αέρα» μιας και όπως είχε δηλώσει προ ολίγων ημερών εκπρόσωπος της FIA δεν πρόκειται να διεξαχθεί αγώνας χωρίς τη συμμετοχή όλων των ομάδων. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονται και οι οδηγοί.

Ο Λιούις Χάμιλτον τόνισε: «Μου κάνει πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση ότι είμαστε εδώ. Είναι εκπληκτικό που έχουμε αγώνες αλλά για εμένα, είναι σοκαριστικό ότι όλοι αυτή τη στιγμή καθόμαστε σε αυτή την αίθουσα. Όλος ο υπόλοιπος κόσμος, έχει αντιδράσει. Ακόμη και το NBA πήρε αναβολή και η Formula 1 συνεχίζει κανονικά».

Από την πλευρά του ο Κίμι Ραϊκόνεν υποστήριξε: «Δεν γνωρίζω αν είναι σωστό που είμαστε εδώ αυτή τη στιγμή, πιθανότατα δεν είναι. Όμως, δεν εξαρτάται από εμάς, δεν είναι δική μας απόφαση. Θεωρώ ότι αν ήταν καθαρά μια απόφαση της ομάδας μου, δεν θα ήμασταν εδώ».