Κοινή ανακοίνωση επτά ομάδων κατά FIA και Ferrari

Επτά ομάδες της Formula 1 εξέφρασαν τα παράπονα τους για τη θέση που πήρε η FIA στις καταγγελίες περί παράβασης κανονισμών από τη Ferrari.

Κοινή ανακοίνωση επτά ομάδων κατά FIA και Ferrari

Την περασμένη χρονιά αρκετές ομάδες της Formula 1 είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους για τον κινητήρα και τη μονάδα ισχύος της Ferrari ισχυριζόμενες πως η Scuderia παραβίασε ορισμένους κανόνες.

Συγκεκριμένα τόσο ο Σεμπάστιαν Φέτελ όσο και ο Σαρλ Λεκλέρκ είχαν τεράστιο πλεονέκτημα στις ευθείες το οποίο μπορούσε να φτάσει μέχρι και το μισό δευτερόλεπτο. Για αυτό τον λόγο η FIA ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστώσει εάν όντως η ομάδα του Μαρανέλο παρανόμησε.

Τις προηγούμενες ημέρες με ανακοίνωση της η FIA τόνισε πως η έρευνα ολοκληρώθηκε, ωστόσο δεν πήρε ξεκάθαρη θέση για το εν λόγω ζήτημα κινώντας υποψίες γύρω από τη σχέση της με τη Ferrari.

Με ανακοίνωση τους επτά από τις δέκα ομάδες της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ εξέφρασαν την έκπληξη τους για τα όσα υποστήριξε η FIA. Οι τρεις ομάδες που απείχαν ήταν η Ferrari, η Alfa Romeo Racing και η Haas.

Συγκεκριμένα ανέφεραν:

«Εμείς, οι ομάδες που υποφαίνονται παρακάτω, υπήρξαμε έκπληκτοι και σοκαρισμένοι από την δήλωση της FIA, αναφορικά με το συμπέρασμα της έρευνας της μονάδος ισχύος της Scuderia Ferrari.

Ένας διεθνής αθλητικός ρυθμιστής έχει την υποχρέωση να δρα με το μεγαλύτερο βαθμό ακεραιότητας, αυτονομίας και διαφάνειας.

Μετά από μήνες ερευνών που διεξήχθησαν από την FIA, που έγιναν βέβαια μετά από τις αιτήσεις άλλων ομάδων, εμείς εναντιωνόμαστε σθεναρά στην απόφαση της FIA να φτάσει σε έναν εμπιστευτικό συμβιβασμό με την Ferrari ώστε να λήξει το θέμα αυτό.

Έτσι, δια του παρόντος εμείς δημόσια ανακοινώνουμε την κοινή μας δέσμευση να εξασφαλίσουμε μια εκτενή και κατάλληλη δημοσιοποίηση σε αυτό το θέμα, ώστε να διασφαλίσουμε ότι το άθλημα συμπεριφέρεται σε όλους εμάς τους ανταγωνιστές με ισότητα. Το κάνουμε αυτό εκ μέρους των οπαδών μας, των συμμετεχόντων και των μετόχων της Formula 1.

Επιπρόσθετα, θα χρησιμοποιήσουμε τα δικαιώματα μας να αναζητήσουμε νομική αποκατάσταση μέσω της νόμιμης οδού της FIA και του αξιότιμου δικαστηρίου».