Ο Χάμιλτον θέλει τον Φερστάπεν στη Mercedes

Με δήλωση του ο Λιούις Χάμιλτον υποστήριξε πως η συνύπαρξη του με τον Μαξ Φερστάπεν θα του έδινε τη δυνατότητα να αποδείξει πως είναι καλύτερος του Ολλανδού. 

Ο Χάμιλτον θέλει τον Φερστάπεν στη Mercedes

Μετά το τέλος της φετινής σεζόν το συμβόλαιο του Βάλτερι Μπότας θα ολοκληρωθεί με τη Mercedes. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν πως δεν θα παραμείνει στους πρωταθλητές ο Φινλανδός με αποτέλεσμα να ξεκινούν τα σενάρια για τον αντικαταστάτη του.

Ο Μπότας παίζει το τελευταίο του χαρτί στη Mercedes

Πλην του Εστεμπάν Οκόν που δείχνει φαβορί «έπεσε» στο τραπέζι και το όνομα του Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος το 2020 θα μείνει ελεύθερος από τη Red Bull.

Mercedes: Η επιστροφή του Χάμιλτον και το δίλημμα με Μπότας

Βέβαια οι «Ταύροι» δεν θα αφήσουν τόσο εύκολα τον Ολλανδό καθώς έχουν επενδύσει πάνω του την επιστροφή τους στις επιτυχίες. Με τη Mercedes να δείχνει κυρίαρχη εν αντιθέσει με τις υπόλοιπες ομάδες της Formula 1 και σε συνδυασμό με τη «δίψα» του Mad Max για την κατάκτηση ενός παγκόσμιου τίτλου, δεν αποκλείεται να προχωρήσουν μελλοντικά σε «γάμο» οι δύο πλευρές.

Σκέψεις της Mercedes για Μαξ Φερστάπεν

Για το ενδεχόμενο μεταγραφής του νεαρού στα «ασημένια βέλη» πήρε θέση ο Λιούις Χάμιλτον ο οποίος υποστήριξε πως θα είχε την ευκαιρία να αποδείξει πως είναι καλύτερος οδηγός από εκείνον.

Συγκεκριμένα ορισμένοι θεωρούν πως η χαοτική διαφορά της Mercedes με τις Ferrari και Red Bull δίνουν την ευκαιρία στον Βρετανό να παίρνει σαν σε προπόνηση τις νίκες εν αντιθέσει με τον Ολλανδό που τον κοντράρει στα ίσα με πιο αργό μονοθέσιο.

Για αυτό και ο πεντάκις παγκόσμιος πρωταθλητής δήλωσε: «Θα ήταν για εμένα μία νέα, προκλητική αποστολή. Τώρα λένε όλοι, ότι ο Μαξ και εγώ έχουμε δύο διαφορετικά αυτοκίνητα και γι αυτό νικάω τις περισσότερες φορές εγώ. Αν είχε ο Φερστάπεν το ίδιο υλικό με εμένα, θα μου έδινε αυτό την ευκαιρία, να δείξω, ότι δεν είναι έτσι η περίπτωση. Ότι δηλαδή μπορώ να τον νικήσω και έτσι».

Μένει να δούμε εάν όντως ο Φερστάπεν θα πάει στη Mercedes ξυπνώντας μνήμες 2016 τότε που ο Λιούις Χάμιλτον ήταν στα «μαχαίρια» με τον ομόσταβλό του Νίκο Ρόσμπεργκ.