Ο Μπότας παίζει το τελευταίο του χαρτί στη Mercedes

Το συμβόλαιο του Βάλτερι Μπότας ολοκληρώνεται φέτος και ο Φινλανδός πρέπει να πείσει τους ανθρώπους της Mercedes πως αξίζει να οδηγεί το ένα από τα δύο μονοθέσια της ομάδας. 

Ο Μπότας παίζει το τελευταίο του χαρτί στη Mercedes

Την περσινή χρονιά ο Βάλτερι Μπότας βοήθησε από την πλευρά του τον Λιούις Χάμιλτον να κατακτήσει το πέμπτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στο Γκραν Πρι της Ρωσίας ο Φινλανδός άφησε τον Βρετανό να τον προσπεράσει στην πρώτη θέση δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον ομόσταβλό του να φτάσει πιο κοντά στον τίτλο. Η φετινή χρονιά όμως δεν πρόκειται να βρει τον Μπότας σε ρόλο κομπάρσου καθώς το συμβόλαιο του λήγει το 2019.

Οι «θυσίες» που έχει κάνει για το καλό της Mercedes ίσως δεν είναι αρκετές για να το κρατήσουν στους πρωταθλητές κάτι που γνωρίζει και ίδιος. Από το πρώτο κιόλας Γκραν Πρι της σεζόν ο 30χρονος πιλότος έδειξε πως θα συναγωνιστεί στα ίσα τόσο τον Χάμιλτον όσο και τους υπόλοιπους μνηστήρες του τίτλου απαντώντας με πράξεις και όχι με λόγια στα όσα γράφονται γύρω από εκείνον και το μέλλον του.

Σίγουρα η συνύπαρξη του με τον Λιούις Χάμιλτον δυσκολεύει την ανάδειξη του μιας και ο Βρετανός αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο εμπορικά ονόματα της Formula 1. Όπως και να έχει ο Φινλανδός ίσως τη φετινή χρονιά να παίζει το τελευταίο του χαρτί για την παραμονή του στα «ασημένια βέλη».

Ήδη τα σενάρια που θέλουν τη Mercedes να κοιτά τη μεταγραφή του Μαξ Φερστάπεν ή την εναλλακτική του Εστεμπάν Οκόν που εκτελεί χρέη εφεδρικού οδηγού στους πρωταθλητές ολοένα και φουντώνουν κάτι που αυξάνει την πίεση στο στρατόπεδο του Μπότας. Μέχρι στιγμής όμως ο πιλότος της Mercedes έχει ξεκινήσει αρκετά καλά το φετινό πρωτάθλημα κατακτώντας μία φορά την πρωτιά (Μελβούρνη) και δύο φορές τη δεύτερη θέση (Μπαχρέιν, Κίνα) σε συνολικά τρία Γκραν Πρι.

Μένει να δούμε εάν η απόδοση του θα συνεχιστεί σε υψηλά επίπεδα κάτι που θα αναγκάσει τον Τότο Βολφ και τους συνεργάτες του να προσφέρουν νέο συμβόλαιο στον Φινλανδό που ομολογουμένως δεν έχει δημιουργήσει θέματα με τον χαρακτήρα του στη γερμανική ομάδα.