Mercedes: Η επιστροφή του Χάμιλτον και το δίλημμα με Μπότας

Η επιστροφή του Λιούις Χάμιλτον στην κορυφή της βαθμολογίας βάζει δύσκολα στον έτερο πιλότο της Mercedes που έχει ξεκινήσει δυναμικά τη φετινή σεζόν. 

Mercedes: Η επιστροφή του Χάμιλτον και το δίλημμα με Μπότας

Το Γκραν Πρι της Βαρκελώνης χάρισε άλλη μία νίκη στη Mercedes που πραγματοποίησε το πέμπτο συνεχόμενο 1-2. Ο νικητής του αγώνα, Λιούις Χάμιλτον κατάφερε να προσπεράσει στην εκκίνηση τον φορμαρισμένο Βάλτερι Μπότας και να κατακτήσει την τρίτη φετινή του νίκη που τον έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το δυναμικό ξεκίνημα του Μπότας έχει δυσκολέψει τον Βρετανό που θέλει να γράψει ιστορία και να πανηγυρίσει τον έκτο του παγκόσμιο τίτλο. Ο Φινλανδός διανύει την τελευταία του χρονιά στα «ασημένια βέλη» και όπως έχουμε γράψει θέλει να πάρει την πρώτη θέση και να παραμείνει στους πρωταθλητές.

Ο ανταγωνισμός που γεννάται στη Mercedes δεν είναι και ο καλύτερος δυνατός μιας και ο Τότο Βολφ και οι συνεργάτες του έχουν ξεκινήσει ονειρικά τη σεζόν και δεν θέλουν προβλήματα εντός της ομάδας. Η Ferrari που προβληματίζει από το ξεκίνημα της χρονιάς δείχνοντας μπερδεμένη, δίνει το δικαίωμα στους δύο πιλότους της Mercedes να μονομαχήσουν για τον τίτλο.

Τα πέντε πρωταθλήματα που κουβαλά στις πλάτες του ο Χάμιλτον, τον χρίζουν φαβορί αλλά από την πλευρά του ο Μπότας δεν δείχνει διατεθειμένος να παραδώσει εύκολα τα όπλα. Η δήλωση του Λιούις Χάμιλτον μετά τη νίκη του Μπότας στο Μπακού έδειξε τις προθέσεις του 34χρονου οδηγού απέναντι στον ομόσταβλό του.

Συγκεκριμένα δήλωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Στο Μπακού ήμουν μάλλον πολύ ευγενικός απέναντι στον Μπότας». Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η απάντηση του επικεφαλής της ομάδας για το ενδεχόμενο εσωτερικού πολέμου: «Αν υπάρξει εσωτερικός πόλεμος μεταξύ των πιλότων, θα μοιράσουμε κίτρινες και κόκκινες κάρτες».

Η τοποθέτηση του Βολφ δείχνει τις προθέσεις των ανθρώπων της ομάδας να κρατήσουν εντός των τειχών την όποια κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο οδηγών. Η προτεραιότητα της Mercedes στον Λιούις Χάμιλτον είναι δεδομένη αλλά αυτό δεν «κόβει» τα φτερά του Μπότας.

Το ερώτημα όμως είναι ένα. Θα αφήσουν τον Μπότας οι πρωταθλητές να διεκδικήσει το φετινό τίτλο ή μόλις σφίξουν τα γάλατα θα δώσουν προτεραιότητα στον Βρετανό; Η απάντηση στο προσεχές μέλλον.