Σκέψεις της Mercedes για Μαξ Φερστάπεν

Η Mercedes εξετάζει έντονα την απόκτηση του Μαξ Φερστάπεν από την επόμενη αγωνιστική χρονιά. 

Σκέψεις της Mercedes για Μαξ Φερστάπεν

Σύμφωνα με το Auto Bild Motorsport η Mercedes θέλει να πάρει τον Μαξ Φερστάπεν στην θέση του Βαλντέρι Μπότας του οποίου το συμβόλαιο λήγει το 2019.

Την είδηση επιβεβαιώνει και ο σύμβουλος της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο που δήλωσε: «Ο διευθυντής της Mercedes, Τότο Βολφ, τηλεφωνεί συνεχώς στον Μαξ και στον πατέρα του Γιος. Εδώ και μήνες. Όμως εγώ είμαι χαλαρός, καθώς λογικά θα πρέπει να μας καλύψει η ρήτρα επιδόσεων στο συμβόλαιο του Μαξ. Επίσης, ο ίδιος νιώθει όμορφα σε εμάς και αν θέσουμε στη διάθεσή του υλικό αντάξιο του παγκόσμιου πρωταθλήματος, δεν έχω καμία αμφιβολία, ότι θα μείνει».

Η απόκτηση του νεαρού Ολλανδού όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς το συμβόλαιο του με τους «Ταύρους» διαρκεί μέχρι το 2021. Σε περίπτωση όμως που ο Mad Max δεν ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του και πιο συγκεκριμένα δεν κατακτήσει μία από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας τότε μπορεί να σπάσει η ρήτρα που ισχύει στο συμβόλαιο του.

Το ενδεχόμενο της μετακίνησης του Φερστάπεν στους πρωταθλητές φαντάζει δύσκολο μιας και η Red Bull «ποντάρει» πολλά στον νεαρό πιλότο κάτι που το απέδειξε και με την αντιμετώπιση της απέναντι στον Ντάνιελ Ρικιάρντο.