Formula 1: Νικητής ο Μπότας στο Αζερμπαϊτζάν (pic)

Ο Φινλανδός πιλότος πανηγύρισε την 2η του νίκη μέσα στη σεζόν 

Formula 1: Νικητής ο Μπότας στο Αζερμπαϊτζάν (pic)

Από την εκκίνηση ο Μπότας είχε τον Χάμιλτον πίσω του και μέχρι τον τερματισμό ουσιαστικά δεν τον απείλησε κανένας. Ο Φινλανδός κατάφερε να κατακτήσει την 5η του νίκη, την 2η αυτή τη χρονιά. Ο σταθερός και έξυπνος Χάμιλτον έμεινε στην 2η θέση. Το 4ο συνεχόμενο 1-2 της Mercedes εκτός από ρεκόρ, δημιουργεί νέα δεδομένα στο πρωτάθλημα καθώς πολύ δύσκολα θα χάσει η γερμανική εταιρεία το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Φέτελ τερμάτισε τελικά 3ος χωρίς να καταφέρει κάτι καλύτερο παρά το γεγονός ότι σε όλη την κούρσα ήταν σχετικά κοντά στις δύο Mercedes.

O Φερστάπεν έμεινε 4ος αν και είχε καλό ρυθμό αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει ούτε τον Φέτελ.

O Λεκλέρκ ήταν το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα, καθώς ξεκίνησε από την 8η θέση με μεσαία γόμα κατάφερε να τους περάσει όλους και να αναρριχηθεί μέχρι την 1η θέση καθώς όλοι έμπαιναν διαδοχικά για αλλαγή ελαστικών.

Ωστόσο με τα ελαστικά του να «τελειώνουν» είδε έναν έναν τους οδηγούς της Mercedes, τον Φέτελ αλλά και τον Φερστάπεν να τον προσπερνούν, μη μπορώντας να κάνει κάτι καλύτερο από μια 5η θέση.

Στο τέλος ο Λεκλέρ μπήκε για 2η φορά στα πιτς για να βάλει φρέσκια μεσαία γόμα και να δοκιμάσει να πετύχει τον ταχύτερο γύρο. Και το κατάφερε στον τελευταίο γύρο μαζί με ρεκόρ γύρου σε αυτήν την πίστα.

Πολύ καλή εμφάνιση έκανε η Racing Point και με τους δύο οδηγούς της Πέρεζ και Στρολ, στους βαθμούς αλλά και της McLaren η οποία επίσης κατάφερε να βάλει και τους δύο οδηγούς της, Σάινθ και Νόρις στους βαθμούς.

Στην 10η θέση τερμάτισε ο Κίμι Ράικονεν που ξεκίνησε από τα πιτς.

Δείτε την κατάταξη: