Ferrari: Εγκλωβισμένη στα περσινά της λάθη

Το τελικό αποτέλεσμα στο Μπαχρέιν άφησε πικρή γεύση στη Ferrari η οποία δεν πρέπει να επαναλάβει τα περσινά της λάθη. Γράφει ο Διονύσης Γιάννης.

Ferrari: Εγκλωβισμένη στα περσινά της λάθη

Το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν βρήκε νικήτρια τη Mercedes που είδε τον Λιούις Χάμιλτον και τον Βαλντέρι Μπότας να τερματίζουν στις δύο πρώτες θέσεις. Από την άλλη η διεκδικήτρια του τίτλου, Ferrari κατάφερε να χάσει το προβάδισμα που κρατούσε από την περίοδο των δοκιμαστικών.

Η Scuderia από τις ελεύθερες έως τις κατατακτήριες δοκιμές είχε το πάνω χέρι, με τον Σαρλ Λεκλέρκ να πανηγυρίζει την πρώτη του pole position. Στον αγώνα όμως τόσο ο Μονεγάσκος όσο και ο ομόσταβλός του Σεμπάστιαν Φέτελ σπατάλησαν την ευκαιρία να κάνουν το 1-2.

Η βλάβη στο μονοθέσιο του Λεκλέρκ λίγο πριν το φινάλε του αγώνα σε συνδυασμό με το λάθος του Φέτελ κατά τη διάρκεια της μονομαχίας του με τον Χάμιλτον θύμισαν τα περσινά λάθη της ιταλικής ομάδας η οποία έχασε μέσα από τα χέρια της το πρωτάθλημα. Βέβαια σε αυτό βοήθησε και ο Φέτελ αν αναλογιστεί κανείς το λάθος που σημείωσε στον περσινό αγώνα του Χόφενχαϊμ. Η πίεση στις τάξεις της Ferrari ήταν πάντοτε μεγάλη κάτι που γνωρίζουν οι δύο πιλότοι της.

Κάθε χρόνο η κατάκτηση του τίτλου από τους κόκκινους είναι επιτακτική ειδικά φέτος που η Mercedes έχει την ευκαιρία να κατακτήσει το έκτο της συνεχόμενο πρωτάθλημα. Το μονοθέσιο της Ferrari έχει τις δυνατότητες να οδηγήσει έναν από τους δύο πιλότους της στη κορυφή φτάνει μόνο να το κατανοήσουν.

Σίγουρα η ολοκλήρωση των δύο πρώτων Γκραν Πρι δεν μας δίνουν ασφαλή συμπεράσματα για την απόδοση μιας ομάδας αλλά όταν θεωρείσαι φαβορί και μετράς μέχρι στιγμής μια παρουσία στο βάθρο εν αντιθέσει με τον αντίπαλο σου που μετρά δύο συνεχόμενες νίκες τότε κάτι δεν πάει καλά. Το ταλέντο του Λεκλέρκ είναι αδιαμφισβήτητο αλλά η απειρία του λειτουργεί ως αντίπαλος κάτι που φάνηκε στην εκκίνηση που πραγματοποίησε στο Μπαχρέιν.

Το πρόβλημα για την Ferrari όμως δεν θα πρέπει να είναι ο νεαρός αλλά ο Φέτελ, διότι μπορεί να διαθέτει εμπειρία αλλά ακόμα δεν έχει πανηγυρίσει τίτλο με την Scuderia. Ο Γερμανός θα πρέπει να επαναφέρει στο προσκήνιο τον νεανικό ενθουσιασμό που είχε στη Red Bull με την οποία κατέκτησε τέσσερις παγκόσμιους τίτλους.

Η συνέχεια δεν χωρά αλλά αρνητικά αποτελέσματα για την ιταλική ομάδα και τον Φέτελ που αμφότεροι έχουν την ικανότητα να επιστρέψουν και πάλι στη πρώτη θέση φτάνει μόνο να μην υποπέσουν και πάλι σε ανόητα λάθη.

Ούτε ο ίδιος ο Χάμιλτον δεν πίστευε πως στέφθηκε νικητής στο Μπαχρέιν μιας και στις δηλώσεις του υποστήριξε πως η νίκη ήταν καθαρά θέμα τύχης. Μάλιστα ο Βρετανός δεν δίστασε να εκθειάσει τον Λεκλέρκ για την ωριμότητα που έδειξε στην οδήγηση του.

Όταν ο μεγάλος σου ο αντίπαλος παραδέχεται πως από δικό σου ουσιαστικά λάθος πήρε τη νίκη τότε το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το διορθώσεις και να εμφανιστείς την επόμενη φορά βελτιωμένος. Γιατί όπως προαναφέραμε η δυνατότητα από πλευράς πιλότων και ομάδας υπάρχει αρκεί να το κατανοήσουν νωρίς οι άνθρωποι της Ferrari.