Νέες αποχωρήσεις-σοκ από το γερμανικό πρωτάθλημα

Νέο διπλό πλήγμα για το γερμανικό πρωτάθλημα ανδρών, καθώς μετά την πρώτη αποχώρηση της Ροτενμπουργκ πριν λίγες εβδομάδες, «αουφίντερζεν» είπαν από το επαγγελματικό πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα, η προτελευταία ‘Ελτμαν και η φετινή τέταρτη στην κατηγορία, Χίπο Τιρόλ.

Νέες αποχωρήσεις-σοκ από το γερμανικό πρωτάθλημα

Η είδηση που συντάραξε το γερμανικό βολεϊ όμως αφορά την τελευταία, η οποία είχε προκύψει μετά από συγχώνευση το 2017, μεταξύ της γερμανικής Ουντερχάγκεν και της πρωταθλήτριας της Αυστρίας Χίπο Τιρόλ, απώλειες που αφήνουν προς το παρόν το γερμανικό πρωτάθλημα με 11 ομάδες

Η Τιρόλ δεν δήλωσε συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της σεζόν 2020-21, επικαλούμενη πολύ μεγάλα οικονομικά προβλήματα από την αποχώρηση χορηγών της εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με τα γερμανικά σάιτ, το πιθανότερο πλέον είναι η συγχώνευση να διαλυθεί, οι ομάδες να «σπάσουν» στα δύο και να ξεκινήσουν τη νέα σεζόν από μικρότερες κατηγορίες του Γερμανικού και Αυστριακού πρωταθλήματος.

Όσον αφορά την ουραγό Έλτμαν, η αποχώρηση της δεν ξάφνιασε κανένα αφού είχε αρκετό καιρό χρέη που δεν μπορούσε να πληρώσει και είχε υποβάλει αίτηση πτώχευσης από τα Χριστούγεννα.

Την επόμενη χρονιά το πιθανότερο είναι να αγωνίζεται στην περιφερειακή ένωση που ανήκει, επίσης για τρία χρόνια δεν θα μπορέσει να πάρει αδειοδότηση για την Λίγκα των ανδρών σε περίπτωση που κερδίσει άνοδο ενώ θα πληρώσει και τσουχτερό πρόστιμο (30 χιλιάδων ευρώ).