Βραζιλιάνος για τον Ολυμπιακό, ψάχνουν ακραίο στον ΠΑΟ και στον ΠΑΟΚ

Αλλαγές στα ρόστερ τους επιχειρούν όλες οι ομάδες της Volley League ανδρών, με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό να ψάχνουν πέμπτο ξένο, ο Φοίνικας θα πορευτεί με 5,  ο ΠΑΟΚ ψάχνεται για αλλαγές ξένων. Πώς κινούνται Άθλος Ορεστιάδας, ΟΦΗ, Πήγασος, Κηφισιά, Αριστοτέλης Σκύδρας, Μίλων.

Βραζιλιάνος για τον Ολυμπιακό, ψάχνουν ακραίο στον ΠΑΟ και στον ΠΑΟΚ

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος θα φέρει αλλαγές στα ρόστερ όλων των ομάδων της Volley League, άλλες ψάχνουν για βασικούς και άλλους για συμπληρωματικούς, με κοινή διαπίστωση ότι δεν υπάρχουν Έλληνες παίκτες.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν ψάχνει για καλό ξένο κεντρικό που θα παίζει στην Ευρώπη και ως πέμπτος στο πρωτάθλημα (αγωνίζονται μόνο 4) και δοκιμάζει αυτές τις ημέρες στον Ρέντη τον 36 χρονο θηριώδη (2.15) Βραζιλιάνο Γκουσταβάο, που πέρυσι στην Νόλικο Μασέικ αναδείχτηκε κορυφαίος μπλοκέρ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Συνεχίζεται και η αναζήτηση λίμπερο με πρώτο στόχο τον Κοντοστάθη, τον οποίο όμως δεν αποδεσμεύει η Κηφισιά.

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει πολύ καλό ξένο υποδοχέα για να μοιράζεται τα ματς με τον Κόβαρ, που είναι ευπαθής και δεν μπορεί να παίζει κάθε τρεις ημέρες, ενώ δεν υπάρχει θέμα επιστροφής του Χαράλαμπου Ανδρεόπουλου, που παρότι δεν παίζει πολύ στην Τάραντο θέλει να μείνει στην Ιταλία.

Ο Φοίνικας θα πορευτεί με 5 ξένους και Σέρβο προπονητή και αναζητά τρίτο πασαδόρο, προκειμένου να κάνει δίδυμο με τον Μάρκο Γαλιώτο, όταν είναι τραυματίας ο Τζούριτς και παίζει ως τέταρτος ξένος ο κεντρικός Μανού Φουρτάντο.

Ο ΠΑΟΚ δεν θα αλλάξει ρόστερ ως το Σούπερ Καπ, αλλά είναι προβληματισμένοι με τον Κόστα λόγω τραυματισμού και τον Γιόρνα λόγω απόδοσης. Υπάρχει περίπτωση να ασχοληθούν κι αυτοί με τον Γκουσταβάο.

Χατζηγρηγορίου και Λογαρά στον Πανιώνιο, παραίτηση Λιώση από τον ΖΑΟΝ

Ο Μίλωνας μετά την αποχώρηση του Ηλία Λάππα, που κρέμασε τα παπούτσια και έγινε μάνατζερ (δίδυμο με τον Μηνούδη) περιμένει την αποδέσμευση του διαγώνιου Παναγιώτη Μαρκου (1.97, 25) από τον Ιωνικό Νικαίας.

Η Κηφισιά δύσκολα θα αλλάξει κάτι στο ρότσερ της, όπως και ο Πήγασος Πολίχνης που απλά θα κάνουν συμπληρωματικές κινήσεις για να γεμίσει ο πάγκος τους. Ο Αριστοτέλης Σκύδρας συνεχίζει χωρίς τον Κώστα Προύσαλη, κρατάει και τον Σαντοβάλ και θα πορευτεί με 5 ξένους.

Ο Άθλος Ορεστιάδας ψάχνει πολύ καλό ξένο παίκτη που θα κάνει τη διαφορά, ενώ ο ΟΦΗ αναζητά ξένους για να ενισχυθεί στο κέντρο και στους ακραίους επιθετικούς, αλλά κολλάει στην ανεύρεση Έλληνα βασικού για την εξάδα του.

Όσον αφορά τον Γιώργο Τζουμάκα, συζητά τη μετακίνηση του από την Αλ Νταράι, στη Βόλεϊ Πράτα (Α2 Ιταλία), όπου δουλεύουν ως δίδυμο οι ομοσπονδιακοί Μπονιφάντε, Πάπι.