Οι Ιταλοί Παρίζι, Τζουλιάνι, Φενόλιο που θα αναμορφώσουν τον Ολυμπιακό και το ελληνικό βόλεϊ

Mε το ξεκίνημα του νέου χρόνου ο Ολυμπιακός βρέθηκε με δύο Ιταλούς προπονητές, τον Κάρλο Παρίζι στις γυναίκες και τον Αλμπέρτο Τζουλιάνι στους άνδρες, μετά από διορθωτικές κινήσεις της διοίκησης.

Οι Ιταλοί Παρίζι, Τζουλιάνι, Φενόλιο που θα αναμορφώσουν τον Ολυμπιακό και το ελληνικό βόλεϊ

Το καλοκαίρι λοιπόν ο Ολυμπιακός στηρίχθηκε στους Κουτίνιο, Δημήτρη Καζάζη, που αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, είτε γιατί έστησαν λάθος την ομάδα τους, είτε γιατί διαχειρίστηκαν κακώς το ρόστερ. Όπως και να έχει, αποδείχθηκε ότι οι παίκτες δεν κάνουν τον προπονητή και πάντα χρειάζεται αξιόλογος τεχνικός στον πάγκο για να φτιαχτεί ένα σύνολο για πρωταθλητισμό.

Πρώτη αντέδρασε η ομάδα γυναικών μετά τον αποκλεισμό από την Πόρτο και αντικατέστησε τον άπειρο Κουβανό (δούλευε επί το πλείστον ως δεύτερος) με τον ικανό Παρίζι, αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Κατάφερε να πείσει την κορυφαία λίμπερο Αρέτα Κονόμι να επιστρέψει στην ενεργό δράση, για να δέσει την προβληματική υποδοχή, πρόσθεσε στο ρόστερ την αμερικανίδα Άγκοστ προκειμένου να ταρακουνήσει τις Χίπε, Σάλας, Κόστα, που είχαν σίγουρες θέσεις στην εξάδα και περιμένει από τον Ιταλό να αναμορφώσει την ομάδα, αφού την άνοιξη κρίνονται οι τίτλοι.

Χειρουργείται η Λι Γιάε Γιόνγκ, ο ΠΑΟΚ αναζητά διαγώνια, το Σάββατο με Ολυμπιακό

Στους άνδρες ο Καζάζης είχε χάσει τον έλεγχο της ομάδας, οι παίκτες δεν πίστευαν στον προπονητή, όλοι έβγαζαν αρνητική ενέργεια και έπρεπε να γίνουν ριζοσπαστικές αλλαγές. Ο Έλληνας προπονητής με την παραίτηση του έβγαλε τον Ολυμπιακό από το αδιέξοδο, παραδέχτηκε ότι δεν αντέχει την πίεση και άρχισε κι εκεί το χτίσιμο από την αρχή. Πριν από την παραίτηση του πρόλαβε και άλλαξε τον Κασαμπαλή με τον Προύσαλη, ακυρώνοντας ουσιαστικά το ενδεχόμενο να παίξει ο Ολυμπιακός με διαγώνιο τον Ζουπάνι (διακρίθηκε σε αυτή τη θέση στην Εθνική) και ξένο πασαδόρο.

Ολυμπιακός: Το επταήμερο της πρόσληψης Τζουλιάνι

Ο Τζουλιάνι στην πρώτη ανάγνωση της νέας ομάδας του διέγνωσε ότι οι τέσσερις ξένοι παίκτες είναι καλοί, αλλά δεν αποδίδουν σύμφωνα με το βιογραφικό τους. Πρέπει λοιπόν να αναμορφώσει τον Ολυμπιακό με την απόκτηση ενός παίκτη-ηγέτη που θα πάρει την ομάδα στην πλάτη του ή να κάνει αλχημείες. Ο Έγκλεσκαλνς είναι σκιά του καλού εαυτού του, ο Μιγαήλοβιτς είναι ηγέτης, αλλά εύθραυστος και δεν μπορείς να ξέρεις αν θα αντέξει στα συνεχόμενα ματς, ενώ ο Πέριτς είναι πεσμένος ψυχολογικά και συχνά-πυκνά παρακολουθεί από τον πάγκο ως αναπληρωματικός του Δαλακούρα!

Καζαμίας 2022: Προπονητής ο Ανδρεάδης, ο Κιμ αναλαμβάνει τον ΠΑΟΚ

Τι μπορεί να κάνει ο Τζουλιάνι; Δεν μπορεί να χτίσει την ομάδα από την αρχή και θα περιοριστεί σε μερεμέτια. Μπορεί να βρει ξένο διαγώνιο για να αντικαταστήσει τον κακό Έγκλεσκαλνς, ή να γυρίσει τον Ζουπάνι διαγώνιο και να κάνει σε κάθε σετ διπλή αλλαγή διαγώνιου-πασαδόρου. Αυτός θα επιλέξει πως θα δουλέψει αν υπάρχει βέβαια αυτή την εποχή ηγέτης διαγώνιος στην αγορά. Ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός γιατί τα έσπασε ο Τζουλιάνι με τη Ρεζόβια και έμεινε ελεύθερος τον Δεκέμβριο, θα βρει όμως καλό ξένο παίκτη; Το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός είναι «κοντός» στις άκρες και στο μπλοκ με τη συνύπαρξη Στιβαχτή, Μιγαήλοβιτς. Κι αυτό αποτυπώθηκε στο Σούπερ Καπ με τον Φοίνικα, όπου τα μπλοκ ήταν 13-1, κι εκεί κρίθηκε το ματς.

Το καλό πάντως για το βόλεϊ στην Ελλάδα είναι ότι ήρθαν δυο Ιταλοί στις γυναίκες (Φενόλιο, Παρίζι) , που μπορούν να το αναμορφώσουν , ιδιαίτερα αν προσληφθεί Ιταλός και στην Εθνική, ενώ στους άνδρες έχουμε τον συμπατριώτη τους Τζουλιάνι, ενώ δεν αποκλείεται κι εδώ να αντικατασταθεί ο Ανδρεόπουλος με προπονητή από το καμπιονάτο, αφού υπάρχει δικαιολογημένη αντίδραση από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Φοίνικα η ύπαρξη ανθρώπου του Παναθηναϊκού στην Εθνική! Έτσι προόδευσε το μπάσκετ με την έλευση Σέρβων , που έβγαλαν σπουδαίους Έλληνες προπονητές. Ο Ανδρεόπουλος εξάλλου ανάλαβε την Εθνική όταν ο Παναθηναϊκός δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά εδώ και δύο χρόνια άλλαξαν τα δεδομένα και δικαιολογημένα αντιδρούν οι 3 μνηστήρες του τίτλου. Ας διαλέξει λοιπόν Παναθηναϊκό ή Εθνική, όπως έκανε ο Θοδωρής Βλάχος στο πόλο.