Χειρουργείται η Λι Γιάε Γιόνγκ, ο ΠΑΟΚ αναζητά διαγώνια, το Σάββατο με Ολυμπιακό

Xειρουργείται σήμερα στη Σεούλ ο Λι Γιάε Γιόνγκ, ενώ ο ΠΑΟΚ αναζητά διαγώνια για να αντικαταστήσει την Ισπανίδα Μιλάγκρος Κογιάρ και το Σάββατο έχουμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στον Ρέντη (6μμ).

Χειρουργείται η Λι Γιάε Γιόνγκ, ο ΠΑΟΚ αναζητά διαγώνια, το Σάββατο με Ολυμπιακό

Από τα μέσα Νοεμβρίου έφυγε από τη Θεσσαλονίκη η Λι Γιάε Γιόνγκ, γιατί δεν εμπιστεύτηκε τους Έλληνες γιατρούς και πήγε στην Κορέα, αλλά μόλις σήμερα μπαίνει σε χειρουργείο για αρθροσκόπηση μηνίσκου.

Η κορεάτισα παίκτρια του ΠΑΟΚ πήγε στη Σεούλ, όπου οι γιατροί της έλεγαν διαφορετικά πράγματα και τελικά αποφάσισε να κάνει αρθροσκόπηση, προκειμένου να επιστρέψει τέλος Ιανουαρίου στην Ελλάδα και να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ, που στο ματς με την ΑΕΚ είχε μεγάλα προβλήματα στην υποδοχή. Ο Κώστας Αρσενιάδης έκανε ματ στον Φενόλιο, που δεν γνωρίζει την ομάδα του και με σερβίς στις Μερτέκη(29 % υποδοχή), Ξανθοπούλου(26% υποδοχή) πήρε 15 άσους, ενώ διπλάσιες φορές χάλασε την υποδοχή, σε έναν άνευ προηγουμένου διασυρμό.

Καζαμίας 2022: Προπονητής ο Ανδρεάδης, ο Κιμ αναλαμβάνει τον ΠΑΟΚ

Στον ΠΑΟΚ υπάρχει προβληματισμός, αλλά και ελαφρυντικά για τον Ιταλό που ήρθε στην Ελλάδα στις 27 Δεκεμβρίου και έκανε λίγες προπονήσεις. Αν μάλιστα προσπάθησε να κάνει ριζικές αλλαγές δικαιολογημένα ήρθε η ήττα, αφού όταν ανέλαβε ο μεγάλος Τζιαν Πάολο Μοντάλι τον Ολυμπιακό, οι παίκτες του για ένα τρίμηνο δεν ήξεραν που πατάνε και που βρίσκονται, σε σημείο να χάνουν σετ από τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη με 15-0, με το παλιό σύστημα καταγραφής πόντων. Η απουσία της Πολυνοπούλου δεν επηρέασε πάντως την απόδοση του ΠΑΟΚ, αφού η μπάλα δεν έφτανε στην Λι Ντα για να παίξει πρώτο χρόνο.

Ολυμπιακός: Το επταήμερο της πρόσληψης Τζουλιάνι

Η ΑΕΚ δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι περισσότερο, είχε κακά ποσοστά στην επίθεση και απλά "καθάρισε" το ματς με το σερβίς. H ομάδα του Αρσενιάδη με αυτή τη νίκη μπορεί να φτάσει στην τέταρτη θέση, αλλά ο Αθηναίος προπονητής έχει μόλις 7 παίκτριες στη διάθεση του κι αν δεν αποκτηθεί έστω μια τέταρτη ξένη και μια Ελληνίδα δύσκολα θα φτάσει πιο ψηλά στα πλέι οφ.

Προφανώς ο Κάρλο Παρίζι εφάρμοσε διαφορετική τακτική στον Ολυμπιακό, δεν προσπάθησε να τα αλλάξει όλα, γι αυτό και ο πρωταθλητής δεν είχε ανάλογη εικόνα στα πρώτα παιχνίδια του με τον Ιταλό, που δούλεψε στο διάστημα της διακοπής. Το Σάββατο πάντως θα έχουμε μονομαχία Ιταλών προπονητών, με τον Ολυμπιακό αν δείχνει πιο έτοιμος και δεν αποκλείεται να δούμε την Αρέτα Κονόμι στο ντεμπούτο της. Ο Ολυμπιακός πλέον θέλει τη νίκη για να εδραιωθεί στη δεύτερη θέση και να έχει στα πλέι οφ το εμπόδιο μόνο μιας έδρας, του Παναθηναϊκού.

Οι Ιταλοί Παρίζι, Τζουλιάνι, Φενόλιο που θα αναμορφώσουν τον Ολυμπιακό και το ελληνικό βόλεϊ

Στον ΠΑΟΚ περιμένουν την επιστροφή της Λι Ντάε Γιόνγκ, θα κρατήσουν και την Φιντόν, ψάχνουν όμως διαγώνια προκειμένου να αντικαταστήσουν την Κογιάρ που δεν ικανοποιεί με την απόδοση της.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό ψάχνε ξένη διαγώνια, αφού δεν μπόρεσε καν να πλησιάσει το κασέ της Ανθής Βασιλαντωνάκη, που αγγίζει τις 150.000 και θα μείνει στη Γαλατά Σαράι. Σύμφωνα με πληροφορίες πήρε παίκτρια από την Νότια Αμερική και θα αντικαταστήσει την Στεπανένκο.