Καζαμίας 2022: Προπονητής ο Ανδρεάδης, ο Κιμ αναλαμβάνει τον ΠΑΟΚ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και το 2022 ο καζαμίας του «ΦΩΤΟΣ» μεταξύ σοβαρού και αστείου κάνει αποκαλύψεις και διακωμωδεί με καλή πρόθεση τα κακώς κείμενα στο βόλεϊ, που έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζουν. Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα συμβεί τη νέα χρονιά...

Καζαμίας 2022: Προπονητής ο Ανδρεάδης, ο Κιμ αναλαμβάνει τον ΠΑΟΚ

Χαμός με την ταυτόχρονη απασχόληση του Δημήτρη Ανδρεόπουλου στην Εθνική βόλεϊ και στον Παναθηναϊκό, μετά την αποχώρηση του Θοδωρή Βλάχου από τον Ολυμπιακό, με αποτέλεσμα η ΕΟΠΕ να βάλει το ερώτημα στον Κορίνθιο προπονητή «Διάλεξε, την Εθνική ή τον Παναθηναϊκό;». Ο Ανδρεόπουλος ήταν έτοιμος να πει «Παναθηναϊκό, εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ θα πάψω να υπάρχω», αλλά από τη δύσκολη θέση (λέμε τώρα και καμία ανοησία να περάσει η ώρα) τον έβγαλαν ο Ολυμπιακός, ο Φοίνικας Σύρου (πλην του κολλητού του μάνατζερ Βαμβακούση), ο ΠΑΟΚ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, που έβαλαν βέτο «δεν θέλουμε τον Ανδρεόπουλο στην Εθνική» και άρχισαν να αφηγούνται παλιές ιστορίες αθλητικής... παρενόχλησης των παικτών τους.

Καταγγελίες Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ, Φοίνικα για Δημήτρη Ανδρεόπουλο

Ο Ολυμπιακός κατήγγειλε ότι είπε στον Κασαμπαλή «εσύ είσαι ο παικταράς, ποιος Στιβαχτής», κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να αυθαδιάζει ο Αλεξανδρουπολίτης παίκτης όταν τον κρατούσε ο Καζάζης στον πάγκο. Μια φορά μάλιστα που προοριζόταν για βασικός έδεσε το χέρι του για να μην παίξει και είπε «πήγα να κόψω έναν ανανά και τραυματίστηκα». Από κοντά και ο Φοίνικας (πλην του Βαμβακούση, βεβαίως βεβαίως) κατήγγειλε ότι ο Ανδρεόπουλος είχε πει στον Παπαλεξίου «μην πας στη Σύρο, θα είσαι αναπληρωματικός». Όχι ότι είχε άδικο βέβαια, αλλά θεωρήθηκε εμπλοκή στο γίγνεσθαι της ομάδας, ενώ και ο Φράγκος σιγοψιθύρισε «εγώ σταμάτησα από την Εθνική γιατί δεν ήθελε ο Ανδρεόπουλος να πάω στις Κυκλάδες». Και στον Μίλη είπε «μην κάθεσαι αναπληρωματικός στη Σύρο, πήγαινε στο εξωτερικό όπου θα έχεις δεκάδες προτάσεις».

Καπάκι και ο ΠΑΟΚ, που θεώρησε ότι δεν χρησιμοποιούσε στην Εθνική τον Κουμεντάκη για να ρίξει το ηθικό του και έπαιζε συνέχεια με τους Ανδρεόπουλο, Πρωτοψάλτη, Ράπτη, τους δικούς του παίκτες. Τότε λοιπόν σύμβουλος της ΕΟΠΕ αποκαλύπτει «έχει δίκιο ο ΠΑΟΚ. Ο Ανδρεόπουλος μάς ζήτησε να ελληνοποιήσουμε τους Στάλεκαρ, Γιάκομπσεν, Ρανγκέλ, Βαν Ντε Ντρις για να τους καλέσει στη Εθνική για να έχει ομοιογένεια η ομάδα».

Μύλος λοιπόν στην Εθνική, γίνεται μπάχαλο, αλλά ένα χαρμόσυνο νέο απαλύνει τον πόνο του Γιώργου Καραμπέτσου, καθώς ανακοινώνει ο Ντίμα Φιλίποφ ότι γυρίζει στην Εθνική. Η επιστροφή του ασώτου γιορτάζεται με κανονιοβολισμούς στο Πόρτο Χέλι, δεν κράτησαν όμως για πολύ οι χαρές, καθώς ο Φιλίποφ διευκρινίζει «μα δεν είπα ότι γυρίζω ως παίκτης, αλλά ως προπονητής. Από την Ελβετία είδα με αντικειμενικότητα τα προβλήματα της Εθνικής και είμαι πρόθυμος να τα λύσω».

Και ο Αντώνης μένει...

Στον Ολυμπιακό συνεχίζουν μάταια την αναζήτηση του αντικαταστάτη του Δημήτρη Καζάζη και ο Μιχάλης Κουντούρης δίνει τη λύση «ε, λοιπόν, για να μην έχουμε προβλήματα, πρέπει να βρούμε μια λύση εκ των έσω». Φωνάζει λοιπόν τον Ανδρέα Ανδρεάδη και τον χρίζει προπονητή του Ολυμπιακού στα φανερά, αφού ως τώρα ήταν στα κρυφά και παρασκηνιακά. Τον αποδέχονται οι παίκτες και ο Ανδρεάδης κάνει αναδιάρθρωση του τεχνικού τιμ, βάζοντας φυσικοθεραπευτή τον Μαντούβαλο και βοηθό προπονητή την Τζούλια Βέρτα. Φυσικά παραμένει ο Αντώνης Βουρδέρης, αφού από αυτόν εμπνεύστηκε ο Μανώλης Ρασούλης το τραγούδι «οι προπονητές φεύγουνε, αλλά ο Αντώνης μένει». Προτείνει μάλιστα να επιστρέψει ο Δημήτρης Καζάζης ως γυμναστής γιατί αναγνώρισε ότι η καλοκαιρινή προετοιμασία είχε θαυμαστά αποτελέσματα, καθώς έφερε την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, την κατάκτηση του Σούπερ Καπ και του Λιγκ Καπ, χωρίς μάλιστα να χάσει σετ ο Ολυμπιακός. Η ιστορία ξαναγράφεται...

Ο Κιμ Γιονγκ αδελφός των Λι Γιονγκ

Στον ΠΑΟΚ ο Κώστας Αμοιρίδης συζητά με τον Μάρκο Φενόλιο και του ξεκαθαρίζει «κοίταξε να δεις, εγώ μπορεί να είμαι πρόεδρος και χρηματοδότης, αλλά θα κρατήσω τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή. Ξέρω καλά την ομάδα και χάρη στις συμβουλές μου, τις παρατηρήσεις και τις παρεμβάσεις πήραμε το Κύπελλο, το πρώτο στην Ιστορία του συλλόγου. Ποιος Φλώρος;». Λίγες ημέρες αργότερα τιμωρεί την πασαδόρο Λι Ντα Γιονγκ γιατί άργησε να πάει στην τακτική, ενώ στέλνει σήμα στον Ερυθρό Σταυρό προς αναζήτηση της αδελφής της, Λι Ντάε Γιονγκ, που γύρισε στην Κορέα και αγνοείται, φοβούμενος μήπως την απήγαγε ο Κιμ Γιονγκ Ουν. Οι υπηρεσίες του μη κυβερνητικού οργανισμού όμως δεν έχουν πρόσβαση στη Βόρεια Κορέα. Τότε ο «Μεγάλος Διάδοχος» αποκαλύπτει ότι οι Λι ήταν οι μικρότερες αδελφές του (γι’ αυτό λέγονται Γιονγκ) και καταγγέλλει ότι, αν και μικρότερες, του έκαναν πατητές στη θάλασσα και γι’ αυτό έμεινε στο 1,65. Παγκόσμιος σάλος από τις αποκαλύψεις. Ο Κιμ δήλωσε ότι τις συγχωρεί και θέλει να αναλάβει τον ΠΑΟΚ ως πρόεδρος, κάνοντας μάλιστα τη σχετική πρόταση στον Σαββίδη. Αντιδρά όμως ο Γιώργος και τονίζει «δεν χωρούν δύο “ολιγάρχες” στην ίδια ομάδα».

Όλες θετικές στην ΑΕΚ, ο Οικονόμου με διαγώνια Ρόγκα

Χαμός στα πλέι οφ, όταν η ΑΕΚ καταγγέλλει στο ματς με τον Ολυμπιακό ότι ο πρωταθλητής κρατάει κρυφά τα κρούσματα και κάνει διασπορά του κορονοϊού, ζητώντας τον μηδενισμό του, φωνάζοντας ταυτόχρονα τον ΕΟΔΥ και τον Σωτήρη Τσιόδρα. Δυστυχώς όμως ο Τσιόδρας έψελνε εκείνη την ώρα στον Ιερό Ναό Χριστού Σπάτων και στη θέση του πήγε ο Νίκος Χαρδαλιάς που ως οπαδός της ΑΕΚ ζητάει να κάνουν όλες ράπιντ τεστ με την απειλή «όποια βρεθεί θετική θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό τριών μηνών». Όλες οι παίκτριες της ΑΕΚ βγήκαν θετικές...

Στον Παναθηναϊκό ο Απόστολος Οικονόμου βρίσκεται σε δεινή θέση γιατί είναι μεταξύ Χαντάβα και Κωνσταντίνου για τη μία θέση της ακραίας και φοβούμενος μήπως του φύγει μία από τις δύο, όπως έκανε η Καραγκούνη, παίζει και με τις δύο, ενώ βάζει λίμπερο την Γκρόθες γιατί κάποια πρέπει να κάνει και υποδοχή. Για να αποφύγει όμως και την γκρίνια της Ρόγκα, κάνει σε κάθε σετ διπλή αλλαγή πασαδόρου-διαγώνιας, αφού έχρισε την Πένυ διαγώνια, προκειμένου να παίξει και η εκλεκτή του, η Παπαστεργίου. Μάταια του φωνάζει ο Τάκης Μαλακατές «άνθρωπέ μου, βάλε τουλάχιστον πασαδόρο τη Ρόγκα».

Επιστροφή Κουρνέτα και Γκιούρδα

Ο Ολυμπιακός τερματίζει τρίτος στο πρωτάθλημα ανδρών και στήνει τη νέα ομάδα για την καινούργια περίοδο με δοκιμασμένη συνταγή, δίδυμο πασαδόρων τον 42χρονο Κώστα Στιβαχτή και τον 42χρονο Κώστα Προύσαλη, αλλά για να μη χαλάσει το γούρι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αλλάζει τον πασαδόρο τον Δεκέμβριο. Πέρυσι πήρε τον 42χρονο Δημήτρη Νικολάκη αντί του Κασαμπαλή, φέτος τον 42χρονο Προύσαλη αντί του Κασαμπαλή, κι επειδή Κασαμπαλής δεν υπάρχει, αποφασίζει να αντικαταστήσει τον Προύσαλη. Κρατά τις καλές συνήθειες και επαυξάνει. Παίρνει τον 45χρονο Βασίλη Κουρνέτα και όλοι πανηγυρίζουν για τη μεγάλη επιστροφή, ενώ ο Νίκος Μαντούβαλος, με τη σύμφωνη γνώμη του Παντελή Ταρνατόρου, πετάει την ιδέα στο τραπέζι: «Να πάρουμε και τον Μάριο Γκιούρδα». Κάμπτονται οι όποιες αντιρρήσεις αυτών που έλεγαν «μα ο Μάριος είναι 48 χρόνων», όταν ο Χρυσοφάκης κάνει κίνηση ματ «παιδιά, ο Μάριος με τον Βασίλη, τον Κώστα και τον Ανδρέα Ανδρεάδη είναι μαζί 175 χρόνων. Θα ζητήσουμε επιδότηση από τον ΕΦΚΑ για απασχόληση ηλικιωμένων και θα ελαφρύνουμε τον προϋπολογισμό του τμήματος». Πανηγυρίζουν στην πλατεία Αλεξάνδρας και με την απίστευτη κίνηση κερδίζουν και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων Παλαιμάχων.

Δικαίωση του ΣΕΠΠΕ

Μετά την απονομή της κούπας κάνουν ειδική εκδήλωση και βραβεύουν τον Σύλλογο Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης για την... προσφορά του στο άθλημα. Αν οι Έλληνες προπονητές έβγαζαν νέα παιδιά, δεν θα έπαιζαν οι παλαίμαχοι και δεν θα καμάρωνε το ελληνικό βόλεϊ για το Παγκόσμιο Παλαιμάχων. Την απονομή έκανε ο Λευτέρης Αυγενάκης που δικαιώθηκε με την απαγόρευση εργασίας στους αλλοδαπούς προπονητές και στον ενθουσιασμό του υπογράφει την απαγόρευση και κοινοτικών προπονητών, μπας και βρουν δουλειά τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΠΠΕ. Ταυτόχρονα επιτρέπει στην ΕΟΠΕ να έχει 245 αποσπασμένους που θα πληρώνονται από τα σχολεία τους, θα παίρνουν επιμίσθιο από την ομοσπονδία και θα μπορούν να δουλεύουν και σε συλλόγους. Την τελευταία στιγμή απέρριψε την πρόταση, να πληρώνονται και οι γυναίκες των αποσπασμένων, ως αντισυναδελφική.

Τα παίρνει όλα ο Ταρνατόρος

Το ελληνικό βόλεϊ μαστίζεται από κρίση, αλλά ο Παντελής Ταρνατόρος συνεχίζει τις επενδύσεις. Μετά την ΕΣΑΠ, παίρνει και την ΕΟΠΕ, αγοράζει τον ΣΕΠΠΕ, τον Σύνδεσμο Ελλήνων Προπονητών, τους Φίλους του Βόλεϊ, τους Φίλους των Εθνικών Ομάδων Βόλεϊ, τις εταιρείες των μελών του ΔΣ της ΕΟΠΕ και ξενοδοχεία σε Βέροια, Ηράκλειο, Σύρο που έχουν εκπροσώπους στη λίγκα, αλλά και σε Καλαμάτα, Σάμο, Σκύδρα, Ορεστιάδα που είναι υποψήφιες για άνοδο.

Παρέμβαση Χατζηγεωργίου στην ΕΡΤ για το βόλεϊ

Η ΕΡΤ ανοίγει επιτέλους τις συχνότητές της στο βόλεϊ γυναικών μετά από 153 χρόνια με εντολή Δημήτρη Χατζηγεωργίου που δείχνει μεγαθυμία στο άθλημα που υπηρέτησε μικρός, όταν μετέδιδε τα ματς της Εθνικής επί Χιλμπέρτο Χερέρα. Με προσωπική παρέμβαση, κι αφού χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, καταφέρνει να μεταδίδονται αποσπάσματα από ματς της Βόλεϊ Λιγκ γυναικών στα τάιμ άουτ των 8.345 αγώνων μπάσκετ που καλύπτει το κρατικό κανάλι. Ξεκινά με τις άκρως ενδιαφέρουσες συναντήσεις Βούρειος - Τελεθριακός, Δίων ο Κυπαρισσεύς - Σφήκα Αμαλιάδας. Ο Γιώργος Καραμπέτσος τον βραβεύει για την προβολή του αθλήματος και τον κάνει μόνιμο σύμβουλο επικοινωνίας της ΕΟΠΕ.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν τον καζαμία 2022, μια στήλη που καθιέρωσε η εφημερίδα εδώ και πολλά χρόνια, με μεγάλες επιτυχίες στις προβλέψεις της. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους, ιδιαίτερα σε αυτούς που σχολιάζουμε, γιατί αυτούς που αναφέρουμε τούς αγαπάμε περισσότερο. Αγάπη…