Το παρασκήνιο της παραίτησης Καζάζη, τι είπε ο Τζούριτς, η απουσία εποπτών και ο Χατζημάρκος

Πως έφτασε ο Δημήτρης Καζάζης στην παραίτηση από το πάγκο του Ολυμπιακού, τι είπε ο Τζούριτς στα αποδυτήρια, η βαθμολογία στα πλέι οφ, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και Ολυμπιακάρα Γιώργος Χατζημάρκος, τι συμβαίνει με τον Έγκλεσκαλνς.

Το παρασκήνιο της παραίτησης Καζάζη, τι είπε ο Τζούριτς, η απουσία εποπτών και ο Χατζημάρκος

Ήταν πασιφανές ότι ο Καζάζης δεν πίστευε στους παίκτες και οι παίκτες του Ολυμπιακού στον Καζάζη, γι’ αυτό και η απόδοση της ομάδας στη Ρόδο ήταν τραγική και έφερε την παραίτηση του Έλληνα προπονητή.

*** Γι’ αυτό και μετά τη λήξη του αγώνα και χωρίς να επικοινωνήσει με τη διοίκηση ο Καζάζης πήγε στα αποδυτήρια και ανακοίνωσε την παραίτησή του στους παίκτες του, ομολογώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι είναι δικό του το φταίξιμο για την απώλεια του Σούπερ Καπ.

Oλυμπιακός: Η απάντηση του Μπαρτζώκα, το μπλοκάρισμα του Καζάζη

*** Το Bενετόκλειο πάντως μόνο γούρικο δεν είναι για τον Ολυμπιακό και σε συζητήσεις που έγιναν κατέληξαν ότι καλό είναι να μην ξαναπαίξει εκεί ο πρωταθλητής, γιατί μόνο ήττες έχει στο παθητικό του.

*** Στο γήπεδο της Ρόδου ο Ολυμπιακός έχασε από τον ΠΑΟΚ στον ημιτελικό του Κυπέλλου και την Τετάρτη από τον Φοίνικα Σύρου στο Σούπερ Καπ. Και στα δύο ματς ήταν το ακλόνητο φαβορί, αλλά ηττήθηκε κατά κράτος.

Σε ξένο προπονητή βόλεϊ στρέφεται ο Ολυμπιακός

*** Σε κάποια φάση του τελικού ο Ιερεζουέλο πανηγύρισε έξαλλα απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Φοίνικα Καφτηράνη, αλλά σε εκείνη την πλευρά ήταν οι οπαδοί του Ολυμπιακού που κακώς θεώρησαν ότι ήταν οι αποδέκτες. Αντέδρασαν, αλλά μετά κατάλαβαν ότι έγινε παρεξήγηση.

*** Κακώς επίσης έβριζαν τον Τζούριτς, γιατί ο μεγαλωμένος στην Ορεστιάδα παίκτης που ανδρώθηκε στον Ολυμπιακό δεν είναι περσόνα νον γκράτα για την ομάδα του Πειραιά. Απλά δεν τα βρήκαν το καλοκαίρι στο οικονομικό και πήγε στη Σύρο. Ο Τζούριτς δοξάστηκε και δόξασε τον Ολυμπιακό.

Ο βολεϊμπολίστας Kάρολος Παπούλιας έπαιξε στον πρώτο μεταπολεμικό αγώνα της Εθνικής (pics)

*** Ο ελληνοποιημένος παίκτης έλεγε στους συμπαίκτες του μετά την ανάδειξή του σε MVP ότι χάρηκε περισσότερο και από τις κατακτήσεις του ιταλικού πρωταθλήματος, γιατί τα τελευταία χρόνια δεν είναι στα καλύτερά του, έζησε δυσάρεστες καταστάσεις και ήθελε να χαμογελάσει όπως παλιά.

*** Κατεβασμένα κεφάλια στην επιστροφή του Ολυμπιακού στην Αθήνα και ραντεβού τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου στον Ρέντη, με προπονητή τον Αντώνη Βουρδέρη, αφού δύσκολα θα βρεθεί νέος προπονητής ως τότε.

*** Αρχικά υπήρχε η αίσθηση ότι θα παραμείνει ο Καζάζης μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, γι’ αυτό και δεν έγινε άμεσα αποδεκτή η παραίτησή του, αλλά τελικά έκριναν πολύ σωστά ότι δεν είναι και η καλύτερη ιδέα για όλους.

*** Το Σούπερ Καπ έγινε χωρίς επόπτες για πρώτη φορά στην Ιστορία του βόλεϊ στην Ελλάδα και όπως αποδείχθηκε υπήρξε παρεξήγηση. Η ΕΣΑΠ ισχυρίστηκε ότι δεν πήρε ανάλογο αίτημα από την ΚΕΔ, ενώ η ΚΕΔ υποστήριζε ότι έστειλε έγγραφο και ζητούσε και βίντεο ρέφερι.

*** Ευτυχώς οι έμπειροι διαιτητές Γεροθόδωρος, Παπαδογούλας ήταν άψογοι και δεν υπήρχαν παράπονα για ένα ματς που σε όλα τα σετ χρειάστηκε η μικρότερη δυνατή διαφορά των δύο πόντων...

*** Κάτι συμβαίνει με τον Χέρμαν Έγκλεσκαλνς. Τον τελευταίο καιρό είναι σκιά του καλού εαυτού του και σίγουρα χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη για να ανακάμψει, εκτός κι αν αποφάσισαν ήδη την αντικατάστασή του.

*** Μετά την παραίτηση του Δημήτρη Καζάζη πάντως πάγωσαν τα πάντα, αφού ο νέος προπονητής θα κρίνει αν χρειάζονται αλλαγές ή θα παραμείνει το υπάρχον ρόστερ και θα στηριχτούν όλοι οι παίκτες.

*** Στον Ολυμπιακό θεωρούν ότι μοναδικό κέρδος από το Σούπερ Καπ είναι η παρουσία του Κώστα Προύσαλη, κρίνουν θετική την παρουσία του, ενώ ο Σταύρος Κασαμπαλής θα πάει στην Κηφισιά όπου έπαιζε και πέρυσι. Αρκεί να τον αφήσει ελεύθερο ο Ολυμπιακός.

*** Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και οπαδός του Ολυμπιακού, Γιώργος Χατζημάρκος, είπε στον γιο του πριν πάει στο Βενετόκλειο τα παρακάτω: «Θα με δεις στην τηλεόραση να δίνω την κούπα στον Ολυμπιακό». Οι παίκτες του Φοίνικα όμως είχαν διαφορετική άποψη.

Η βαθμολογία για τον τίτλο

Το γράφαμε κι όταν ήταν τροπαιούχος ο Ολυμπιακός. Καλό το Σούπερ Καπ και το Λιγκ Καπ, αλλά αυτό που μετράει και κάνει μεγάλο έναν σύλλογο είναι το πρωτάθλημα και κατά δεύτερο λόγο το Κύπελλο. Και σύμφωνα με την προκήρυξη, μετά τη λήξη της κανονικής περιόδου οι έξι πρώτες ομάδες διαιρούν τη διαφορά τους διά του δύο και ξεκινούν νέο μαραθώνιο. Αν για παράδειγμα τελείωνε τώρα η κανονική περίοδος, θα έμπαιναν στη μάχη με τη βαθμολογία: Παναθηναϊκός 8, Ολυμπιακός 7, ΠΑΟΚ 7, Φοίνικας 4.