Ο βολεϊμπολίστας Kάρολος Παπούλιας έπαιξε στον πρώτο μεταπολεμικό αγώνα της Εθνικής (pics)

Ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας ήταν αθλητής του βόλεϊ, μέλος του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, αλλά και της Εθνικής βόλεϊ, τιμήθηκε το 2006 από τον τότε πρόεδρο της ΕΟΠΕ Θανάση Μπελιγράτη και παρακολούθησε στο Μαρκόπουλο τον τελικό κυπέλλου βόλεϊ γυναικών, Παναθηναϊκός-Πανελλήνιος

Ο βολεϊμπολίστας Kάρολος Παπούλιας έπαιξε στον πρώτο μεταπολεμικό αγώνα της Εθνικής (pics)

Ο Κάρολος Παπούλιας ήταν και μέλος της Εθνικής Ομάδας με την οποία αγωνίστηκε στον πρώτο διεθνή μεταπολεμικό αγώνα. Στις 14 Μαΐου 1957 , μπροστά σε 1000 θεατές στο γήπεδο του Πανελληνίου η Εθνική αντιμετώπιζε την Εθνική Ρουμανίας. Οι παίχτες της προέρχονταν μόνο από την Αθήνα, γι’ αυτό ονομάσουν την ομάδα “Μικτή Αθηνών”.

Πέθανε ο Κάρολος Παπούλιας

Η ανωτερότητα των Ρουμάνων ήταν εμφανής και κέρδισαν 3-0 (15-3, 15-9,15-13).

Οι βασικοί παίχτες της ελληνικής ομάδας ήταν οι Σπυρίδωνος, Δεκαβάλλας, Αποστολίδης, Αναγνωστόπουλος, Τομπούλογλου, Ευφραιμίδης, Κοντοβουνήσιος, Ανδριανόπουλος και Κουμουνδούρος. Ο Κάρολος Παπούλιας ήταν στους αναπληρωματικούς και δεν έπαιξε στον επίσημο αγώνα. Αγωνίστηκε όμως στα δύο σετ επίδειξης, τα οποία ακολούθησαν και σε αυτά η “Μικτή Αθηνών” υπέκυψε με 15-6 και 15-9. Στις συνθέσεις του αγώνα ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν γραμμένος από λάθος ως Παντούλιας.

Εκτός από αθλητής πετοσφαίρισης, υπήρξε πρωταθλητής εφήβων στο άλμα επί κοντώ για δύο συνεχόμενες χρονιές, το 1947 και 1948, δρομέας των 110 μέτρων με εμπόδια και αθλητής του ακοντισμού. Για την προσφορά του στην πετοσφαίριση η Ομοσπονδία Βόλεϊ και ο πρόεδρός της Θανάσης Μπελιγράτης τον τίμησαν το 2005, παραδίδοντας του το φύλλο αγώνα του πρώτου μεταπολεμικού αγώνα της Εθνικής.

Συγκινητική ήταν η αναφορά του Καρόλου Παπούλια για την απώλεια του Νίκου Σαμαρά: «Ο ξαφνικός θάνατος του Νίκου Σαμαρά είναι σκληρό χτύπημα για τον ελληνικό αθλητισμό. Ο διεθνούς φήμης βολεϊμπολίστας, που μας χάρισε μεγάλες συγκινήσεις και στιγμές εθνικής περηφάνιας, έφυγε νωρίς και απροσδόκητα προκαλώντας βαθιά θλίψη σε όσους τον είχαν δει να παίζει, σε όσους αγαπούν το άθλημα στο οποίο ο ίδιος διέπρεψε. Θα τον αναζητάμε στα γήπεδα και θα τον νοσταλγούμε. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου και την αλληλεγγύη μου στους δικούς του ανθρώπους».