Oλυμπιακός: Η απάντηση του Μπαρτζώκα, το μπλοκάρισμα του Καζάζη

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας αυτήν τη φορά είχε προετοιμάσει τον Ολυμπιακό για τη ζώνη του Παναθηναϊκού - Ο αντικαταστάτης του Δημήτρη Καζάζη πρέπει να εμπνέει τους παίκτες. 

Oλυμπιακός: Η απάντηση του Μπαρτζώκα, το μπλοκάρισμα του Καζάζη

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και ο Γιώργος Μπαρτζώκας αυτήν τη φορά είχε προετοιμάσει τον Ολυμπιακό για τη ζώνη του Παναθηναϊκού, ενώ όταν κόλλησε στην τρίτη περίοδο ήρθε ως από μηχανής θεός ο Μακ Κίσικ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν πήρε μεγάλη διαφορά στο πρώτο μέρος με εύστοχα ελεύθερα τρίποντα και έκοψε τον βήχα του Παναθηναϊκού, που μετά το πρωτάθλημα Ελλάδας προσπάθησε και στην Ευρωλίγκα να κλέψει τη νίκη με άμυνα ζώνης. Στην τρίτη περίοδο όμως η πειραϊκή ομάδα δεν τα κατάφερε στα μακρινά σουτ, αν και ήταν ελεύθερα (Λαρεντζάκης 0/7 τρίποντα, Ουόκαπ 0/4) και ο Παναθηναϊκός έδειξε να επιστρέφει χάρη στον Παπαγιάννη που έκλεισε όλους τους διαδρόμους μέσα στη ρακέτα. Εκεί όμως φώναξε «παρών» ο Μακ Κίσικ που τρύπωσε στο καλάθι, διέσπασε την άμυνα και σκόραρε ακόμη και με τρίποντο. Οι ενέργειές του απελευθέρωσαν την ομάδα του που πήρε ανάσες και άρχισε να βλέπει καλάθι και από μακριά.

Σε ξένο προπονητή βόλεϊ στρέφεται ο Ολυμπιακός

Εκεί είχαμε την παράδοση του Παναθηναϊκού, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει, παραδεχόμενος την ανωτερότητα του Ολυμπιακού, μια και στο μπάσκετ είναι σπάνιο να χάνει δύο φορές ο καλύτερος. Στο ΣΕΦ είχαμε μαγική εικόνα με τα απίστευτα τρίποντα, στο ΟΑΚΑ αποκατάσταση της τάξης με τον τρίτο της Ευρωλίγκας να κερδίζει τον προτελευταίο (17ο) της διοργάνωσης. Κι αν αναζητήσουμε κάποιον να κάνει δίδυμο με τον Μακ Κίσικ, αυτός ήταν ο Βεζένκοφ, με ένα τρίποντο-μαχαιριά στου μακελειού την άψη, που άλλαξε τη ροή του ματς.

Ο βολεϊμπολίστας Kάρολος Παπούλιας έπαιξε στον πρώτο μεταπολεμικό αγώνα της Εθνικής (pics)

Να περάσουμε στο βόλεϊ και στην εμφάνιση του Ολυμπιακού στη Ρόδο που ήταν απογοητευτική, ιδιαίτερα στον τομέα του μπλοκ, όπου ο πρωταθλητής είχε μόλις μία επιτυχία έναντι δεκατριών του Φοίνικα Σύρου. Βέβαια, το ρόστερ του πρωταθλητή δεν είναι τόσο κακό όσο φάνηκε στα Δωδεκάνησα. Δεν μπορεί να ξέχασε το βόλεϊ που ήξερε ο Σέρβος Πέριτς, καθώς μέχρι πρόσφατα ήταν στην Εθνική στο Ευρωβόλεϊ. Δεν μπορεί να είναι «ρεζέρβα» του Δαλακούρα και να το αποδέχεται. Σίγουρα υπάρχει ψυχολογικό πρόβλημα, ίσως και θέμα προπόνησης, καθώς η απόδοση των παικτών του Ολυμπιακού έπεφτε εβδομάδα με την εβδομάδα. Προφανώς δεν έγινε καλή εκτίμηση των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, μάλλον ξεκίνησε αργά η προετοιμασία και δεν βρέθηκε η ομάδα στην κορύφωση την κατάλληλη στιγμή.

Το παρασκήνιο της παραίτησης Καζάζη, τι είπε ο Τζούριτς, η απουσία εποπτών και ο Χατζημάρκος

Από την άλλη ο Ολυμπιακός δεν έχασε από μια ομάδα που έπαιξε καταπληκτικό βόλεϊ. Έχασε από τον Φοίνικα Σύρου που διέθετε παίκτες με πάθος, παίκτες που ήθελαν το τρόπαιο και γυάλιζε το μάτι τους.

Όπως και να έχει, η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη. Η διακοπή του πρωταθλήματος, με την εξεύρεση νέου προπονητή, βοηθάει στην ανάκαμψη, αρκεί ο αντικαταστάτης του Καζάζη να εμπνέει τους παίκτες. Όπως φάνηκε, ο Έλληνας προπονητής δεν βοήθησε την ομάδα στο προπονητικό και στο ψυχολογικό κομμάτι. Έκανε του κόσμου τις αλλαγές κατά τη διάρκεια του Σούπερ Καπ και δεν έκανε την ενδεδειγμένη. Τη χρησιμοποίηση του Νίκου Ζουπάνι σε ρόλο διαγώνιου αντί του κακού Έγκλεσκαλνς.

Μπορεί στον Ολυμπιακό να τον πήραν ως κεντρικό, στην Εθνική όμως αγωνιζόταν ως διαγώνιος και ήταν από τους καλύτερους στο Ευρωβόλεϊ. Και τα καλύτερα είναι μπροστά, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, τα τρόπαια που χαρακτηρίζουν μεγάλη μια ομάδα, ιδιαίτερα το πρώτο. Ο Ολυμπιακός δεν χάνεται με την απώλεια ενός Λιγκ Καπ και ενός Σούπερ Καπ. Χάνεται αν εδραιωθεί ως πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός ή ο ΠΑΟΚ, πολύ περισσότερο αν επικρατήσει ο «αιώνιος» αντίπαλός του.