Ο Σμιτ και ο Αλεξίεφ έσωζαν τον Μουνιόθ

Με τον πιο άδοξο τρόπο τελείωσε η συνεργασία του Ολυμπιακού με τον Φερνάντο Μουνιόθ, αφού ο Ισπανός τεχνικός οδήγησε την ομάδα του στη χειρότερη εμφάνιση των τελευταίων χρόνων, χάνοντας στον τελικό τα δύο τελευταία σετ με διαφορά 22 πόντων!

Ο Σμιτ και ο Αλεξίεφ έσωζαν τον Μουνιόθ

Ο Ισπανός είχε δώσει… δείγματα γραφής από τα πρώτα χρόνια ότι δεν είναι αντάξιος του Ολυμπιακού, αλλά τον έσωζε το γεγονός ότι κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, χάρη στους Αλεξίεφ, Σμιτ, Ραουβέρντινκ, Ντρζίζγκα. Έχασε όμως δύο Κύπελλα και ένα ευρωπαϊκό, το Τσάλεντζ Καπ, κι αυτό έπρεπε να το μετρήσουν στον Πειραιά, γιατί με τα ρόστερ που είχε τα δύο προηγούμενα χρόνια έπρεπε να πάρει και τους τρεις τίτλους. Έπαιζε με τη Ραβένα, την όγδοη της Ιταλίας, και ηττήθηκε δύο φορές από μια ομάδα που δεν ήταν ακαταμάχητη.

Τέλος και επίσημα από τον Ολυμπιακό ο Μουνιόθ

Τα λάθη που έκανε ο Μουνιόθ με τη διπλή αλλαγή αλλά και τον τρόπο προετοιμασίας της ομάδας τα διόρθωναν με τον καλύτερο τρόπο οι παίκτες με προσωπικότητα που είχε ο Ολυμπιακός. Φέτος όμως αυτοί απουσίαζαν, στήθηκε λάθος η ομάδα και δεν υπήρχαν οι σταρ που θα έπαιρναν πάνω τους την ομάδα, με αποτέλεσμα την κατάρρευση στα δύο τελευταία σετ με τον Παναθηναϊκό.

Ο Ισπανός αποχαιρέτησε λέγοντας ότι πέρασε τρία υπέροχα χρόνια στον Ολυμπιακό, το θέμα όμως είναι ότι ο Ολυμπιακός με το ρόστερ που είχε, κατά πολύ ανώτερο του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, έπρεπε να πάρει όλους τους τίτλους.

Μεταγραφικά Volley League: Φεύγει ο Ράπτης από τον Παναθηναϊκό - ΠΑΟΚ με τρεις του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός είχε και φέτος, χάρη στη διοίκησή του, το ακριβότερο ρόστερ, αλλά δεν είχε και τους καλύτερους παίκτες ή παίκτες διψασμένους για τίτλους όπως ο Παναθηναϊκός. Στο «τριφύλλι» έπαιζαν για την επιβίωσή τους, γιατί τώρα ευελπιστούν ότι θα βρεθεί κάποιος παράγοντας να πάρει την ομάδα ή θα αλλάξει γνώμη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και θα υπάρξει ζωή για τον πρωταθλητή.

Στον Ολυμπιακό, αντίθετα, οι Φίνγκερ, Τερβαπόρτι είχαν κλείσει εδώ και καιρό σε άλλες ομάδες και δεν τους πολυένοιαζε η τιμή της ομάδας. Ήταν φευγάτοι. Ο Τσέχος μάλιστα μπορούσε να παίξει στον δεύτερο τελικό, ο τραυματισμός του δεν ήταν σοβαρός, αλλά δεν θέλησε να ρισκάρει και δεν πήγε στο Μαρούσι.

«Σκούπα» στον Ολυμπιακό - Η αλήθεια για Κοκκινάκη

Η συνέχεια για την πειραϊκή ομάδα προβλέπει σάρωμα και αλλαγή των περισσοτέρων που συμμετείχαν στην ομάδα. Ο Μουνιόθ, όπως είναι λογικό, αποχαιρέτησε, αφού κι αυτός είχε… δεμένο τον γάιδαρό του και είχε συμφωνήσει με την ομοσπονδία του Βελγίου να αναλάβει την Εθνική για τρία χρόνια. Και οι ξένοι δεν θα συνεχίσουν, οι δύο -όπως προαναφέραμε- έχουν υπογράψει συμβόλαια σε άλλες ομάδες, αλλά και οι Χουσάι, Γκέργκι δεν ήταν αντάξιοι των προσδοκιών.

Ο Ολυμπιακός γυρίζει σελίδα, ενώ ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να μείνει ζωντανός, αφού με την κατάκτηση του πρωταθλήματος συγκίνησε κάποιους φίλους του και ήδη οι παίκτες εξασφάλισαν δωρεάν διακοπές στη Μύκονο. Βέβαια αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό. Πρέπει να βρεθούν πολλά χρήματα για να λειτουργήσει η ομάδα και μάλιστα άμεσα. Ήδη οι προτάσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό πέφτουν βροχή, ιδιαίτερα για τον Αλέξανδρο Ράπτη, που δεν δεσμεύεται με συμβόλαιο και θέλει να παίξει στο εξωτερικό.

Το οξύμωρο της ιστορίας μας είναι ότι ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα, αλλά έχει προβλήματα βιωσιμότητας, ενώ ο Ολυμπιακός ήδη έκανε τις κινήσεις του και στήνει την ομάδα της επόμενης χρονιάς.