Ο τίτλος έρχεται με ψυχή, όχι με την έδρα

Mε λανθασμένη νοοτροπία παρουσιάστηκαν προπονητής και παίκτριες του Ολυμπιακού στο Μαρούσι, στον δεύτερο τελικό της   Volley League   γυναικών  με τον Παναθηναϊκό, κι αν πιστεύουν ότι θα πάρουν το πρωτάθλημα με νίκες μόνο στον Ρέντη, λόγω πλεονεκτήματος έδρας πλανώνται πλάνην οικτρά...

 Ο τίτλος έρχεται με ψυχή, όχι με την έδρα

Ο Ολυμπιακός του Πειραιά δεν είχε σχέση με τον Ολυμπιακό του Αγίου Θωμά και απ ότι φάνηκε όλοι επαναπαύτηκαν στο πλεονέκτημα έδρας, που ναι μεν δίνει ένα αβαντάζ, αλλά ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, με σπουδαίες παίκτριες και διψά για την επιστροφή στην κορυφή.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 3-1: Καλύτερος, χάρη και στα πολλά «κόκκινα» λάθη

Οι παλιές Χριστοδούλου, Γιώτα, Κονόμι, Εμμανουηλίδου, Χίπε πρέπει να πουν στις νέες και ιδιαίτερα στους Παρίζι, Άγκοστ, Σάλας τη σημασία των ντέρμπι αιωνίων και την αναγκαιότητα της κατάκτησης του τίτλου, ιδιαίτερα τη χρονιά που τα έκανε μαντάρα η ομάδα ανδρών.

Αυτά τα ματς χρειάζονται ψυχή και στον Ολυμπιακό έλειπε τα μάλα, σε σημείο να μη πονάνε τους χαμένους πόντους και να χαρίζουν τα σετ στον Παναθηναϊκό με εντελώς ανόητα λάθη. Δεν τολμούσαν στις κόντρα επιθέσεις, περνούσαν με πλασέ τη μπάλα, σε αντίθεση με τις αντίπαλες της που έτρωγαν σίδερα και η Κρος έσφιγγε τα δόντια και έπαιζε με ένα πόδι στο τέταρτο σετ.

Γκάιτς: «Θέλαμε να αποδείξουμε ότι έχουμε πολύ καλύτερη ομάδα απ' ότι είδαμε στον πρώτο αγώνα»

Ο Ολυμπιακός οφείλει να κερδίσει την Παρασκευή στον Ρέντη και να πάει τη Δευτέρα στο Μαρούσι να τελειώσει τη σειρά, κάτι που πρέπει να επισημάνει και η διοίκηση σε παίκτριες και προπονητή, γιατί αν περιμένουν τον πέμπτο τελικό στον Πειραιά, μπορεί να βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Όπως στις 12 Μαίου 2008 όταν ο Παναθηναϊκός κέρδισε 3-2 στο κατάμεστο Ρέντη και μετά τελείωσε τη σειρά με 3-0 στη Λεωφόρο. Όταν έχεις την ευκαιρία, δεν την σπαταλάς και ο Ολυμπιακός την πέταξε στα σκουπίδια το βράδυ της Τρίτης στο Μαρούσι.

Παρίζι: «Δεν είχαμε καθαρό μυαλό»

Ο Μπράνκο Γκάιτς μετά το άθλιο κουοτσάρισμα στον πρώτο τελικό, άκουσε τα εξ αμάξης και έβαλε μυαλό στον δεύτερο, δεν έκανε ουσιαστικά καμμία αλλαγή, η ομάδα του δεν έχασε ρυθμό και κέρδισε εύκολα. Ο Κάρλο Παρίζι αντίθετα αρίστευσε στον πρώτο και έμεινε μεταξεταστέος στον δεύτερο, όπου άργησε πολύ να πάρει τάιμ άουτ στο δεύτερο και στο τρίτο σετ. Παρότι βιάστηκε να συμφωνήσει με τη Ραπίντ Βουκουρεστίου (μαζί με Λι και Κρος) καλό θα είναι να τον θυμούνται για την υστεροφημία του ως πρωταθλητή οι φίλοι του Ολυμπιακού...

Και λίγα λόγια για την Τέιλορ Άγκοστ, που έχει στους τελικούς μόλις 10/43 επιθέσεις (9/30 και 2/13). Δείχνει ότι δεν αντέχει στην ένταση των μεγάλων αγώνων και καλό θα είναι να μας διαψεύσει στη συνέχεια.Κι αν δεν μπορεί, ας παίξει η Κόστα που ναι μεν δεν είναι καλή στην επίθεση, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην υποδοχή, όπου είναι ευάλωτη η Αμερικάνα. Ο Παρίζι έχει το καρπούζι και το μαχαίρι. Δική του η απόφαση...

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός παραμένει βέβαια φαβορί και πέρασαν πλέον οι εποχές που έπαιρνε σκούπα τους τελικούς με κατώτερους αντίπαλους.