Η γκάφα του ΠΑΟΚ, ο Αλβανός της ΕΡΤ3 και ο Ολυμπιακός

Ο Στέφανος Λεμονίδης σχολιάζει τα "πάντα όλα" του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-3, την ΕΡΤ3, τη  γκάφα με τους Κουβανούς και την απόδοση του Ολυμπιακού

Η γκάφα του ΠΑΟΚ, ο Αλβανός της ΕΡΤ3 και ο Ολυμπιακός

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το τύποις επαγγελματικό πρωτάθλημα βόλεϊ, αφού ο ΠΑΟΚ ενήργησε μη επαγγελματικά και δεν είχε στη σύνθεση του, τους δυο Κουβανούς, προσφέροντας άλλοθι και στον Ολυμπιακό.

Η ανακοίνωση που έβγαλε ο ΠΑΟΚ για τους Κουβανούς είναι πειστική, αλλά το αποτέλεσμα εκθέτει τόσο τον σύλλογο, όσο και το πρωτάθλημα, καθώς οι φίλαθλοι ασχολήθηκαν περισσότερο με τη γκάφα, παρά με το παιχνίδι. Ας πλήρωναν τα παράβολα από τον Αύγουστο, από τότε που ήρθαν οι Κουβανοί στην Ελλάδα, προκειμένου να έχουν και τα χρονικά περιθώρια να διορθώσουν τα οποιαδήποτε λάθη. Πρώτα απ όλα η FIVB δέχεται ελβετικά φράγκα, όχι όμως και η Norceca, που είναι ενδιάμεση για την Κούβα και δουλεύει με αμερικάνικα δολάρια. Βασική γνώση, για όσους έχουν αλισβερίσι με την Κούβα. Και στο φινάλε-φινάλε ρε αδελφέ, αν δεις ότι έχεις πρόβλημα και μπορεί να ρεζιλευτείς, παίρνεις ένα αεροπλάνο πας στην Κούβα, διευθετείς την εκκρεμότητα και είσαι κύριος.

ΠΑΟΚ: «Γι' αυτό το λόγο δεν έπαιξαν οι Κουβανοί»

Ούτε σήμερα ήρθε το οκ από την Κούβα, αλλά αν οι κανονισμοί εφαρμοζόταν και στο Λιγκ Καπ, θα είχε αναδειχθεί νωρίτερα το θέμα και δεν θα είχε εκτεθεί ο ΠΑΟΚ. Ο συνεταιρισμός της ΕΣΑΠ όμως, θεωρεί φιλικά τα ματς της διοργάνωσης και δεν καταθέτουν λίστες αθλητών. Γι αυτό έπαιξαν στο Λιγκ Καπ οι Κουβανοί. Εκεί μπορεί να παίξει οποιοσδήποτε και η …θεία μου, χωρίς πρόβλημα. Κι αυτό γιατί οι κατά τα άλλα επαγγελματικές ομάδες ρυθμίζουν την τελευταία στιγμή τις εκκρεμότητες τους, πληρωμές πενταπλούν, γιατί ενεργούν αντιεπαγγελματικά. Ρωτήστε και τον ΟΦΗ.

Πάμε τώρα και στην τηλεοπτική μετάδοση, όπου η ΕΡΤ3 είναι πρωτοπόρα και μας εκπλήσσει συνεχώς. Μα είναι δυνατόν σε ένα αγώνα του ΠΑΟΚ να κάνει σχόλιο ο προπονητής του ΠΑΟΚ; Απίστευτο. Όσο καλή διάθεση και να έχει ο προπονητής γυναικών του ΠΑΟΚ, δεν μπορεί να πει το παραμικρό, κάτι που θα ενοχλήσει τους εργοδότες του. Κακώς κλήθηκε, κακώς δέχθηκε.

Να γιατί οι Κουβανοί του ΠΑΟΚ δεν έπαιξαν στο ντέρμπι, ενώ αγωνίστηκαν κανονικά στο Λιγκ Καπ!

Δεχθήκαμε δεκάδες τηλεφωνήματα για τον συνάδελφο που αποκαλούσε συνεχώς τον Χουσάϊ «Ο Αλβανός», ενώ στον Μάρσαλ δεν έλεγε «Ο Καναδός». Καμία εθνικότητα δεν είναι ντροπή ρε παιδιά, όλοι έχουμε πλέον Αλβανούς φίλους, αλλά αν έναν παίκτη δεν τον αποκαλείς με το όνομα του, είναι φάουλ ολκής. Άσε που ακούσαμε δεκάδες φορές ότι δεν έπαιζαν οι Κουβανοί...

Όσον αφορά το επεισόδιο με τους αναπληρωματικούς του Ολυμπιακού, θα δίναμε δίκιο στον ΠΑΟΚ, αν συνέβαινε για πρώτη φορά. Το έχουμε δει όμως κατ επανάληψη και με τον Φοίνικα Σύρου και με τον Παναθηναϊκό και με τον Ηρακλή και με άλλες ομάδες. Άρα καλό είναι να μαζέψουν αυτούς που πάνε επι τούτου στον συγκεκριμένο χώρο, γιατί το κάνουν κατ επανάληψη. Κι ας βάλουν ένα σκέπαστρο όπως στο Ρέντη για να μην έχουμε παρατράγουδα. Κι όταν σε λούζουν με ρετσίνες, άνθρωπος είσαι θα αντιδράσεις. Κακώς βέβαια, αλλά…Ο ΠΑΟΚ μπορεί να λύσει πολύ εύκολα το μόνιμο πρόβλημα του. Αρκεί να το θέλει.

Μουνιόθ: «Αν έπαιζαν οι Κουβανοί ίσως να κερδίζαμε πιο εύκολα τον ΠΑΟΚ!»

Στο αγωνιστικό ο ΠΑΟΚ έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι θα κέρδιζε τον Ολυμπιακό αν έπαιζε ο Άλμπο, γιατί τα δύο πρώτα σετ κρίθηκαν στην ελάχιστη διαφορά. Έτσι όμως κουκουλώνει το πρόβλημα του γιατί χρειάζεται οπωσδήποτε έναν ξένο κεντρικό (Ο Σαντοβάλ δεν θα έπαιζε έτσι κι αλλιώς) και έναν ξένο με επίθεση γιατί ο ακριβοπληρωμένος Ίλινιχ είναι …ρηχά νερά, ενώ ο Μάρσαλ είναι άριστος υποδοχέας.

Και ο Ολυμπιακός όμως δεν πρέπει να εφησυχάσει γιατί δεν έπαιξε σπουδαίο βόλει, κέρδισε τον κακό ΠΑΟΚ με την ελάχιστη διαφορά στα δυο πρώτα σετ, έκανε 23 λάθη και είχε απέναντι του ως διαγώνιους τον Μπούτο και τον Σωτηρίου.

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Έλουσαν με ρετσίνα τους παίκτες του Ολυμπιακού (vid)

Επιβεβαιώθηκε εξάλλου για μια ακόμη φορά ότι πρέπει να μπαίνουν κλειδάριθμοι και οι καλύτεροι να παίζουν προς το τέλος του πρωταθλήματος, όχι στην πρεμιέρα. Η αβελτηρία της ΕΣΑΠ δεν έχει προηγούμενο, κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δούμε ένα κάκιστο θέαμα από τους δυο κορυφαίες ομάδες. Άσε που θα προλάβαινε και ο ΠΑΟΚ να πάρει τα πενταπλούν των Κουβανών...

ΥΓ 1: Η παρουσία του σπουδαίου ποδοσφαιριστή Βιειρίνια στην Πυλαία έδωσε τροφή για πολλά χιουμοριστικά σχόλια στα social media για το βόλει στη Λαμία και τις καθυστερήσεις στην Τούμπα. Το γέλιο μακραίνει τη ζωή και το καλό χιούμορ είναι καλοδεχούμενο απ όλες τις πλευρές.

YΓ2: Όπως είπε και ένας φίλος στο πρωτάθλημα της Volley League μετέχει και η ομάδα Noname, αυτή που προπονείται στην Αθήνα, παίζει στο Βραχάτι και δημιουργήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.

ΥΓ3: Α, έγινε και η κλήρωση του Λιγκ Καπ, αλλά ουδείς το κατάλαβε γιατί δεν έκαναν τον κόπο να ενημερώσουν τον Τύπο. Για μαντέψτε που έγινε. Δεν είναι δύσκολο...