Στην Ελλάδα το Ευρωπαϊκό υδατοσφαίρισης κορασίδων του 2027
Η διοργάνωση θα γίνει τον Αύγουστο του 2027, όπως αποφασίστηκε στο συνέδριο της European Aquatics, που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού.
Η Ελλάδα ανέλαβε να φιλοξενήσει το επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης κορασίδων (Κ16), τον Αύγουστο του 2027, όπως αποφασίστηκε στο συνέδριο της European Aquatics, που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού.
Πρόκειται για την 5η διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού, που εγκαινιάστηκε το 2019, με την εθνική ομάδα να έχει κατακτήσει στο παρελθόν δύο ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας αναδείχθηκε πρωταθλήτρια κόσμου στην κατηγορία Κ16 φέτος, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ.
Στο συνέδριο της European Aquatics, όπου συμμετείχαν 46 εθνικές ομοσπονδίες της «Γηραιάς Ηπείρου», το «παρών» έδωσαν ο αντιπρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, και ο γενικός γραμματέας της ΚΟΕ, Δημήτρης Κύρκος.
Στο επίκεντρο των εργασιών βρέθηκαν τροποποιήσεις του καταστατικού, η εκλογή μελών σε ανεξάρτητα όργανα, καθώς και οι βασικές προτεραιότητες για τη συνεχή ανάπτυξη των αθλημάτων της EA στην Ευρώπη. Στην ανεξάρτητη επιτροπή ακεραιότητας και δεοντολογίας, εξελέγη από ελληνικής πλευράς ο Δημήτρης Ιατρίδης.
Στην ετήσια έκθεσή του, ο πρόεδρος της European Aquatics, Αντόνιο Σίλβα, παρουσίασε την πρόοδο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του 2026, επισημαίνοντας ότι η EA συνέχισε να μετατρέπει τους στρατηγικούς στόχους της σε συγκεκριμένα αποτελέσματα: «Το 2026 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την European Aquatics» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η επιτυχία δεν περιορίστηκε στις διοργανώσεις, αλλά επεκτάθηκε στους τομείς της εκπαίδευσης, της ακεραιότητας, της συμπερίληψης και της κοινωνικής ευθύνης. Όπως τόνισε, η European Aquatics επιδιώκει να ξεπεράσει τον ρόλο του διοργανωτή πρωταθλημάτων, προσφέροντας ουσιαστική υποστήριξη στις εθνικές ομοσπονδίες, προστατεύοντας παράλληλα τους αθλητές και συμβάλλοντας θετικά στην κοινωνία.
Αναφερόμενος στην εκατονταετηρίδα της European Aquatics, η οποία θα εορταστεί το 2027, ο Αντόνιο Σίλβα σημείωσε ότι η επέτειος αποτελεί ευκαιρία όχι μόνο για την αναδρομή στην ιστορία της Ομοσπονδίας, αλλά και για τη διαμόρφωση του μέλλοντος των αθλημάτων της στην Ευρώπη.