Φέργκιουσον: «Οπαδοί του ΠΑΟΚ με φώναζαν μαϊμού και ο εκφωνητής μου είπε να το βουλώσω!»

Απίστευτες καταγγελίες από τον κεντρικό του Ηρακλή για τη συμπεριφορά μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ, στον πρόσφατο αγώνα για τα πλέι οφ της Volley League.

Φέργκιουσον: «Οπαδοί του ΠΑΟΚ με φώναζαν μαϊμού και ο εκφωνητής μου είπε να το βουλώσω!»

Σάλο έχει προκαλέσει εύλογα η επιεικώς απαράδεκτη συμπεριφορά μερίδας οπαδών του ΠΑΟΚ προς τον κεντρικό του Ηρακλή, Μπάιρον Φέργκιουσον, κατά τη διάρκεια του ματς των δύο ομάδων για τα πλέι οφ της Volley League Ανδρών την Τρίτη (9/4).

Ο αθλητής από τις Μπαχάμες έγινε αποδέκτης ρατσιστικής φραστικής επίθεσης από οπαδούς και φυσικά ο Ηρακλής αποφάσισε να καταγγείλει δημόσια το γεγονός, να απευθυνθεί σχετικά σε όλους τους αρμοδίους φορείς και να στείλει το βίντεο του αγώνα τόσο στη Volley League όσο και σε CEV και FIVB.

Ο ίδιος ο Φέργκουσον μιλώντας στο volleynews.gr δεν είχε πρόβλημα να παραδεχθεί την αγωνιστική ανωτερότητα του ΠΑΟΚ και χαρακτήρισε δίκαια την πρόκριση του στα ημιτελικά, ωστόσο αυτό φυσικά δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη συμπεριφορά ορισμένων ανεγκέφαλων προς τον ίδιο προς το φινάλε του 1ου σετ.

«Ό,τι πω δεν θα είναι δικαιολογία για την ήττα. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από τον Ηρακλή. Μας νίκησε δίκαια και προκρίθηκε δίκαια», ξεκαθάρισε ο Μπάιρον Φέργκιουσον για το αγωνιστικό μέρος του ντέρμπι, για να συνεχίσει:

«Ντρέπομαι για ό,τι έγινε. Στεναχωρήθηκα πολύ. Δεν το είχα ξαναβιώσει τα τρία χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Δεν χρειαζόταν όλα αυτά για να πάρει ο ΠΑΟΚ την πρόκριση. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο πέρα από τα γεγονότα. Δέχτηκα ρατσιστική επίθεση από το 1ο σετ. Με έφτυναν και με φώναζαν "μαϊμού". Έκαναν και τους σχετικούς ήχους της μαϊμούς. Τα άκουγαν όλοι και δεν έκαναν τίποτα. Σοκαρίστηκα».

Σχετικά με τις δικές του αντιδράσεις, ο κεντρικός του Ηρακλή είπε:

«Ναι, αντέδρασα σε αυτές τις προκλήσεις. Τότε ο διαιτητής με κάλεσε και μου έδειξε κίτρινη κάρτα. Μου είπε "να σταματήσω". Του είπα πως "δεν θα σταματήσω όσο δέχομαι ρατσιστικές επιθέσεις". Στο 2ο σετ όταν αλλάζαμε πλευρές στους πάγκους ο εκφωνητής του γηπέδου που τον ξέρω πολύ καλά, γιατί είμαι τρία χρόνια στην Ελλάδα και κάθε φορά χαιρετιόμαστε, αντί να κάνει παρατηρήσεις σε αυτούς που μου έκαναν φραστικές επιθέσεις, μου είπε "να το βουλώσω και να κάτσω φρόνιμος".

Τα ίδια συνθήματα ακούστηκαν και στο 3ο σετ. Μπορείτε να ρωτήσετε όποιον θέλετε. Δεν θέλω να δημιουργήσω προβλήματα σε κανέναν, αλλά αν δεν μιλήσουμε τώρα δεν θα σταματήσει το πρόβλημα. Στεναχωρήθηκα πολύ. Ένιωσα άσχημα. Ξέσπασα στον πάγκο της ομάδας μου. Μακάρι να καταλάβουν το λάθος τους γιατί αυτά προσβάλουν την κοινωνία μας. Ήταν η πρώτη φορά στην Ελλάδα που είδα τέτοια συμπεριφορά και ελπίζω να είναι η τελευταία».