Δίκασε για τον τραυματισμό του αστυνομικού ή για τα χημικά του δακρυγόνου;

Πέρυσι στο Μαρούσι πετάχθηκε από την αστυνομία ένα δακρυγόνο, όταν φίλοι του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο στον ημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ με τον Ολυμπιακό.

Δίκασε για τον τραυματισμό του αστυνομικού ή για τα χημικά του δακρυγόνου;

Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και ο κομισάριος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας με την σύμφωνη γνώμη των δυο συλλόγων αποφάσισε να γίνει ο αγώνας την επόμενη ημέρα χωρίς θεατές.

Εξόντωση του Ολυμπιακού: Κερδίζει στα χαρτιά ο Παναθηναϊκός, συν 3 αγωνιστικές και 20.000 ευρώ

Σε αγώνα βόλεϊ γυναικών Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο ίδιο γήπεδο ένας οπαδός άναψε καπνογόνο η ατμόσφαιρα επιβαρύνθηκε και οι διαιτητές με την σύμφωνη γνώμη των δυο συλλόγων αποφάσισαν να το συνεχίσουν χωρίς θεατές.

Σε αγώνα Λιγκ Καπ βόλεϊ ανδρών Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός το ματς διακόπηκε στο δεύτερο σετ επειδή δακρυγόνα της αστυνομίας, που έπεσαν έξω από τον περιβάλλοντα χώρο δεν επέτρεπαν στους παίκτες να αναπνεύσουν. Οι διαιτητές περίμεναν να καθαρίσει η ατμόσφαιρα, δεν συνέβη και έγραψαν ότι το ματς διακόπηκε χωρίς να φταίει ο Ολυμπιακός. Το ίδιο έγραψαν στις εκθέσεις τους, ο κομισάριος και ο παρατηρητής της ΔΕΑΒ.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το ματς έπρεπε να ξαναρχίσει την επομένη με το σκορ 1-0 σετ!

Σε πηγαδάκι μάλιστα με τον διαιτητή Νώντα Γεροθόδωρο οι αρχηγοί συμφώνησαν να πάνε στα σπίτια τους και να ξαναπαίξουν από το σκορ που διακόπηκε το ματς, γιατί αυτό πίστευαν ότι θα συμβεί, αφού υπήρξε ανάλογη απόφαση στο Τσάλεντζ Καπ.

Κι όμως είχαμε μια απόφαση που αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Παναθηναϊκό. Τρεις αγωνιστές, νίκη του “τριφυλλιού” στα χαρτιά και το υπέρογκο πρόστιμο για ερασιτεχνικό αθλητισμό των 20.000 ευρώ. Προφανώς η αθλητική δικαστής Αικατερίνη Ζουμπουλάκη πίστεψε ότι δικάζει για τον τραυματισμό του αστυνομικού, που καταδικάστηκε απ όλους και άπαντες ζητούν τις συλλήψεις των χούλιγκανς που προκάλεσαν τα επεισόδια. Δεν της είπαν ότι άλλο η αλητεία έξω από τον Ρέντη και σε μεγάλη απόσταση μάλιστα, κι άλλο το ματς;

Μάλλον όχι και για πολλοστή φορά θα πούμε ότι αυτός ή αυτή που δικάζουν πρέπει να έχουν σχέση και με την αθλητική πραγματικότητα και να μην είναι αλεξιπτωτιστές, προκαλώντας το κοινό περί δικαίου αίσθημα.