Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το ματς έπρεπε να ξαναρχίσει την επομένη με το σκορ 1-0 σετ!

Πολλές παρατυπίες έγιναν μετά την διακοπή του ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και βάση του γενικού κανονισμού της ΕΟΠΕ έπρεπε να οριστεί η συνέχιση του αγώνα  εντός δυο ωρών, την επόμενη ημέρα με το σκορ 1-0 σετ!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Το ματς έπρεπε να ξαναρχίσει την επομένη με το σκορ 1-0 σετ!

Πέρα από την λανθασμένη απόφαση της αθλητικής δικαστή Αικατερίνης Ζουμπουλάκη, είχαμε παρατυπία και όσον αφορά τον ορισμό του αγώνα, βάση της προκήρυξης της ΕΟΠΕ.

Δίκασε για τον τραυματισμό του αστυνομικού ή για τα χημικά του δακρυγόνου;

Και λέμε της ΕΟΠΕ γιατί δεν προβλέπεται κάτι στην προκήρυξη της ΕΣΑΠ, όπου αναφέρεται ρητά "σε περιπτώσεις που δεν προβλέπονται, ανατρέχουμε στον γενικό κανονισμό της ΕΟΠΕ"

Εξόντωση του Ολυμπιακού: Κερδίζει στα χαρτιά ο Παναθηναϊκός, συν 3 αγωνιστικές και 20.000 ευρώ

Τι λέει ο γενικός κανονισμός της ΕΣΑΠ;

'Αρα ο διαιτητής Νώντας Γεροθόδωρος έπρεπε άμεσα να ενημερώσει την επιτροπή πρωταθλήματος, κι αυτή εντός δυο ωρών έπρεπε να κάνει νέο ορισμό εντός δυο ωρών. Κάτι τέτοιο έγινε στον ημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός που δεν άρχισε λόγω ρίψης δακρυγόνου από την αστυνομία. Και ορίστηκε την επομένη ημέρα στις 2.30 το μεσημέρι. Βέβαια η προκήρυξη είναι ελλιπής γιατί δεν προβλέπει την παρέμβαση του δικαστή και την πιθανή τιμωρία. Απλά η CEV πήρε αποφάσεις με συνοπτικές διαδικασίες.

Όσον αφορά το σκορ το ματς θα ξανάρχιζε με το σκορ 1-0 σετ υπέρ του Ολυμπιακού και όχι με σκορ 1-0 σετ και 11-18. Το λέει ξεκάθαρα στην παράγραφο 5 "Ο αγώνας επαναλαμβάνεται ξεκινώντας από την έναρξη του σετ στο οποίο σημειώθηκε η διακοπή. Στην περίπτωση αυτή τα αποτελέσματα των σετ που έχουν λήξει κατοχυρώνονται"

Άρα στην περίπτωση που δικαιωθεί ο Ολυμπιακός, όπως όλα δείχνουν, γιατί η απόφαση της αθλητικής δικαστή είναι έωλη, τότε το ματς θα ξαναρχίσει με σκορ 1-0.