Τίναξε την μπάνκα ο Παναθηναϊκός, πώς απαντούν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Μίλων...

Ο Παναθηναϊκός έφτιαξε την πιο ακριβή και πιο ποιοτική ομάδα της ιστορίας του, μετά από αυτήν του Βλάση Σταθοκωστόπουλου, εκτινάσσοντας  στα ύψη και τα κασέ των αναπληρωματικών, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε δυσχερή θέση ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ λόγω λειψανδρίας στους κεντρικούς.

Τίναξε την μπάνκα ο Παναθηναϊκός, πώς απαντούν Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Μίλων...

Ξεχάστε τον Παναθηναϊκό των 7 παικτών, αφού γέμισε ποιοτικά και τον πάγκο του, με αποτέλεσμα να φέρει σε δύσκολη θέση τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, γιατί στο ελληνικό βόλεϊ δεν υπάρχουν νεαροί ταλαντούχοι κεντρικοί.

Ο Παναθηναϊκός έχει όμως μεγάλο πρόβλημα έδρας, αφού δεν ανοίγουν τα γυμναστήρια των Βορείων Προαστείων και της Κυψέλης, ενώ απορρίπτεται και η λύση του ΜΕΤΣ, λόγω φόβου επεισοδίων με τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Δύσκολη και η μετακόμιση στο ΟΑΚΑ, γιατί πρέπει να στήνουν και να ξαναστήνουν κάθε μέρα το τάραφλεξ...

Kωνσταντινίδου και Πάσκοβα στην ΑΕΚ, Χριστοδούλου στον ΑΟ Θήρας

Στο ρόστερ πάντως δεν υπάρχουν προβλήματα, καθώς φέτος θα έχουν δυο τουλάχιστον καλούς παίκτες για κάθε θέση. Έτσι με τη σπουδαία ενίσχυση του Θανάση Πρωτοψάλτη των 110.000 ευρώ στους ακραίους, υπάρχει η πολυτέλεια του Ανδρέα Φράγκου στον πάγκο, αλλά και του Κωστόπουλου. Πίσω από τον Καναδό Επ, θα βρίσκεται ο πασαδόρος της Εθνικής Σταύρος Κασαμπαλής. Και στους κεντρικούς οι Ρανγκέλ, Βουλκίδης, Παπαγγελόπουλος, ενώ δεν έκλεισε ακόμη το θέμα του Γιώργου Πετρέα. Ο Καλαματιανός κεντρικός πήγε να υπογράψει ανανέωση συμβολαίου, αλλά έφυγε εκνευρισμένος όταν έμαθε ότι ο Βουλκίδης υπέγραψε με 40.000 ευρώ και ο Παπαγγελόπουλος διετές με 35.000 και 38.000. Ο Πετρέας μιλάει με τον Μίλωνα, αλλά στον Παναθηναϊκό πιστεύουν ότι θα πείσουν να μείνει γιατί είναι σταθερή αξία.

Στέλλα ψυχάρα Ολυμπιακάρα!

Στα λίμπερο θα στηριχτούν στον Κοντοστάθη με ρεζέρβα πολυτελείας τον Ζήση, που έβαλε προτεραιότητα τα επαγγελματικά του, ενώ στους διαγώνιους υπάρχει ο Ερνάντες με τον Μάρκου, αλλά και το σχήμα με τρεις ακραίους, Πρωτοψάλτη, Φράγκο, Κόβαρ. Με ανάλογο σχήμα κέρδισαν τον Ολυμπιακό στον Ρέντη στον πρώτο ημιτελικό του Τσάλεντζ Καπ.

Κοσμά στην ΑΕΚ, Σίλβα στην Κορέα, Mατέο στον ΑΟ Θήρας, Μερτέκη προς Θέτιδα

Ο Μπάσης από την άλλη προτίμησε να παίζει και πήγε στον Μίλωνα, χάνοντας ο Παναθηναϊκός το πολύτιμο σερβίς του στο τέλος των σετ, αλλά υπάρχει η σπουδαία λύση του Κασαμπαλή και του Φράγκου. Ερωτηματικό είναι η παραμονή του Ερνάντες, γιατί προστέθηκε ένας χρόνος στην πλάτη του και πέρυσι άφησε στα κρύα του λουτρού τον Παναθηναϊκό με τον τραυματισμό του στην πιο κρίσιμη περίοδο. Έριξε όμως κατά πολύ το κασέ του, υπάρχει η λύση των τριών ακραίων και δεν μπορούν ακόμη ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός να πάρουν παίκτες των 300.000 ευρώ από το πάνω ράφι, όπως έκαναν στο παρελθόν μαζί με τον Ηρακλή με Μίλκοβιτς, Μιλίνκοβιτς, Μπερνάρντι, Ντάντε, Ανδρέ Νασιμέντο, Μαρτσελίνιο, Μπολ, Στάνλει. Για να φτάσεις σε αυτό το επίπεδο πρέπει να προσθέσεις τουλάχιστον άλλες 150.000 και τόσα λεφτά δεν υπάρχουν. Κανένας παίκτης πρώτης διαλογής δεν έχει ξανάρθει στην Ελλάδα, από την εποχή της αστακομακαρονάδας.

Ο Τούρκος Αταμάν Γκουνεϊλγκίλ στον ΠΑΟΚ

Ο Ολυμπιακός ξαφνικά βρέθηκε με έναν κεντρικό τον Παγένγκ και τον Τζούριτς που δύσκολα μπορεί να στηριχθεί ο Τζουλιάνι, αφού πέρυσι ζήτημα να έπαιξε σε 33 από τα 64 σετ της κανονικής περιόδου της κανονικής περιόδου, λόγω τραυματισμών. Παρόλα αυτά ήταν έκτος μπλοκέρ με 42 μπλοκ και πρώτος σε αναλογία μπλοκ/σετ με 1 μπλοκ ανά σετ. Στον Πειραιά είναι έξαλλοι με τον Λινάρδο που δεν συζήτησε καν μαζί τους και υπέγραψε στον ΠΑΟΚ, παρότι θα ήταν βασικός μαζί με τον Παγένγκ. Ο Παπαγγελόπουλος εξάλλου είχε συμφωνήσει με αύξηση, αλλά υπέγραψε στον Παναθηναϊκό με το εξωπραγματικό συμβόλαιο που προαναφέραμε σε ηλικία 35 χρονών.

Στην κουβέντα μπήκε και ο 43 χρονος Απόστολος Αρμενάκης που ήταν ο κορυφαίος Έλληνας κεντρικός του πρωταθλήματος χωρίς τραυματισμούς, αλλά ζήτησε 40.000 ευρώ και σπίτι για να κατεβεί στην Αθήνα, παρότι στον Πήγασο παίρνει μόλις 16.000. Ουσιαστικά δεν θέλει να φύγει από τη Θεσσαλονίκη και κάτι τέτοια βλέπει ο 39 χρονος Ανδρέας Ανδρέαδης και σκέφτεται να συνεχίσει αν και είναι προτεραιότητα του να γίνει προπονητής σε ομάδα Pre League.

O Oλυμπιακός λοιπόν πήρε τον 26 χρονο Βαγγέλη Βαϊόπουλο (2.02) που δεν υπολείπεται στον τομέα του μπλοκ από Παπαγγελόπουλο, Λινάρδο, αλλά είναι αδύναμος στην επίθεση. Παράλληλα θα μετατεθεί σε ρόλο κεντρικού ο Νίκος Ζουπάνι και τον Δεκέμβριο θα ψαχτεί για Έλληνα ακραίο. Δίδυμο λίμπερο οι Τζιάβρας, Γκαράς.

Ο ΠΑΟΚ έχει κόψει τις γέφυρες επικοινωνίας με τον μάνατζερ του Αλέξανδρου Ράπτη, τον Θάνο Μιχαλόπουλο γιατί θέλει να αυξήσει κατά 100% το κασέ του πελάτη του και ο Αντώνης Τσαλόπουλος διεμήνυσε ότι θα μιλάει πλέον μόνο με τον Ιταλό μάνατζερ Λούκα Νόβι. Είναι έξαλλοι στον ΠΑΟΚ γιατί ο Μιχαλόπουλος θέλει να μοιράσει όπου επιθυμεί τους παίκτες του, να στήσει ουσιαστικά τις ομάδες όπως θέλει, κάτι που έκανε φέτος με καταστροφικά αποτελέσματα στην Σύρο. Έτσι η λύση χωρίς Ράπτη, είναι με Έλληνες κεντρικούς Παπαλεξίου, Λινάρδο, αν και ο Τσαλόπουλος που αναλαμβάνει πρόεδρος του ερασιτέχνη στη θέση του Θανάση Κατσαρή, ετοιμάζει μεγάλο «μπαμ», προφανώς με την είσοδο χορηγού τεράστιου βεληνεκούς.

Με όλα τα παραπάνω ο Μίλωνας ετοιμάζεται να εδραιωθεί ως τέταρτος πόλος, ελλείψει Φοίνικα με Χέερ, Μολίνα, Χανδρινό, Πετρέα, Γιορντάνοφ, Μπάση και Μιγαήλοβιτς που έκανε σπουδαίο πρωτάθλημα στην Ιταλία και θέλει να επιστρέψει στην Αθήνα για να συζήσει με την Αθηνά Παπαφωτίου.

YΓ: Η λύση του Ντίμα Φιλίποφ δεν ευδοκίμησε στον ΠΑΟΚ και ο πρώην διεθνής πασαδόρος θα συνεχίσει εκτός απροόπτου την καριέρα του στη ρωσική Νίζνι Νόβγκοροντ.

ΥΓ2: Άσχημα τα νέα για τον Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο. Έγινε λάθος διάγνωση στην Ιταλία και έπαιζε με κάταγμα στο σκαφοειδές. Θα χειρουργηθεί την επόμενη Πέμπτη θα χάσει την Εθνική και θα ξεκινήσει προπονήσεις μετά από 12 εβδομάδες.