Στέλλα ψυχάρα Ολυμπιακάρα!

Η μεταγραφή της Στέλλας Χριστοδούλου στον Ολυμπιακό αντί του Παναθηναϊκού άλλαξε τον ρουν της Ιστορίας του βόλεϊ γυναικών στην Ελλάδα, αφού η νεαρή το 2011 πασαδόρος οδήγησε την ομάδα του Πειραιά σε 17 τίτλους.

Στέλλα ψυχάρα Ολυμπιακάρα!

*** Ο Ολυμπιακος το 2010 πήρε τον πρώτο τίτλο της Ιστορίας του, το κύπελλο στη Σάμο με 3-2 επί της ΑΕΚ, με πασαδόρο την παγκόσμια Μάγια Ογκνιένοβιτς, που ήταν τότε μνηστή του Μίλος Τεόντοσιτς και αυτός πλήρωσε το συμβόλαιό της για να παίξει στην ομάδα του Πειραιά, προκειμένου να την έχει δίπλα του.

*** Εκείνη τη χρονιά ο Παναθηναϊκός «έκλεψε» τη Στέλλα Χριστοδούλου χωρίς την έγκριση του Πανελληνίου, την άφησε έναν χρόνο εκτός αγώνων για να τη διεκδικήσει στα δικαστήρια, αλλά εκείνη τη φορά δεν τα κατάφερε, παρότι έλυνε και έδενε στο ΑΣΕΑΔ.

Kωνσταντινίδου και Πάσκοβα στην ΑΕΚ, Χριστοδούλου στον ΑΟ Θήρας

*** Ο τότε μάνατζερ της ομάδας Νίκος Μαντούβαλος τα βρήκε με τον ολυμπιακών φρονημάτων πρόεδρο του Πανελληνίου Βασίλη Ζερβουδάκη και την πήγε στον Ολυμπιακό με έναν χρόνο υποσχετική.

*** Ο τότε προπονητής του Ολυμπιακού Τέλης Σωτήρχος την εμπιστεύθηκε, της έδωσε τα ηνία της ομάδας και η Στέλλα Χριστοδούλου τον οδήγησε στο δεύτερο κύπελλο με 3-2 επί του Παναθηναϊκού στην Πρέβεζα. Εκείνη τη χρονιά ήταν η πρώτη περίοδος του Μιχάλη Κουντούρη στον Ολυμπιακό και το κύπελλο βόλεϊ γυναικών ο μοναδικός τίτλος του ερασιτέχνη.

*** Η συνέχεια είναι γνωστή, αφού από την επόμενη περίοδο ο Ολυμπιακός σάρωνε στην Ελλάδα, με συνολικά 17 τίτλους επί Στέλλας Χριστοδούλου, με κορυφαίο το Τσάλεντζ Καπ επί της Προύσας στην Τουρκία.

*** Ο Ολυμπιακός πρέπει να τιμήσει τη Στέλλα Χριστοδούλου (δεν είναι στα πλάνα του Μιτσέλι, θα συνεχίσει στον ΑΟ Θήρας ή στην ΑΕΚ, προτιμά να μείνει στην Αθήνα) και να αποσύρει τη φανέλα της, αφού δεν υπάρχει σαν τη Στέλλα βολεϊμπολίστας ή βολεϊμπολίστρια με τέτοια προσφορά στη νεότερη Ιστορία των ομάδων βόλεϊ.

*** Η Στέλλα έδωσε και την ψυχή της στον Ολυμπιακό και μάλιστα δυο φορές απέρριψε καλύτερες προτάσεις του ΠΑΟΚ για να μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη.