Ολυμπιακός: Ο Ζήσης τίναξε τον προγραμματισμό στον αέρα...

Πώς τινάχτηκε το στήσιμο του φετινού Ολυμπιακού στον αέρα...

Ολυμπιακός: Ο Ζήσης τίναξε τον προγραμματισμό στον αέρα...

Η ανδρική ομάδα λοιπόν ήταν αήττητη ως την ημέρα που πήγε στο Μαρούσι και ως το τέλος του δεύτερου σετ, αφού προηγήθηκε 0-2 με σπουδαία μάλιστα ανατροπή χάρη στα μπλοκ του Ραφα Κουμεντάκη στον Ερνάντες. Από εκεί και πέρα σαν να έπεσε ο διακόπτης, υπήρξε μια ανάταση στο τέταρτο σετ ως το 17-19 και τέλος. Η εξήγηση είναι απλή και συνάμα σύνθετη, αφού ήταν εμφανές ότι έπεσε ο Τράβιτσα και μαζί του παρέσυρε όλη την ομάδα, ενώ κάτω από τα στάνταρτ του ήταν και ο Ιντάλγκο στο μοναδικό ματς που δεν πήρε άσο. Είχε μάλιστα 15 σερβίς, με 8 χαμένα, ενώ στο κρίσιμο τέταρτο σετ όπου ο Ολυμπιακός είχε συνέχεια διαφορά δυο πόντων, οι παίκτες του έχασαν 8 συνολικά σερβίς. Μετά ο Τζουλιάνι έδωσε εντολή απλά να περνούν την μπάλα, αλλά το τρένο είχε χαθεί. Ο Παναθηναϊκός πήρε ανάσες με εύκολους πόντους από τα άστοχα σερβίς και πέρασε με επιτυχία στην αντεπίθεση.

Φοίνικας Σύρου: Ψάχνουν προπονητή...

Ο Ολυμπιακός πάντως έπαιξε χωρίς λίμπερο, αφού ο Γκαράς χάνει τη χρονιά με χιαστούς, ενώ ο Τζιάβρας είχε διάστρεμμα, γι’ αυτό και ο Τζουλιάνι ξεκίνησε με τον Δαλακούρα, χάνοντας ταυτόχρονα μια καλή λύση στους ακραίους. Πήγε καλά στην υποδοχή, αλλά δεν γνωρίζει τη θέση και πάλι καλά που δεν επιχείρησε επίθεση από την πίσω ζώνη, όπως συνηθίζει! Συνάμα δεν κάλυψε τον Ιντάλγκο για να είναι και διαθέσιμος για χτυπήματα από την άμυνα.

Τι απαντούν οι διαιτητές στον Ανδρεόπουλο!

Το πρόβλημα όμως ξεκίνησε στο στήσιμο της ομάδας, όταν ο Τζουλιάνι σε αλλεπάλληλες συζητήσεις με τον Ζήση έπαιρνε διαβεβαίωση ότι θα μείνει στον Ολυμπιακό και προτίμησε μια γνώριμη λύση, παρά το μπάσιμο για την επιστροφή του Κοκκινάκη. Ο Πρεβεζάνος παίκτης ζήτησε ιδιαίτερη μεταχείριση στις πρωινές προπονήσεις για να ολοκληρώσει τις σπουδές του, ο Ιταλός έκανε αποδεκτά όλα τα αιτήματά του και έπεσε από τα σύννεφα όταν έμαθε ότι υπέγραψε στον Παναθηναϊκό, πριν καλά καλά τελειώσει το πρωτάθλημα.

Και το πρόβλημα δεν είναι ότι πήγε στον «αιώνιο» αντίπαλο. Θα ήταν πιο έντιμο να πει ότι δεν θα συνεχίσει στον Πειραιά, για να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή του Κοκκινάκη. Μπορεί να γίνει του χρόνου, αλλά τον Ιανουάριο πρέπει να αποκτηθεί λίμπερο και ο Κοντοστάθης φαντάζει ως η καλύτερη λύση.

Από εκεί και πέρα ο λιπόψυχος Ράφα Κουμεντάκης έγινε άλλος παίκτης με τον Τζουλιάνι, σε σημείο να ξεσηκώνει και να εμψυχώνει τους συμπαίκτες του και να δείχνει ηγετικές τάσεις, ενώ ο Στερν μοιάζει με γερμανική μηχανή που δεν σταματά, αν και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό έχασε κρίσιμες επιθέσεις και ελπίζουμε αυτό να ήταν αποτέλεσμα καλών ενεργειών των αντιπάλων του και όχι κακής ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης όταν καίει η μπάλα. Ο Τράβιτσα παίζει με τους κεντρικούς, έχει ποικιλία στην ανάπτυξη της ομάδας, αλλά ασχολείται πολύ με τους διαιτητές, κάτι που δεν ταιριάζει σε αρχηγό του Ολυμπιακού.

Και το ερώτημα που αιωρείται είναι τι παίκτη θα διαλέξει ο Ολυμπιακός αν επιτραπεί όπως φημολογείται η απόκτηση πέμπτου ξένου. Κεντρικό η λίμπερο; Ιδού η απορία και θα μας τη λύσει ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι.