O Γιάννης Ορφανός προπονητής στην Ορεστιάδα

Ο Γιάννης Ορφανός είναι ο νέος προπονητής του Άθλου Ορεστιάδας.

O  Γιάννης Ορφανός προπονητής στην Ορεστιάδα

Ο Άθλος Ορεστιάδας έσπασε κάθε ρεκόρ στον χώρο του βόλεϊ, αφού πήρε διαζύγιο με τον Βούλγαρο προπονητή Ατάνας Πετρόφ, δυο μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Volley League ανδρών.

Ο Άθλος έχασε στο Λιγκ Καπ, στην Πολίχνη από τον Πήγασο, νίκησε Αριστοτέλη και ΟΦΗ, αλλά οι διοικούντες δεν ήταν ικανοποιημένοι με τις εμφανίσεις της ομάδας και όταν το μετέφεραν στον Βούλγαρο τεχνικό ο τελευταίος αποφάσισε να αποχωρήσει. Έτσι κι αλλιώς όμως θα τον απέλυαν, απλά τους πρόλαβε ο Πετρόφ.

O Άθλος Ορεστιάδας απέλυσε τον Πετρόφ, δύο ημέρες πριν από την έναρξη της Volley League

Στη Σύρο θα κουοτσάρει ο Θεόδωρος Χουσίδης, βοηθός του Πετρόφ, αλλά στο δεύτερο ματς, στην Σκύδρα, θα καθίσει στον πάγκο ο Γιάννης Ορφανός. Ο Έλληνας τεχνικός έχει δουλέψει μεταξύ των άλλων στις γυναίκες του Μαρκόπουλου, στον Ηρακλή, στον Φοίνικα Σύρου, στην Κηφισιά και στον Φίλιππο Βέροιας.

Ο Γιάννης Ορφανός γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου 1980 στην Αθήνα.

Από την αρχή της σεζόν 2015-16 ανέλαβε β΄προπονητής του Ηρακλή Πετοσφαίριση ως συνεργάτης του Χρήστου Πάτρα.

Volley League γυναικών: «Δικέφαλη» απειλή για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό(προβλέψεις)

Μετά την παραίτηση του Χρήστου Πάτρα στις 7 Δεκεμβρίου 2015 ανέλαβε Α' προπονητής με ντεμπούτο στον αγώνα κόντρα στη Λαμία στο «Χαλκιοπούλειο».

Ανανέωσε το συμβολαιό του και τη σεζόν 2016-17. Μετά την κατάκτηση της 8ης θέσης και την είσοδο στα πλέι οφ ανανεώθηκε το συμβόλαιο του με τον Ηρακλή και την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Volley League ανδρών: Αμφισβητούν Παναθηναϊκό, Ολυμπιακός ο ΠΑΟΚ και ο Φοίνικας(προβλέψεις)

Μετά την 5η θέση της σεζόν 2017-18 και την παρουσία του Ηρακλή ως φιναλίστ στους τελικούς των κυπέλλων Ελλάδας το 2018 στη Ρόδο και το 2019 στην Ιεράπετρα ανανέωσε το συμβόλαιο του για πέμπτη συνολικά σεζόν.

Στις 24 Φεβρουαρίου 2020 παραιτήθηκε από τον Ηρακλή και στις 27 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε από τον Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ.