Volley League γυναικών: «Δικέφαλη» απειλή για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό (προβλέψεις)

Πέρυσι περιμέναμε τέσσερις ομάδες στην κούρσα του τίτλου, οι «Δικέφαλοι» δεν τα κατάφεραν ως το τέλος και είχαμε μονομαχία Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού, φέτος όμως ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ενισχύθηκαν και προβάλλουν μάλιστα ως φαβορί για τον τελικό.

Volley League γυναικών: «Δικέφαλη» απειλή για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό (προβλέψεις)

Ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός αποδυναμώθηκε μετά την αποχώρηση του χορηγού Αραγιάννη, δεν κράτησε τις Χαντάβα, Κωσταντίνου που ήταν παίκτριες-κλειδιά για την κατάκτηση του τίτλου και ο πάγκος του δεν είναι πλούσιος όπως πέρυσι. Στηρίζεται στην ταλαντούχα Ανθούλη για τη θέση της διαγώνιας, αλλά κράτησε και μια κενή θέση ξένης (πήρε ως τέταρτη μια Σέρβα περιορισμένων δυνατοτήτων) για καλό και για κακό.

Ο Ολυμπιακός είναι φέτος πιο ψηλός, πιο νέος και πιο υγιής και με τον Μιτσέλι (κάτοχο δύο Τσάμπιονς Λιγκ) στον πάγκο του. Η Σάλας είναι πιο έτοιμη, η Όλμπρεχτ βράχος στο μπλοκ, η Γουίντερς παίκτρια-ορχήστρα, ενώ η Κούμπουρα πρέπει να αποδείξει ότι είναι καλύτερη από αυτό που μας έδειξε με τον ΠΑΟΚ και να καλύψει το κενό της πολύτιμης Χίπε.

Ο ΠΑΟΚ είναι ο πρωταθλητής των φιλικών, κέρδισε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό με την Κρολ στην επίθεση, την Μπλάνκο στο μπλοκ και την Κέιφρι στην υποδοχή. Δεν χωρούν στην εξάδα οι βασικές κεντρικές της Εθνικής Τερζόγλου, Τσιόγκα, παραμένει όμως στην εξάδα η καλύτερη λίμπερο του πρωταθλήματος Ξανθοπούλου.

Volley League ανδρών: Αμφισβητούν Παναθηναϊκό, Ολυμπιακός ο ΠΑΟΚ και ο Φοίνικας(προβλέψεις)

Η ΑΕΚ γέμισε το ρόστερ της με σπουδαίες ξένες και Ελληνίδες, αλλά θα στριμωχτεί πάλι στο μικρό και αποπνικτικό σχολικό γυμναστήριο, που δεν ταιριάζει σε μεγάλη ομάδα. Η Αργεντίνα Νίζετιχ μαζί με την Αρτακιανού πρέπει να μαζέψουν την υποδοχή, η Σίλβα να ηγηθεί της επίθεσης και η διεθνής Κωνσαντινίδου να μοιράσει το παιχνίδι όπως έκανε στην Εθνική.

Από εκεί και πέρα ξεχωρίζουν ο Άρης με την Τσούμπα, αλλά και πέμπτη ξένη την πάλαι ποτέ κορυφαία διαγώνια του κόσμου, Μοντάνο που απέχει δύο χρόνια και ο ΑΟ Θήρας που δύσκολα θα μπουν στην τετράδα, ένα βήμα πιο πίσω ο ΑΟ Λαμίας, η Θέτις Βούλας και ο νεανικός ΑΟ Μαρκόπουλου, με τις νεοφώτιστες ΖΑΟΝ, Αιγάλεω, Ηλυσιακό να παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Πρόβλεψη

Ολυμπιακός: 1-4

Παναθηναϊκός: 1-4

ΑΕΚ: 1-4

ΠΑΟΚ : 1-4

Άρης: 5-6

ΑΟ Θήρας: 5-7

Μαρκόπουλο: 6-9

Θέτις: 6-9

ΑΟ Λαμίας: 7-10

ΖΑΟΝ: 10-12

Ηλυσιακός: 10-12

Αιγάλεω: 10-12