Volley League ανδρών: Αμφισβητούν Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ και ο Φοίνικας (προβλέψεις)

Πάντα ο πρωταθλητής ξεκινάει από θέση ισχύος, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν πρέπει να αισθάνεται και πολύ σίγουρος με τον νέο Ολυμπιακό, τον νοικοκυρεμένο ΠΑΟΚ και τον ενισχυμένο Φοίνικα Σύρου.

Volley League ανδρών: Αμφισβητούν Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ο ΠΑΟΚ και ο Φοίνικας (προβλέψεις)

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έχασε την τριπλέτα των Ελλήνων, Ανδρεόπουλο, Ράπτη, Πρωτοψάλτη, κι αυτό είναι ίσως το μεγάλο πρόβλημά του, γιατί οι αντικαταστάτες τους δεν νιώθουν τη βαρύτητα της φανέλας του και θα είναι περαστικοί. Παρόλα αυτά, ο Ερνάντες είναι σπουδαίος επιθετικός, αρκεί να είναι υγιής όλη την περίοδο, ο Kόβαρ κάνει όλες τις δουλειές και πολύ καλά, αλλά προέρχεται από μακρόχρονη αποχή. Ο Παναθηναϊκός όμως παραμένει σπουδαίος αντίπαλος για τις άλλες ομάδες και εκ των διεκδικητών των τίτλων.

Ο Ολυμπιακός ύστερα από καιρό στήθηκε από τον προπονητή του, ο Τζουλιάνι πήρε αυτούς που ήθελε και είναι στο χέρι του να αποδείξει ότι είναι ο καλύτερος και πέφτει πολύς για το ελληνικό πρωτάθλημα. Η εφετινή ομάδα δεν έχει καμία σχέση με το περσινό φοβικό σύνολο, που λύγιζε στην πρώτη δυσκολία και δείλιαζε απέναντι σε οποιονδήποτε θρασύ αντίπαλο και στις δύσκολες έδρες. Ο Τράβιτσα πάνω απ όλα και ο Ιντάλγκο δεν «μασάνε» και το απέδειξαν στα φιλικά ματς. Ο Κουβανός είναι το ερωτηματικό, αφού έχασε το άλμα του, εκτός κι αν είναι πρόσκαιρο λόγω της επιβάρυνσης στην προετοιμασία. Το μπλοκ κατά πρώτο λόγο και το σερβίς κατά δεύτερο θα είναι τα ατού του Ολυμπιακού. Ο Κουμεντάκης απελευθερώθηκε και στα φιλικά έδειξε ότι δίπλα σε σπουδαίους παίκτες μπορεί να έχει ανοδική πορεία και διάρκεια. Ερωτηματικό και η θέση του λίμπερο, με τον Γκαρά να είναι απών στην προετοιμασία λόγω τραυματισμού.

Volley League γυναικών: «Δικέφαλη» απειλή για Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό(προβλέψεις)

Ο ΠΑΟΚ νοικοκυρεύτηκε με τον Μιλενκόσκι, που βάζει στοίχημα ότι ο Ράπτης θα είναι η αποκάλυψη του εφετινού πρωταθλήματος, αποδεσμευμένος από το άγχος που του επέφερε την απώλεια θέσης στην Εθνική. Το πήγαινε-έλα από ακραίος σε διαγώνιος για τις ανάγκες του Παναθηναϊκού τελείωσε και θα αφοσιωθεί απερίσπαστος στη βελτίωση του για το καλό της ομάδας του και του ελληνικού βόλεϊ. Η υποδοχή με Κοκκινάκη, Γιόρνα θα είναι το ατού του.

Ο Φοίνικας έκανε ένα βήμα πίσω, με τη φημολογούμενη αποχώρηση της ΟΝΕΧ και δύο μπροστά, αφού δημιούργησε ομάδα με υψηλό προϋπολογισμό και για πρώτη φορά κράτησε για δεύτερη χρονιά κορμό βασικών παικτών. Ερωτηματικό ο Βέλγος Κλίνκεμπεργκ, που ήταν λύση τελευταίας στιγμής και δεν έπεισε ως τώρα ότι μπορεί να βοηθήσει. Έκπληξη η παραμονή Γαλιώτου, που επέλεξε από βασικός πασαδόρος στην Εθνική να μείνει ως αναπληρωματικός του Ιερεζούλεο, ενώ μπορούσε να είναι αναντικατάστατος σε άλλη ομάδα.

Ο Μίλων, ένα κράμα παλιών και νέων παικτών, φαντάζει ως η ομάδα που μπορεί να κερδίσει κάποιον από την τετράδα και να πάρει την πέμπτη θέση, ενώ γρίφος είναι η Κηφισιά στο ντεμπούτο του Χριστοφιδέλη σε ελληνικό πάγκο μπορεί να μπλέξει και στα πλέι άουτ.

Από εκεί και πέρα ΟΦΗ, Αριστοτέλης, Πήγασος και Άθλος είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η ομάδα της Κρήτης είναι η πιο έμπειρη, έχει έναν προπονητή που γνωρίζει την κατηγορία και ξένους καλύτερους από πέρυσι. Ο Πήγασος έχει ένα καλό ομοιογενές σύνολο Ελλήνων παικτών σε σχέση με τους άλλους της κατηγορίας του, ενώ ο Βενεζουελάνος Μπαρέτο ήταν σπουδαίος παίκτης, δεν γνωρίζουμε όμως την τωρινή κατάστασή του. Γρίφος η παρουσία 4 Κουβανών σε μία ομάδα, αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα στη Σκύδρα θα είναι το οικονομικό, γιατί ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Εξέπληξε αρνητικά ο Άθλος με την απόλυση προπονητή δυο ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος και ελπίζουμε να μη λειτουργήσει... ποδοσφαιρικά και στη συνέχεια, γιατί θα χαθεί η τελευταία ελπίδα ύπαρξης ομάδας από την Ορεστιάδα στο επαγγελματικό βόλεϊ.

Πρόβλεψη

Παναθηναϊκός: 1-3

Ολυμπιακός: 1-2

ΠΑΟΚ: 1-4

Φοίνικας: 1-4

Μίλων: 5-6

Κηφισιά: 6-9

ΟΦΗ: 6-9

Πήγασος: 6-9

Αριστοτέλης: 8-10

Άθλος: 8-10