Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης στον Ολυμπιακό, φεύγουν Πρωτοψάλτης, Ανδρεόπουλος-Ράπτης στον ΠΑΟΚ

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ κινήθηκαν άμεσα στη μεταγραφική αγορά και πήραν την υπογραφή ελλήνων διεθνών, ενώ οι Πρωτοψάλτης, Ανδρεόπουλος φεύγουν στο εξωτερικό!

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης στον Ολυμπιακό, φεύγουν Πρωτοψάλτης, Ανδρεόπουλος-Ράπτης στον ΠΑΟΚ

Να ξεκινήσουμε από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, που χάνει τους δύο Έλληνες ακραίους Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο, Θανάση Πρωτοψάλτη που πηγαίνουν στο εξωτερικό. Ο πρώτος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στη βελγική Νόλικο Μασέικ και ο Ανδρεόπουλος μετακομίζει στο καμπιονάτο και στην Τάραντο. Αποχωρεί και ο Αλέξανδρος Ράπτης που πάει στον ΠΑΟΚ.

Αλλαγή σελίδας στον Ολυμπιακό με Λορέντσο Μικέλι

Όσον αφορά τις αφίξεις επιστρέφει μετά από πολλά χρόνια ο αρχηγός της Εθνικής Γιώργος Πετρέας, που θα κάνει δίδυμο με τον Ραγκέλ, ενώ πασαδόρος παραμένει ο Γιάκομπσεν. Ακραίοι θα είναι ο Ανδρέας Φράγκος, λίμπερο ο Δημήτρης Ζήσης και για τη θέση του διαγώνιου απέκτησαν τον Φερνάντο Ερνάντες. Ο Κουβανός που εντυπωσίασε με τη Χαλκμπάνκ στα δυο ευρωπαϊκά παιχνίδια, έκανε πρώτος το βήμα με θετικές αντιδράσεις στα social media και σε ανάρτηση της ανάδειξης του ως πρωταθλητή. Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τη συμφωνία με τον Κουβανό, ο οποίος την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται με τα πράσινα.

Μπλάνκο, Βεργίδου στον ΠΑΟΚ, Σίλβα στην ΑΕΚ, Μικέλι στον Ολυμπιακό, Σάντος στον Μίλωνα!

Παναθηναϊκός

Διαγώνιοι: Φερνάντο Ερνάντες

Aκραίοι: Ανδρέας Φράγκος

Κεντρικοί: Γιώργος Πετρέας, Λούκα Ραγκέλ, Αχιλλέας Μπάσης

Λίμπερο: Δημήτρης Ζήσης

Πασαδόροι: Άλεξ Γιάκομπσεν

Προπονητής: Δημήτρης Ανδρεόπουλος

Ο Ολυμπιακός συμφώνησε με τον Ιταλοκροάτη πασαδόρο Ντράγκαν Τράβιτσα, τον διαγώνιο Τόνσεκ Στερν, κράτησε τον κεντρικό Αλέν Παγένγκ και πήρε τον Ραφαήλ Κουμεντάκη, που συνεχίζει την διαδρομή ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ-Ολυμπιακό. Λίμπερο θα είναι ο Δημήτρης Γκαράς, κεντρικοί ο Νίκος Ζουπάνι και ο Δημοσθένης Λινάρδος που έπαιξε σε Φοίνικα Σύρου, Κηφισιά και ήταν μέλος της εθνικής στο πρόσφατο Ευρωβόλεϊ. Έμεινε ο Δαλακούρας και ψάχνουν έναν ξένο ακραίο, ενώ περιμένουν την αύξηση των ξένων από τέσσερις σε πέντε!

Ολυμπιακός: Τιμή και δόξα, αλλά και χτίσιμο νέας ομάδας...

Ολυμπιακός

Διαγώνιοι: Τόνσεκ Στερν

Aκραίοι: Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανέστης Δαλακούρας

Κεντρικοί: Αλέν Παγένγκ, Νίκος Ζουπάνι, Δημοσθένης Λινάρδος

Λίμπερο: Δημήτρης Γκαράς, Δημήτρης Τζιάβρας

Πασαδόροι: Ντράγκαν Τράβιτσα

Προπονητής:Αλμπέρτο Τζουλιάνι

Ο ΠΑΟΚ κράτησε τον Μένιο Κοκκινάκη και τον Καναδό πασαδόρο Ουόλς, ενώ συμφώνησε με τον Αλέξανδρο Ράπτη, που θα είναι δίδυμο ακραίων με ξένο που αναζητείται.

ΠΑΟΚ

Διαγώνιοι:

Aκραίοι: Αλέξανδρος Ράπτης

Κεντρικοί:

Λίμπερο: Μένιος Κοκκινάκης

Πασαδόροι: Μπρετ Ουόλς

Προπονητής: Γιάννης Καλμαζίδης

Όσον αφορά τον Φοίνικα Σύρου κράτησε τον κεντρικό Δημήτρη Τζούριτς, τον Κουβανό πασαδόρο Αγκίρε Ιερεζουέλο, τον λίμπερο Βασίλη Καρασαββίδη. Ενδιαφέρεται για τον Λευκορώσο διαγώνιο Αρτούρ Ούντρις

ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ

Διαγώνιοι:

Aκραίοι:

Κεντρικοί: Δημήτρης Τζούριτς

Λίμπερο: Βασίλης Καρασαββίδης

Πασαδόροι: Αγκίρε Ιερεζουέλο

Προπονητής: Γιόσκο Μιλενκόσκι(;)

Να σημειώσουμε ότι ο 10 ομάδες της Volley League ανδρών, πλην του Παναθηναϊκού συμφώνησαν για 5 ξένους και σε αυτή την περίπτωση θα αλλάξει ο προγραμματισμός όλων.

Από τις υπόλοιπες ομάδες Άθλος Ορεστιάδας, Πήγασος Πολίχνης, Αριστοτέλης Σκύδρας ψάχνουν για προπονητή, στον Μίλωνα παραμένει ο Θανάσης Ψάρας που θα έχει στη διάθεση του και τον Ανδρέα Ανδρεάδη.