Μπλάνκο, Βεργίδου στον ΠΑΟΚ, Σίλβα στην ΑΕΚ, Μικέλι στον Ολυμπιακό, Σάντος στον Μίλωνα!

O ΠΑΟΚ απέκτησε την κουβανή κεντρική Λισέτ Χερέρα Μπλάνκο, αλλά και την πασαδόρο Όλγα Βεργίδου, η ΑΕΚ την κουβανή διαγώνια Τσιζέλε Σίλβα, ο Ολυμπιακός εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει την πρόσληψη του Ιταλού προπονητή Λορέντσο Μιτσέλι, ενώ ο Μίλωνας απέκτησε την κουβανή διαγώνια Σάντος.

Μπλάνκο, Βεργίδου στον ΠΑΟΚ, Σίλβα στην ΑΕΚ, Μικέλι στον Ολυμπιακό, Σάντος στον Μίλωνα!

Ο ΠΑΟΚ λοιπόν συμφώνησε με την κεντρική Κουβανή Liset Herrera Blanco (1998-12-06)που την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκε ελάχιστα στην Μπούστο Αρσίζιο, αλλά την είχε ο Μάρκο Φενόλιο και την γνωρίζει καλά.

Η ύψους 1.92 αθλήτρια θα αποτελέσει μαζί με την Πολυνοπούλου τις βασικές κεντρικές της νέας σεζόν, έχει πλούσιο παλμαρέ με κατάκτηση Τσάμπιονς Λιγκ, Τσάλεντζ Καπ, κύπελλα σε Ιταλία, Ελβετία, Γαλλία, ενώ ήταν αθλήτρια του νέου προπονητή του Ολυμπιακού Λορέντσο Μικέλι στη Βολερό Λε Κανέτ την προπερασμένη περίοδο.

Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε και με την πρώην πασαδόρο της ΑΕΚ Όλγα Βεργίδου και ψάχνει πλέον δύο ξένες ακραίες και μια διαγώνια. Δεν έκανε πρόταση στην Καλαντάτζε

Η ΑΕΚ συμφώνησε με την Κουβανή διαγώνια Τσιζέλε Σίλβα που την προηγούμενη χρονιά αγωνιζόταν στην Πολωνική Legionovia Legionowo και τερμάτισε 5η στο πρωτάθλημα ενώ ήταν φιναλίστ στο κύπελλο! Η Σίλβα είναι 31 ετών και έχει ύψος 1,92 ήταν μεγάλη παίκτρια, αλλά έγινε μητέρα και πέρυσι δεν είχε σπουδαίες επιδόσεις, γι αυτό και φεύγει από την Πολωνία. Πολιτογραφήθηκε Αζέρα και είχε μεγάλες επιτυχίες πριν από την εγκυμοσύνη, σε Πολωνία, Αζερμπαϊτζάν, Ιταλία

Στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχει η Μελίνα Εμμανουηλίδου που είχε διετές συμβόλαιο, ανανέωσε η Μαρία Γενιτσαρίδη, ενώ αποχωρούν Σάσια Χίπε, Μαριάνα Κόστα, Τείλορ Άγκοστ. Για την Βίλμα Σάλας θα αποφασίσει ο Λορέντσο Μικέλε, ενώ συζητούν την παραμονή τους Στέλλα Χριστοδούλου(απέρριψε πρόταση του ΠΑΟΚ), Κατερίνα Γιώτα, ενώ σκέφτεται να συνεχίσει η Αρέτα Κονόμι, για να αποχωρήσει ως πρωταθλήτρια.

Αλλαγή σελίδας στον Ολυμπιακό με Λορέντσο Μικέλι

Ο Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε την Καναδή κεντρική Κρος (πάει μαζί με τον Κάρλο Παρίζι και την κορεατισα Λι στη Ραπίντ Βουκουρεστίου), αλλά και την Αζέρα Μαργαρίτα Στεπανένκο. Εντός της εβδομάδας θα συζητήσουν με την Αθηνά Παπαφωτίου για την ανανέωση της συνεργασίας τους. Θα πορευτούν με διαγώνια την Μάρθα Ανθούλη, κι αν δεν πάει καλά θα αποκτήσουν ξένη διαγώνια τον Ιανουάριο. Για δυο χρόνια θα μείνει η Ειρήνη Χατζηευστρατιάδου, για το πολύ καλό πρωτάθλημα που έκανε.Μένει η Γκρόθες και οι Κωνσταντίνου, Τσιτσιγιάννη (για δυο χρόνια), ενώ θα αποκτηθεί και δεύτερη ξένη ακραία, αλλά και μια κεντρική. Η Χαντάβα θα συζητήσει κι αυτή με τη διοίκηση για το μέλλον της στον Παναθηναϊκό, ενώ έγινε επαφή και με την Μαριαλένα Αρτακιανού του ΑΟ Θήρας.

Όσον αφορά την Τζίνα Λαμπρούση μετακομίζει από τη Γαλλία στην Άλμπα, αφού δεν είχε πρόταση από τον Ολυμπιακό.

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης στον Ολυμπιακό, φεύγουν Πρωτοψάλτης, Ανδρεόπουλος-Ράπτης στον ΠΑΟΚ

Aπό τον Άρη φεύγουν και οι τρεις ξένες, οι οποίες μετά τις καλές εμφανίσεις τους στην Ελλάδα, εκτόξευσαν τα κασέ τους. Πήρε ξένη ακραία και ξένη κεντρική και θα προχωρήσει σε ανανέωση.

στη Θέτιδα μετακόμισαν η πασαδόρος Παναγιώτα Ξανθοπούλου του Ολυμπιακού και η Εύη Φλιάκου από τον Πανναξιακό.

Προπονητής στον ΑΟ Θήρας, ο Σέρβος Βλάντιμιρ Βάσοβιτς, που έπαιξε διαγώνιος στον ΟΠΕ Ρεθύμνου, ενώ στο Μαρκόπουλο επέστρεψε ο Τζιανγκρόσι Πασκουαλίνο.

Στον Ηλυσιακό θα συνεχίσουν οι πρώην των Αμαζόνων Ζαμπάτη(λίμπερο), Κασδοβασίλη(κεντρική), αλλά το “μπάμ” έκανε ο Μίλωνας ομάδα Α2, με την απόκτηση της Κουβανής Γιανέλις Σάντος, που έπαιζε κι αυτή στην Νέα Ερυθραία. Υπέγραψε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια με στόχο την άνοδο της ομάδας στη Volley League.