Αλλαγή σελίδας στον Ολυμπιακό με Λορέντσο Μιτσέλι

Στον Ολυμπιακό δεν κλαίνε πάνω από το χυμένο γάλα, σηκώνουν τα μανίκια και ξεκινούν το χτίσιμο της νέας ομάδας που θα επιστρέψει στην κορυφή μετά από διάλειμμα ενός χρόνου, με πρώτο μέλημα την  πρόσληψη του Λορέντζο Μιτσέλι.

Αλλαγή σελίδας στον Ολυμπιακό με Λορέντσο Μιτσέλι

Ο σπουδαίος Ιταλός προπονητής είναι ο υπ αριθμόν ένας στόχος, τον διεκδικούν όμως και ομάδες από την Πολωνία και την Τουρκία, ενώ θα κάνει και συζήτηση με την Λε Κανέ, την ομάδα με την οποία κατέκτησε το νταμπλ Γαλλίας(3-0 νίκες στους τελικούς την Μιλούζ της Λαμπρούση), αλλά αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, λόγω του παγώματος εισροής ρωσικών κεφαλαίων μετά την κρίση στην Ουκρανία.

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης στον Ολυμπιακό, φεύγουν Πρωτοψάλτης, Ανδρεόπουλος, Ράπτης στον ΠΑΟΚ

Η προπονητική καριέρα του Μιτσέλι ξεκίνησε στην πατρίδα του με την Robur Tiboni Ulbino στη σειρά B1, όπου δούλεψε τρία χρόνια. Το 2000 ανέλαβε την “Marche” στην Α2 και στη συνέχεια, για μια δεκαετία προπόνησε τις σπουδαίες Πάντοβα, Μπέργκαμο και Μόντενα. Μεταξύ των άλλων κατέκτησε δυο Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπέργκαμο τις περιόδους 2009 και 2010.

Ολυμπιακός: Τιμή και δόξα, αλλά και χτίσιμο νέας ομάδας...

Η διεθνής καριέρα του ξεκίνησε το 2011, στην τουρκική Εζατσίμπασι με την οποία κατέκτησε δυο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και 2 Σούπερ Καπ.

Μετά από μια επιτυχημένη παραμονή στην Τουρκία, ο Ιταλός μετακόμισε στην Πολωνία και οδήγησε τον Atom Trefl (Σόποτ) από το 2014 έως το 2016. Κατέκτησε τον τίτλο και το κύπελλο. Το 2019 ήταν προπονητής της Εσθονίας. Και τις περιόδους 2002- 2009 ήταν βοηθός προπονητή στην Ιταλία, ενώ πριν από λίγους μήνες ανέλαβε την εθνική Βουλγαρίας.

Ο Ραφαήλ Κουμεντάκης στον Ολυμπιακό, φεύγουν Πρωτοψάλτης, Ανδρεόπουλος-Ράπτης στον ΠΑΟΚ

Ο Λορέντσο Μιτσέλι έχει το πιο βαρύ βιογραφικό, απ όλους τους ξένους προπονητές που δούλεψαν στην Ελλάδα και δεν είναι σε μεγάλη ηλικία, μόλις 52 χρονών(24 Οκτωβρίου 1970) και με όρεξη για διακρίσεις. Αν τον προσλάβει ο Ολυμπιακός θα είναι το καλύτερο νέο μετά των απώλεια του νταμπλ, με στόχο την επιστροφή στην κορυφή.

Σημειωτέον ότι ο Κάρλο Παρίζι έκλεισε πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος με τη Ραπίντ Βουκουρεστίου, όπου θα έχει μαζί του την κορεάτισα πασαδόρο Λι και την Καναδή κεντρική Κρος, που έπαιζαν στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Βέβαια ακόμη κι αν δεν βιαζόταν ο Παρίζι, δεν είναι σίγουρο ότι θα τον κρατούσε ο Ολυμπιακός...

Όσον αφορά το έμψυχο υλικό, οριστικοποιήθηκε η αποχώρηση από το βόλεϊ της Αρέτας Κονόμι, μετά από επιτυχημένη καριέρα στον Ολυμπιακό με 8 πρωταθλήματα, 8 κύπελλα και 1 Τσάλεντζ Καπ.