Η ΕΡΤ «άδειασε» τον ΠΑΟΚ, για τη μετάθεση του αγώνα με τον Ολυμπιακό!

Η ΕΡΤ με επιστολή της "άδειασε" τον ΠΑΟΚ, που με ανακοίνωση του κατήγγειλε τη μετάθεση του αγώνα βόλεϊ με τον Ολυμπιακό, την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και διέρρευσε ότι αυτό έγινε προκειμένου να προλάβει να ενσωματωθεί ο Ρενέ Τεπάν (έρχεται το βράδι της Τετάρτης). Διαβάστε την επιστολή της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ «άδειασε» τον ΠΑΟΚ, για τη μετάθεση του αγώνα  με τον Ολυμπιακό!

Ο ΠΑΟΚ πρόσφατα κατήγγειλε ότι το ματς με τον Ολυμπιακό μετατέθηκε την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου, αντί της Παρασκευής 28 Ιανουαρίου. Κι αυτό σύμφωνα με τη λογική τους, προκειμένου να ενταχθεί στις προπονήσεις ο νέος διαγώνιος Ρενέ Τεπάν, που αναμένεται το βράδι της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου στην Αθήνα.

Ολυμπιακός: Έρχεται την Τετάρτη στην Ελλάδα ο Ρενέ Τέπαν

Βέβαια επίσημα ισχυρίστηκαν, ότι δεν υπάρχει ισονομία γιατί βάζουν τον ΠΑΟΚ να παίξει Δευτέρα 31 Ιανουαρίου με τον Ολυμπιακό και το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου με τον Παναθηναϊκό, δύο ντέρμπι σε διάστημα 5 ημερών. Άφησαν μάλιστα να διαρρεύσει ότι η ΕΡΤ δεν αποφάσισε την μετάθεση, αλλά ο πρόεδρος της ΕΣΑΠ Παντελής Ταρνατώρος για να εξυπηρετήσει τον Ολυμπιακό.

Η ΕΡΤ όμως "άδειασε" τον ΠΑΟΚ και τον εξέθεσε , αφού με επιστολή της αναφέρει ότι όλα τα σπουδαία ματς πλέον θα ορίζονται Δευτέρα, όπως έγινε και με το ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Τον εκθέτει μάλιστα εις διπλούν γιατί αποκαλύπτει ότι ο ΠΑΟΚ ειδοποιήθηκε για την αλλαγή από τις 20 Ιανουαρίου, 11 μέρες πριν από τη διεξαγωγή του ματς και προφανώς στη Θεσσαλονίκη, δεν διαβάζουν την αλληλογραφία τους.

Volley League Ανδρών: Οριστικά τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός

Η επιστολή της ΕΡΤ

"Κύριοι,
Αναφορικά με το από τις 24 / 01 / 2022 αίτημά σας για αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League 2021-2022 και κατά συνέπεια την αλλαγή της ημέρας τηλεοπτικής προβολής του συγκεκριμένου αγώνα, θα θέλαμε να αναφέρουμε τα παρακάτω.

Επιβεβλημένο το VAR στη Σύρο, η σχέση Τεπάν-Καλμαζίδη και η Πετρινόλη

Από το ξεκίνημα του φετινού πρωταθλήματος υπήρξε η συζήτηση και η συμφωνία, μεταξύ της ΕΡΤ ΑΕ και της ΕΣΑΠ, ώστε να οριστεί το βράδυ της Παρασκευής ως ημέρα και τηλεοπτική ζώνη προβολής των αγώνων της Volley League. Όμως, λόγω της απουσίας, για αρκετό καιρό, των σημαντικότερων αγώνων, κάθε Παρασκευή από το αγωνιστικό και τηλεοπτικό πρόγραμμα εξαιτίας της συμμετοχής των Ελληνικών ομάδων στα Ευρωπαϊκά κύπελλα, καθώς και για την περαιτέρω ενίσχυση της προβολής του πρωταθλήματος, συναποφασίστηκε τις Δευτέρες, που δεν θα υπάρχει τηλεοπτικός αγώνας της Basket League, να προβάλλεται στη συγκεκριμένη ζώνη από το linear τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ3, ένας σημαντικός αγώνας βόλεϊ.
Μάλιστα, αυτό εφαρμόστηκε με επιτυχία και στον αγώνα ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, στις 19:15 το βράδυ.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο προγραμματίστηκε, με τη σύμφωνη γνώμη της ΕΣΑΠ, να μεταδοθεί την προσεχή Δευτέρα 31 Ιανουαρίου ο αγώνας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό, καθώς δεν υπάρχει τηλεοπτικός αγώνας μπάσκετ στη συγκεκριμένη ημερομηνία και θα επιτευχθεί επιπλέον προβολή για τις συγκεκριμένες ομάδες αλλά και το πρωτάθλημα της Volley League.
Ειρήσθω εν παρόδω να θυμίσουμε πως ο συγκεκριμένος αγώνας έχει προγραμματιστεί και ανακοινωθεί στους εμπλεκόμενους φορείς από την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου στις 18:57, καθώς, επίσης, πως για την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί για τηλεοπτική προβολή άλλος αγώνας του πρωταθλήματος.
Τώρα, ως προς την πρόταση διεξαγωγής και τηλεοπτικής προβολής του συγκεκριμένου αγώνα το Σάββατο 29/01/2022, να σας θυμίσουμε πως στο τηλεοπτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ τη συγκεκριμένη ημέρα της εβδομάδας, υπάρχουν αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ.


Με εκτίμηση
Δημήτρης ΧατζηγεωργίουΔιευθυντής Αθλητικού Προγράμματος ΕΡΤ"