Κόλπο γκρόσο ο Φοίνικας Σύρου με τον Κουβανό Αγκίρε Ιερεζουέλο (pic, vids)

Με έναν από τους καλύτερους πασαδόρους που έπαιξαν στην Ευρώπη, συμφώνησε ο Φοίνικας Σύρου, τον Κουβανό Αγκίρε Ιερεζουέλο.

Κόλπο γκρόσο ο Φοίνικας Σύρου με τον Κουβανό Αγκίρε Ιερεζουέλο (pic, vids)

Ο Φοίνικας Σύρου έχασε πριν απο μερικές εβδομάδες τον Γερμανό πασαδόρο Γιαν Τσίμερμαν, αφού η Πάντοβα πλήρωσε το μπάι άουτ και τον έκανε δικό της, η κυκλαδίτικη ομάδα όμως έκανε διάνα, αφού συμφώνησε με τον Κουβανό Ράιντελ Ιερεζουέλο.

Ο Κουβανός γεννήθηκε στην Αβάνα στις 14-7-1987, έχει ύψος 1.98 και αναδείχθηκε κορυφαίος πασαδόρος στο Κόπα Λιμπερταδόρες το 2019, αλλά και στο πρωτάθλημα Νorceca το 2008. Έφυγε από το νησί το 2013 για την Ινδονησία, όπου κι εκεί όπως ήταν φυσικό ήταν ο ΜVP. Mετά πήγε στις ιταλικές Μολφέτα, Πιατσέντσα, στην τουρκική Χάλκμπανκ(έπαιξε κόντρα στον ΠΑΟΚ), στην αργεντίνικη Μπολιβάρ, στην τουρκική Ζιράτμπάνκ και πέρυσι στην ιταλική Πιατσέντσα, από την οποία αποχώρησε στην αρχή του πρωταθλήματος λόγω κορονοϊού.

Συνεργάστηκε με κορυφαίους προπονητές, όπως ο Γκουλινέλι, ο Βέμπερ, ο Μπερνάρντι, ο Ντι Πίντο, ο Τζουλιάνι, ο Κοβατς... Έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Αργεντινής, πρωτάθλημα και Κύπελλο Τουρκίας, 2 Κόπα Λιμπερταδόρες. Ήταν ο πασαδόρος της εθνικής Κούβας στο Παγκόσμιο Λιγκ την τετραετία 20ο7-10.

Φοίνικας Σύρου

Ακραίοι: Ανδρέας Φράγκος, Ζίγκα Στερν(Σλοβε), Κώστας Καπετανίδης, Παναγιώτης Παπαδόπουλος

Διαγώνιοι: Πέταρ Μιχάλοβιτς (Σλοβα), Παναγιώτης Μποχάνης

Κεντρικοί: Ντέιβιντ Κόστα(Βρα), Μίταρ Τζούριτς, Παπαλεξίου Γιώργος, Νίκος Παπαγγελόπουλος

Πασαδόροι: Μάρκος Γαλιώτος, Αγκίρε Ιερεζουέλο

Λίμπερο: Βασίλης Καρασαββίδης, Δημήτρης Κωνσταντινίδης

Προπονητής: Φούλβιο Μπερτίνι(Ιτα)