Volleyleague: Πώς έχασε ο Ολυμπιακός, πώς κέρδισε ο Παναθηναϊκός

Ουδείς περίμενε την εξέλιξη του πρώτου τελικού σε περίπατο του Παναθηναϊκού με 3-0 επί του Ολυμπιακού, αλλά η απόδοση της αθηναϊκής ομάδας και το χάλι της πειραϊκής δεν άφησε αμφιβολίες για το δίκαιο του νικητή.

Volleyleague: Πώς έχασε ο Ολυμπιακός, πώς κέρδισε ο Παναθηναϊκός

Όσοι δεν παρακολούθησαν τον αγώνα σίγουρα θα έπεσαν από τα σύννεφα, αλλά εμείς που ήμασταν στο Ρέντη, αλλά και όσοι είδαν τον τελικό από την τηλεόραση κατάλαβαν από το πρώτο σετ τι θα ακολουθούσε.

«Έργο» Μουνιόθ ο πρώτος τελικός Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός 0-3!

Από τη μια ο Παναθηναϊκός, μια διψασμένη ομάδα με νεαρούς παίκτες που ξεχείλιζαν από ενθουσιασμό και τον Ραγκέλ να τρώει σίδερα, να βρίζει, να φωνάζει ακόμη και σε νεκρό χρόνο, λες και έπαιζε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων.

Ολυμπιακός: Μαζεύει τα κομμάτια του, το κλάμα του Χουσάι

Από την άλλη κάτι… κουρασμένα παλληκάρια, με κατεβασμένα κεφάλια, ταπεινώθηκαν από τον μικρό Ανδρεόπουλο, που δεν μπορούσε ούτε ο ίδιος να φαντασθεί στην αρχή της χρονιάς ότι είναι πολύ κοντά να στεφθεί πρωταθλητής.

Τα δεδομένα είναι τα εξής: Ο Παναθηναϊκός με τον αέρα της ανωτερότητας, από τις 13 Φεβρουαρίου, που κέρδισε 3-2 στον πρώτο τελικό του Λιγκ Καπ στο Ρέντη, φεύγει πάντα χαμογελαστός από τις αναμετρήσεις των “αιωνίων”. Και στις 19 του ίδιου μήνα, μπορεί να έχασε 3-2 στον δεύτερο τελικό, κέρδισε όμως το χρυσό σετ και πήρε την κούπα. Και στις. 6 Μαρτίου, κέρδισε 3-1 τον Ολυμπιακό στο Ρέντη, για το πρωτάθλημα, ενώ στις 9 Ιουλίου έκανε το απόλυτο, νίκησε χωρίς κόπο 3-0.

Τελικά οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν κόμπλεξ απέναντι στον Παναθηναϊκό στο Ρέντη; Έχασαν 3 φορές , μια για το πρωτάθλημα, μια για το Λιγκ Καπ και μια στον πρώτο τελικό του φάιναλ φορ, ενώ ο Ολυμπιακός δεν έχασε ποτέ στον Άγιο Θωμά, σε κανονικό αγώνα, αφού στις 19 Φεβρουαρίου κέρδισε 3-2 για το Λιγκ Καπ και στις 15 Δεκεμβρίου 2019 3-2 για το πρωτάθλημα.

Βέβαια ο Παναθηναϊκός είναι πλέον το φαβορί, αφού πάει στον δεύτερο τελικό με αέρα υπεροχής και διψασμένος για το πρωτάθλημα, μετά από 14 χρόνια απουσίας από την κορυφή. Θέλουν ταυτόχρονα να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και άλλων επιφανών οπαδών του Παναθηναϊκού να μη μη διαλυθεί το τμήμα.

Στον Παναθηναϊκό λειτούργησε θετικά η απουσία του Στάροβιτς, αφού έφυγε ο Ράπτης από την υποδοχή και απελευθερωμένος έπαιξε καταπληκτικά ως διαγώνιος. Ταυτόχρονα οι Τσατσιτς, Ανδρεόπουλος, Ζήσης, θωράκισαν την υποδοχή και ο Γιάκομπσεν έκανε το παιχνίδι του. Δεν χρειάστηκε και να ιδρώσουν πολύ, αφού τα τζαμ σέρβιτς του Ολυμπιακού πήγαιναν στον …γάμο του καραγκιόζη ή ήταν piece of cake

Ο Ολυμπιακός πάντως είναι ο πρωταθλητής, αν τον υποτιμήσουν στο ματς της Κυριακής, όλα είναι πιθανά και μπορεί να γίνει η ανατροπή!