Σλοβενία - Δανία: Με «ελληνικές» παρουσίες και... πράσινο χρώμα

Για την πρώτη αγωνιστική του 3ου ομίλου του Euro 2024 η Σλοβενία αντιμετωπίζει τη Δανία.

Σλοβενία - Δανία: Με «ελληνικές» παρουσίες και... πράσινο χρώμα

Έντονο ελληνικό στοιχείο αναμένεται να έχει η αναμέτρηση της Σλοβενίας με τη Δανία (16/6, 19:00) για την πρώτη αγωνιστική του πρώτου ομίλου του Euro 2024.

Συγκεκριμένα η Σλοβενία που θέλει να προκριθεί για πρώτη φορά σε νοκ-άουτ φάση μεγάλης διοργάνωσης, έχει στην αποστολή της τους Μπένιαμιν Βέρμπιτς, Άντραζ Σπόραρ και Άνταμ Τσέριν που την τελευταία διετία αγωνίζονται στον Παναθηναϊκό, ενώ διαθέτει σπουδαίο ταλέντο με παίκτες όπως ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιαν Όμπλακ, αλλά και οι Ζάιτς, Λόβριτς, Σέσκο, Ίλιτσιτς και Μλάκαρ.

Από την άλλη η Δανία έχει ποδοσφαιριστές όπως ο Χόιλουντ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Χόιμπιεργκ της Τότεναμ, ο Κρίστενσεν της Μπαρτσελόνα, ο Κερ της Μίλαν, και ο Κάσπερ Σμάιχελ της Νις. Με νοπές τις μνήμες από την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στο προηγούμενο Euro, ο οποίος συμμετέχει στην αποστολή, θα προσπαθήσει για το κάτι παραπάνω σε αυτή τη διοργάνωση.

Πιθανές ενδεκάδες:

Σλοβενία (Ματίας Κεκ, 4-4-2): Όμπλακ - Κάρνιτσικ, Μπρέκαλο, Μπίγιολ, Mπάλκοβετς - Στογιάνοβιτς, Τσέριν, Ζάιτς, Μλάκαρ - Σέσκο, Σπόραρ

Δανία (Χιούλμαντ, 4-3-3): Σμάιχελ – Μέλε, Κερ, Άντερσεν, Κρίστενσεν – Χόιμπιεργκ, Γένσεν, Έρικσεν – Όλσεν, Ντάμσγκααρντ, Χόιλουντ.

Διαιτητής: Σάντρο Σάρερ (Ελβετία)

Γήπεδο: MHP Arena (Στουτγκάρδη)