Caru' cu bere: Το βαγόνι με τις μπύρες, το hot spot του Βουκουρεστίου

Caru' cu bere σημαίνει "το βαγόνι με τις μπύρες",  είναι το hot spot του Βουκουρεστίου, τόσο για το οίκημα, όσο και για τις γεύσεις του

Caru' cu bere: Το βαγόνι με τις μπύρες, το hot spot  του Βουκουρεστίου

Με ιστορία 130 και πλέον ετών, το Caru' cu bere ήταν και εξακολουθεί να είναι σύμβολο της παλιάς πόλης του Βουκουρέστι, αποτελώντας το αγαπημένο σημείο συνάντησης τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους ξένους τουρίστες, μεταξύ των οποίων και μερικά διάσημα ονόματα όπως οι Rolling Stones. , ο Ναρουχίτο, ο Πρίγκιπας της Ιαπωνίας ο Έντουαρντ Κένεντι.

Όλα τέλεια. Καλό φαγητό, γευστικές τοπικές μπύρες και εξυπηρετικό προσωπικό, που σε βοηθάει στα πάντα. Δεν χρειάστηκε να κάνουμε κράτηση, επειδή πέσαμε πάνω στα χιόνια και δεν υπήρχε πρόβλημα. Το hot spot του Βουκουρεστίου.

Εκτός από ιδανικό μέρος για φαγητό και ποτό, αποτελεί κι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα μέρη στο Βουκουρέστι. Μιλάμε για την πιο παλιά μπυραρία της πόλης. Λειτουργεί από το 1879. Το κτίριο Caru' cu bere χτίστηκε σε νεογοτθικό ρυθμό, από τους Zigfried Z. Kofczinski και Al. Τα σχέδια του Pesch. Το θολωτό ισόγειο σε νεογοτθικό στιλ είναι πλούσια διακοσμημένο με χρώματα, βιτρό, ψηφιδωτά και σκαλιστές επενδύσεις.

Θα βρείτε πολλές βαλκανικές μπύρες, αλλά και σπάνιες από όλη την Ευρώπη. Οι μεζέδες φτάνουν στις βαριές ξύλινες πιατέλες (ψητά λουκάνικα, ποικιλίες τυριών κ.ά.) και μπορείτε να μάθετε μυστικά της πόλης από τους φοιτητές που σπουδάζουν εδώ. Θα είστε τυχεροί αν έχει και μουσική συνοδεία...

Οι άνθρωποι που ξεκίνησαν αυτή την ιστορία ήρθαν πέρα ​​από τα Καρπάθια βουνά, από την Τρανσυλβανία. Το έτος 1879, στην οδό Calea Victoriei ( Ο δρόμος της Νίκης), υπήρχε ένα ζυθοποιείο με το όνομα La Carul cu Bere (Στο βαγόνι της μπύρας), το οποίο διευθύνει ο Ion Cabasanu. Η προέλευση του ονόματος του ζυθοποιείου είναι εύκολο να τη μαντέψει κανείς, καθώς η μπύρα μεταφέρθηκε στο ζυθοποιείο με άλογα βαγόνια.

Σε αυτό το ζυθοποιείο, ο Ion και ο Gheorghe Mircea, οι ανιψιοί του ιδιοκτήτη, εξασκούσαν την τέχνη της παραγωγής της μπύρας. Ήρθαν επίσης στο Βουκουρέστι από την Τρανσυλβανία και αργότερα ενώθηκαν από τον μικρότερο αδερφό τους, Nicolae Mircea. Για αρκετά χρόνια, τα τρία αδέρφια Mircea διατηρούσαν αρκετές μπυραρίες στην περιοχή του Villacros Passage. Όντας πιο τολμηρός από τα μεγαλύτερα αδέρφια του, ο Nicolae Mircea καταφέρνει να δει το όνειρό του να γίνεται πραγματικότητα το 1899 (με τη βοήθεια τραπεζικής πίστωσης): ξεκινά την κατασκευή του κτιρίου Caru' cu bere, του διάσημου εστιατορίου του Βουκουρεστίου όπως το ξέρουμε σήμερα.


Το έργο του Zigfried Kofsinsky συντάχθηκε τόσο καλά που ο ιδιοκτήτης του κτιρίου και ιδρυτής της ζυθοποιίας, Nicolae Mircea, έλαβε από την Αυτού Μεγαλειότητα Βασιλιά Carol I της Ρουμανίας τις υψηλότερες τιμές που θα μπορούσαν να απονεμηθούν εκείνη την εποχή από το ρουμανικό κράτος, δηλαδή Steaua Romaniei (Το αστέρι της Ρουμανίας) και Coroana Romaniei (Το στέμμα της Ρουμανίας).

Σήμερα, το κτίριο έχει χαρακτηριστεί ως Ιστορικό και Αρχιτεκτονικό Μνημείο.

Stavropoleos 3-5, τηλ.: +40 726 282 373

www.carucubere.ro