Android 15: Θα ανιχνεύει τηλεφωνικές απάτες σε πραγματικό χρόνο με τη βοήθεια του AI!

Το Android 15 θα ανιχνεύει τηλεφωνικές απάτες σε πραγματικό χρόνο με τη βοήθεια του AI!

Android 15: Θα ανιχνεύει τηλεφωνικές απάτες σε πραγματικό χρόνο με τη βοήθεια του AI!

Η Google ανακοίνωσε ότι τα επερχόμενα εργαλεία ανίχνευσης απάτης θα κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος στα Android smartphones, κάτι που είναι καλό, καθώς οι απατεώνες γίνονται όλο και καλύτεροι στο να αποσπούν από τους ανθρώπους τα χρήματά τους. Το σύνολο εργαλείων, που αποκαλύφθηκε στο Google I/O 2024, βρίσκεται ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο, αλλά χρησιμοποιεί AI για να εντοπίζει τους απατεώνες στη μέση μιας συνομιλίας. Η Τεχνητή Νοημοσύνη θα αναζητά διαρκώς μοτίβα συνομιλίας που συνήθως συνδέονται με απάτες. Μόλις εντοπιστεί κάποια, θα λαμβάνετε μια ειδοποίηση σε πραγματικό χρόνο στο τηλέφωνο.

Η Google δίνει το παράδειγμα ενός "εκπροσώπου τράπεζας" που ζητά προσωπικές πληροφορίες, όπως PIN και κωδικούς πρόσβασης. Αυτά είναι ασυνήθιστα τραπεζικά αιτήματα, οπότε η Τεχνητή Νοημοσύνη θα τα επισημάνει και θα στείλει ειδοποίηση. Όλα συμβαίνουν στη συσκευή, οπότε παραμένουν ιδιωτικά. Αυτή η λειτουργία δεν θα εμφανιστεί άμεσα στο Android 15 και η εταιρεία επισημαίνει ότι θα μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα μέσα στη χρονιά. Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να κάνουν opt-in για να χρησιμοποιήσουν το εργαλείο.

Η Google έκανε μια μεγάλη κίνηση με το Android 15, φέρνοντας το chatbot Gemini απευθείας στις συσκευές αντί να απαιτεί σύνδεση στο cloud. Εκτός από αυτή την τεχνολογία ανίχνευσης απάτης, η προσθήκη της ενσωματωμένης AI θα επιτρέψει πολλές περισσότερες λειτουργίες, όπως η επίγνωση του πλαισίου κατά τη χρήση εφαρμογών.

Πηγή: techgear.gr