Android 15: Διαθέσιμη η πρώτη Developer Preview έκδοση

Διαθέσιμη η πρώτη Developer Preview έκδοση του Android 15

Android 15: Διαθέσιμη η πρώτη Developer Preview έκδοση

Η Google κυκλοφόρησε την πρώτη developer preview του Android 15, η οποία ξεκινά το πολύμηνο ταξίδι μέχρι το λανσάρισμα της τελικής έκδοσης που λογικά αναμένεται τον Σεπτέμβριο.

Σε μια δημοσίευση στο blog για τους Android Developers, η Google περιέγραψε τρεις σημαντικές λειτουργίες που θέλει να βελτιώσει στο Android 15. Το πρώτο αφορά την καλύτερη ασφάλεια και την ιδιωτικότητα. Αυτό θα περιλαμβάνει την ενσωμάτωση της πιο πρόσφατης έκδοσης του Privacy Sandbox στο Android, μαζί με τη δυνατότητα να μοιράζεστε μόνο ένα μέρος της οθόνης της συσκευής σας για να μην βλέπουν οι άλλοι πράγματα που δεν θέλετε.

Το δεύτερο σημείο εστίασης για το Android 15 θα είναι η προσφορά καλύτερων χαρακτηριστικών απόδοσης εφαρμογών στο λειτουργικό σύστημα. Αυτό θα περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά στο Android Dynamic Performance Framework (ADPF), όπως μια λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας που θα βοηθήσει τις εφαρμογές που θα πρέπει να εξοικονομούν ενέργεια από μια συσκευή αντί να την καταναλώνουν ολόκληρη. Θα περιλαμβάνει επίσης νέα κατώτατα όρια θερμικού πεδίου.

Τέλος, η Google θέλει το Android 15 να γίνει καλύτερο για τους ανθρώπους που δημιουργούν περιεχόμενο στις συσκευές τους. Οι άνθρωποι που αγαπούν να χρησιμοποιούν τις κάμερες των smartphone τους θα έχουν περισσότερο έλεγχο με τα νέα extensions του Android 15. Αυτό περιλαμβάνει περισσότερες βελτιώσεις φωτισμού και έναν τρόπο για να έχετε μεγαλύτερη πρόσβαση στις εντάσεις του φλας μιας κάμερας. Επίσης, το Android 15 θα προσθέσει υποστήριξη για εικονικές εφαρμογές MIDI για τους δημιουργούς ήχου.

Η πρώτη Developer Preview του Android 15, όπως υποδηλώνει το όνομα, προορίζεται για τους δημιουργούς εφαρμογών, ώστε να έχουν περισσότερο χρόνο να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους πριν από την τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Υποστηρίζει επίσημα τις ακόλουθες συσκευές Pixel:

  • Pixel 6 και 6 Pro
  • Pixel 6a
  • Pixel 7 και 7 Pro
  • Pixel 7a
  • Pixel Fold
  • Pixel Tablet
  • Pixel 8 και 8 Pro

Θα υπάρξει τουλάχιστον μία ακόμη developer preview που θα κυκλοφορήσει πριν η Google διαθέσει την πρώτη public beta έκδοση του Android 15 αργότερα μέσα στην άνοιξη. Θα υπάρξουν αρκετές εκδόσεις beta που θα γίνονται όλο και πιο σταθερές μέχρι να κυκλοφορήσει η τελική δημόσια έκδοση του λειτουργικού συστήματος κάποια στιγμή στο δεύτερο μισό του 2024.

Πηγή: techgear.gr